Pentagon podržava opskrbu Ukrajine “obrambenim oružjima”

Pentagon zgrada
14 komentara

“Odluka o isporukama ‘obrambenog oružja’ Kijevu se može donijeti za nekoliko mjeseci”, izjavio je zamjenik predsjednika Zajedničkog odbora američkog Združenog stožera, general Paul J. Selva.

“Mislim da će dobiti odgovor na ovo pitanje u narednim mjesecima. Ali mi smo u korist isporuke smrtonosnih sustava, poput protuoklopnih sustava. To nisu tenkovi ili ofenzivno oružje, nego obrambeno”, rekao je američki general.

Međutim, istaknuo je da pitanje opskrbe oružjem raspravljaju Odbor stožera i Američko zapovjedništvu u Europi (EUCOM).

Ranije je general Selva rekao da Pentagon nastavlja razmatrati pitanje opskrbe Ukrajine smrtonosnim oružjem.

Krajem lipnja je predsjednik Ukrajine Petro Porošenko rekao kako da SAD mogu riješiti problem obrambenih oružja Ukrajine u tekućoj fiskalnoj godini.

Oružje
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Adriana
6 godine prije

Profit je profit. In profit we trust.

Bobi
6 godine prije

Ma to je tipicno USrAno zveketanje oruzjem. Podpirivanje neceg sto je ionako lose.

Srba
6 godine prije

tipicno za jenkije…daju braci oruzja da se tuku a oni navijaju…i onda kao hijene kidisu…

Crni žutokljunac
6 godine prije

Ukrainci su dozvolili da budu uvučeni u nešto iz čeg ne mogu izići kao pobjednici. Gube dijelove teritorija, ginu, bivaju opljačkani od tih svojih uskovidnih vođa, koji ne vide dalje od svojih interesa. Umjesto da budu neutralni i koriste svoj položaj između Rusije i Zapada. Pošto su podijeljeni jedino neutralni bi mogli sačuvati Ukrainu kao jednu cjelinu.

igi
6 godine prije

Povjest je ciklus ponavljanja….1920 i neke na teritoriju ukrajine uz sponzorstvo poljske,njemačke (nato) ustrojena je antiruska nacionalistička ukrajinska uprava…znamo kako se na kraju priča okončala – poljaci utekli a ukrajinski šovinisti završili u dnjepru.

Hash
6 godine prije

Ko će to sinko da plati, i kako? Da se neće morat žrtvovat napaćene ukrajinke?
I nešto sam neinformisan, zna li ko od kolega sa portala, jel nato proizvodi i neko “životonosno oružje”? Kad to počnu pro/davat svojim partnerima…

Hrvat
6 godine prije

Sukladno sporazumu iz Budimpešte od 1994 godine, Britanija, SAD i Rusija jamče suverenitet Ukrajine u slučaju bilo čije agresije. To u ovom slučaju znači da su Britanija i SAD obvezatni pomoći u obrani suvereniteta Ukrajine. Sada je trenutak za jačanje vojnih silnica Ukrajine, jer Rusija sve više i više propada zbog ekonomskih sankcija! Stoga Ukrajinska vojska mora ojačati prije svega kroz stratešku obrambenu sposobnost, kako upadi ruske vojske neće biti više mogućni i potom ojačati vojsku za brzu intervenciju u svrhu oslobađanja okkupiranih dijelova Ukrajine.

Jirźi
6 godine prije

Hrvat bilo kakvo izazivanje rusije završit če kao isil u siriji nemoj se zavaravati ruska vojska nije jna

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI