Paul Craig Roberts: “Nakon Macrona od Francuske neće ostati ništa”

Što će biti nakon Macrona
13 komentara

Prema američkom politologu Paulu Craigu Robertsu, Washington cijeli svijet vodi u veliki vojni sukob, ali na putu mu stoje samo Rusija i Kina. Roberts naglašava da je Putinova posjeta marioneti Washingtona u Versaillesu, Emmanuelu Macronu, odala planirani napad od strane Bijele kuće.

Američki ekonomist i politolog Paul Craig Roberts u članku objavljenom na svojoj internetskoj stranici kaže da je francuskim biračima “ispran mozak” i da je većina izabrala put “uništenja francuskog naroda”.

Roberts predviđa kako nakon pet godina predsjedništva Macrona od Francuske neće ostati ništa.

“Francuska će na zemljopisnoj karti biti navedena kao pokrajina Europe”, tvrdi  Roberts i dodaje “kako su Emmanuela Macrona za predsjednika odredili Washington i međunarodni bankari” i da novi francuski predsjednik slijedi “rusofobnu liniju američkih neokonzervativaca, koji su na njegovu inauguraciju došli u vojnim vozilima”.

“Nije jasno zašto je Putin otišao u Francusku i susreo se s Macronom, koji je apsolutna marioneta Washingtona. Možda ruske vlasti stvarno vjeruju terorističke napade u Francuskoj i nadaju se da će na kraju barem jednu vladu zapadnih zemalja uvjeriti da im se pridruži u borbi protiv terorista? Ili je Putin možda želio vidjeti ima li Macron barem ikakvu ideju o sukobu s Rusijom, prema kojem Washington gura Europu? Moguće je da je Macron pozvao Putina na prijedlog Washingtona da uvjeri ruskog predsjednika da se i dalje nada suradnji sa Zapadom, dok Washington ne završi svoj plan napada”, tvrdi Paul Craig Roberts.

Roberts primjećuje da trenutno samo dvije zemlje stoji na putu svjetskoj hegemoniji Washingtona – Rusija i Kina. Od ove dvije prepreke se Rusija smatra najvećom prijetnjom za američki unilateralizam.

“Činjenica da ruski suverenitet toliko ovisi o Putinovoj osobnosti Rusiju čini osjetljivijom na spletke Washingtona, koji ga, kao predsjednika, za razliku od kolektivnog vodstva Kine, može ubiti. U slučaju Kine, Washington je usmjeren na diskreditiranje partije, ali općenito vodi cijeli svijet do velikog vojnog sukoba. Washington i Europa i dalje uništavaju nade Moskve i Pekinga za diplomatskim rješenjem problema, pa su došli do zaključka da je pred njima jedini mogući izbor – ili se predati ili ići u rat”, kaže analitičar.

Paul Craig Roberts
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jing-sung
6 godine prije

Paulu Craigu Roberts je radio u vladi Regana, danas ga “demokratska” medija cenzuiraju.

Tomica
6 godine prije

Putin je jednostavno htio, iz prve ruke, da vidi s kim ima posla. Dok je Putina, ne bojim se za Rusiju, ali šta poslije? SAD uvijek ima istu politiku i uvijek će imati, bilo ko da je na vlasti. Vidi se i na primjeru Trumpa. Svugdje drugo je drugačije i može se reči da vrijeme radi za SAD. Ne sumnjam da će idući predsjednik biti puno lakši zalogaj za Zapad a bojim se da Putin neće stići napraviti sve što je zacrtao.

miroRI
6 godine prije

Sukob je neminovan, prevelika se ratna mašinerija pokrenula i stacionirala oko Rusije da bi se samo tako sada povukla, ogroman je novac u igri. Rusija i Kina sigurno nisu naivne države, itekako znaju šta se sprema samo pokušavaju na sve načine taj sukob ako ne spriječiti onda makar odgoditi. Za ono nakon sukoba, ionako je svima sve jasno !!

rodoljub
6 godine prije

Psihopate – korporativna mafija i njihova banda CIA-NATO opsednuti su vladavinom i gospodarenjem svim drzavama na planeti. To su manijaci – psihopate i od njih se svasta moze ocekivati. Zato Rusija jaca svoju vojsku, ali istovremeno pokusava otvoriti oci covecanstvu i upozoriti ga na opasnost koju izazivaju psihopate. Psihopate veruju da mogu pokoriti Rusiju taktikom opkoljavanja, ali to ne moze uspeti. Bude li doslo do sukoba SAD,NATO – Rusija, nece biti pobednika. Svi ce biti gubitnici, a planeta ce biti unistena i oni koji prezive (pod zemljom) morace bar pet, mozda i vise, godina ziveti kao pacovi. U Americi su psihopate izgradile mnogo podzemnih gradova za odabrane, spremaju se za apokalipsu koju ce oni izazvati, ali to nece biti zivot dostojan coveka .

piretis
6 godine prije

Već sam jedanput rekao ali ponovit ću: Nikakvog prvog udara od strane SAD na Rusiju neće biti! Toliko ludi čak ni oni nisu. Čak da unište sve rakete u silosima, a nema šanse, i dalje bi mobilni lanseri ostali nedirnuti. A tu je i sasvim nova prijetnja, apokaliptičnih razmjera, podvodni dron tzv “Status 6” ili “Kanyon” kako ga u SAD nazivaji. Napad tim oružjem bi istočnu obalu SAD vratilo u mlađe kameno doba (mislim jedino bi kamenje ostalo).

Netko
6 godine prije

“Činjenica da ruski suverenitet toliko ovisi o Putinovoj osobnosti Rusiju čini osjetljivijom na spletke Washingtona…” Kao da mi je pročito misli. Nadam se da će Rusija ići putem “Nakon Putina,Putin”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI