Paul Craig Roberts: Washington priprema udar na Rusiju – Jeste li spremni umrijeti?

Atomska bomba
27 komentara

“Prije pedeset godina su me na ulicama Lenjingrada učili jednu stvar. Naime, ako je borba neizbježna, morate udariti prvi”, jednom je izjavio Vladimir Putin.

Ovom rečenicom počinje svoj članak Paul Craig Roberts kojeg je objavio Information Clearing House.

Zašto je zabrinut Roberts? Prije 16 dana, 26. travnja, general-pukovnik Viktor Poznihir, zamjenik načelnika Uprave za glavne operacije ruskih oružanih snaga, izjavio je da njegova vlada smatra kako Washington priprema prvi nuklearni udar na Rusiju.

The Times u američkoj saveznoj državi Ohio je bio jedini američki medij koji prenio ovu alarmantno najavu.

“Nisam našao niti jedan članak u kojem su američki ili europski političari podigli glas zabrinutosti. Osim toga, nitko u Washingtonu nije pozvao Putina da mu kaže da je sve to pogrešno, da Sjedinjene Države ne pripremaju urotu protiv Rusije  ili da ga pitaju kako ublažiti ovako teško uvjerenje”, piše Paul Craig Roberts i dodaje kako “Amerikanci, njegovi čitatelji na stranu, nemaju pojma o ničemu“.

“Ja bi barem očekivao ​​da će CIA reći nešto o izjavi generala Poznihira i pitati je li to njegovo osobno mišljenje, ništa ozbiljno?  No, očito SAD i europski vazali nisu znali kako se nositi s tom optužbom. Kao što sam pisao prije nekog vremena, a u novije vrijeme u mom članku o Sjevernoj Koreji, kineska vlada je također shvatio da Sjedinjene Države žele nuklearni udar”, nastavlja Roberts.

“Rusija i Kina, ako djeluju zajedno, mogu uništiti SAD. Uništenje naše zemlje bi bilo sigurno. Je li to razlog zbog kojeg idioti u Washingtonu pozivaju da napadnu prvi? Čak i nezainteresirani Amerikanci nisu toliko glupi da misle da će dvije zemlje sjediti i čekati nuklearni napad neprijatelja. Proživio sam sve faze Hladnog rata i bio sam dio jedne strane, ali se nikada u životu nisam našao u situaciji u kojoj dvije nuklearne sile uvjerene da ih treća želi iznenaditi nuklearnim napadom. Podržao sam Trumpa jer je on, za razliku od Hillary, rekao da će normalizirati odnose s Rusijom. Umjesto toga je podigao napetosti, što ne samo da je neodgovorno, nego i opasno. Trenutno smo u najopasnijoj situaciji koju pamtim, jer u njoj nema ni svijesti, ni rasprave! Kako je to moguće? Putin godinama upozorava. U više navrata je u zapadnim medijima izjavio da je svijet guraju u nuklearni rat. On je rekao tisuću puta: “Ja ih upozoravam, ali me nitko od njih ne sluša. Kako da im to objasnim?”, nastavlja poznati američki ekonomist i novinar.

Možda će idioti sve shvatiti kad se oblaci nuklearne gljive pojave na američkom nebu i kada Europa prestane postojati, što će se sigurno dogoditi, ako vazali Washingtona nastave sukob s Rusijom. U posljednjih nekoliko godina sam objavio reakcije kineskih vlasti na ratne planove SAD-a. Kinezi su pokazali svoje podmornice kojima će uništiti zapadnu obalu i kako njihovi interkontinentalni balistički projektili mogu uništiti ostatak naše zemlje. Sve to sam pisao uzalud, jer ni Washington, ni mediji, kao ni Internet to nisu primijetili. To je potpuno neprihvatljivo. U Americi i njezinim europskim vazalima imate informacije koje nitko ne objavljuje, tako da ih i ne treba skrivati. Ako ti netko kaže da će te ubiti, valjda ćeš ga pokušati ubiti prvi. Ali vlada poput one u Washingtonu nema poštovanja prema životu ni svog ni drugih naroda. Takva vlada je čisto zlo, kao i medijske prostitutke u drugim zemljama koje je prate na štetu vlastitih interesa. Unatoč svim njihovim nastojanjima da vjeruju drugačije, rusko i kinesko vodstvo su konačno shvatili, iako kasno, da Washington radi za Sotonu. Sada sve ga vide kao stvar: “Ili mi ili oni“, zaključuje Paul Craig Roberts.

nuklearni sukobPaul Craig Robertsrizik
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Perzija do trsta
6 godine prije

Pa ako amerikanci rade za sotonu,mogli bi i dobiti sotonu,ali rusku – Rs-28 sarmat(satan 2)

Grdi
6 godine prije

Suludi poremecenog uma …………..

Željko
6 godine prije

Mi , ” ljudi ” , ne zaslužujemo ovako lijepu planetu Zemlju !! Možda bi nuklearni rat i nešto dobro donio , prekinuo agoniju u kojoj živimo skoro svi mi na ovoj lijepoj planeti Zemlji !!

Delon
6 godine prije

Amerikanci vjeruju u to.

davor
6 godine prije

Amerikanci se igraju rata već 70 godina i nikako da se umore

eu-Raj
6 godine prije

Cak i u tenisu “NATOVCI” igraju prljavo, diskrimitiraju Ruse, mjenjaju pravila igre i za ovo organizaciju nema suda, tako da ih Marija Sharapova nema nikome tuziti.
A Amerikanci mogu suditi svakome na svijetu.
Mariji Sharapovi zabranjen nastup u Parizu.

zoran
6 godine prije

ZERO HEDGE 17-May-2017
Paul Craig Roberts
Clearly, NSA intended to use the cyber weapon against some country or countries. Why else have it and keep it a secret from Microsoft?

Was it to be used to shut down Russian and Chinese systems prior to launching a nuclear first strike against the countries? Congress should be asking this question as it is certain that the Russian and Chinese governments are. As I previously reported, the Russian High Command has already concluded that Washington is preparing a nuclear first strike against Russia, and so has China.

zoran
6 godine prije

It is extremely dangerous that two nuclear powers have this expectation.

This danger has received no attention from Washington and its NATO vassals.

Microsoft president Brad Smith likened the theft of the NSA’s cyber weapon to “the US military having some of its Tomahawk missiles stolen.”

In other words, with cyber weapons, as with nuclear weapons and short warning times, things can go wrong in a big way.

What if the hackers had successfully attacked the Russian Ministry of Defense or radar warning systems, would the Russian High Command have concluded that the cyber attack was Washington’s prelude to incoming ICBMs?

Tomica
6 godine prije

Ne znam više ni kako da nazovem, taj vjerovatno uski krug ljudi, koji vladaju ovom planetom. Uglavnom, ništa se neće bitno desiti dok ne budu sigurni u pobjedu (ma šta to značilo) i uz prihvatljive žrtve (nekih drugih).
Svi ovi, naizgled nepovezani,događaji, ratna žarišta, teroristički napadi, cyber napadi, medijske hajke s lažnim optužbama su u funkciji stjecanja nadmoći i uvjeta za konačni napad na sve koji se protive potpunoj dominaciji gore navedene “elite”.
Onog trenutka kad budu mislili da su uvjeti ispunjeni krenut će i konačni obračun. Rusija i Kina će sigurno usavršavati obranu ali konstantno povećanje vojne sile kod svih će svejedno dovesti do, makar i nehotičnog, rata.

jale
6 godine prije

Svaki put treba naglasiti da je P.K.R. bio ministar financija u vladi Ronalda Reagana i da je prvi ideolog globalizacije. Tako da ovi koji još nisu zauzeli stranu znaju da to ne govori jedan ostrašćeni rusofil kao što sam ja, čiji su se đedovi, obojica, borili rame uz rame sa pripadnicima Crvene Armije, a protiv nacista, fašista, četnika i ustaša.

Ivan1
6 godine prije

Zar je moguće da postoje bića bez svijesti, genetske kreature? Kako se to uklapa u teoriju evolucije?

Michael Collins
6 godine prije

Nijedna velika sila nije zaratila od WW2 direktno sa nekom drugom silom. Kad su Busha mlađeg zio-naziji huškali da izvrši “nukjularni” (bušizam) udar na Iran, rekao je da to ne dolazi u obzir. Sada, jedino da Trumpa ili ubiju ili uklone nekakvim impeachmentom

čitatelj portala
6 godine prije

Neka se Amerikanci osvijeste što čini/želi činiti njihova vlada.

rodoljub
6 godine prije

Antiruska histerija i sizofrenija su ponovo isplivale u Americi. Pohlepne psihopate i korumpirani idioti-vladari Amerike (korporativna mafija) ponovo su krenuli i pohod na zdrav razum i sejanje straha, jer je to njihov nacin samoodrzanja .

Fisherman
6 godine prije

Pero pero…crni pero..za lovu se odero

ventilator
6 godine prije

I kod nas ima budala koje misle da će ovakav rat biti sličan kao prethodna dva svijetska rata.Oni u Hirošimi i Nagasakiju, bar sa periferije, da ih je netko ranije upozorio, koje zlo im se sprema, bili bi se velikim dijelom spasili da su se evakuirali.U ovakvom jednom ratu nema trćanja u podrume,nema bježanja iz grada ili naselja, jer projektili će doletjeti, a da nećemo ni znati kad su doljeteli. Kako ono kažu TKO PREŽIVI PRIČAT ĆE.Po mom dubokom uvjerenju preživjet će elite koje će se prije toga spustiti u duboko za to pripremljena atomska skloništa, a koje će biti i odgovotrne za ovakvu jednu kataklizmu.Možda, kažem možda će preživleti dio čovječanstva iz polarnih krajeva i krajeva prekrivenih vječitim snijegom i ledom, jer će se tu moći izvršiti kakva takva. delontominacija radioaktivne prašine.i na kraju padne li veći broj projektila na kalderu koja se nalazi ispod Yeloston parka Amerika će… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI