Pentagon se ne može nositi s nuklearnom silom Rusije i Kine i treba nova oružja

bombarder B1B Lancer
11 komentara

SAD priznaje da za više od 40% mora povećati broj bombardera kako bi se Pentagon mogao nositi s nuklearnim sposobnostima Rusije i Kine.

General Timothy Ray, zapovjednik Globalnog zapovjedništva američkih zračnih snaga (AFGSC), na nedavno održanoj konferenciji rekao je kako 156 bombardera u zemlji nije dovoljno da bi američki neprijatelji mogli dobiti “status manjeg rizika”.

Također je naglasio da američko ratno zrakoplovstvo ima zastarjelu flotu strateških bombardera i u trenutnom stanju je s njom teško raditi.

“Sva istraživanja koja su provedena unutar zrakoplovnih snaga reći će vam da su tih 156 nuklearnih bombardera vrlo stari zrakoplovi i da nije lako raditi s njima”, rekao je general Ray u vezi zrakoplova B-52, B-1 i B-2.

Naglasio je da nuklearne trijade Kine i Rusije vrše pritisak na Pentagon, budući da ove zemlje imaju moderniziranu flotu.

„Naše nuklearne sile djeluju u istom prostoru kao modernizirana kineska trijada, koja je, iako ne baš velika, ipak nova i moderna. Mi živimo apsolutno u kontekstu ruske trijade, potpuno modernizirane kojoj se neprestano  dodaju vrlo inovativne stvari”, rekao je zapovjednik Globalnog zapovjedništva američkih zračnih snaga.

Međutim, general Timothy Ray je međutim da očekuje kako će u zračnom dijelu američke nuklearne trijade i u zrakoplovnim snagama općenito, gdje su zrakoplovi stari više od pola stoljeća, u eventualnom sukobu sa svjetskim suparnicima nedostaci privremeno biti pokriveni zbog sposobnosti sustava interkontinentalnih balističkih projektila.

SAD sve više zabrinjava vojna moć njegovih glavnih rivala. Sredinom studenog je Odbor za nacionalnu strategiju obrane Kongresa upozorio da se američka vojna superiornost u svijetu “naglo narušila”, do te mjere da bi Washington mogao izgubiti rat s Kinom ili Rusijom.

Pentagon
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eu kolonija
4 godine prije

podsjećaju me na ngo sektor na balkanu kada su se počeli furati na “maligni utjecaj rusije na balkanu”. tako su se oni raspisali, pjenili, sisali motkku itd. I na kraju ušutali jer im je netko skrenuo pozornost da je to direktno pljuvanje na rukovodstvo u vošingtonu a ne supersilu rusiju. dakle moć rusije na balkanu će rasti svidjelo se to njima ili ne I to nemože niti amerika spriječiti. e tako I u ovome slučaju. moć amerike rapidno opada I postoje samo dvije mogućnosti. jedna mogućnost je da amerikanci I saveznici žurno povećaju vojni proračun a u svrhu modernizacije oružanih snaga. to je manje izvjesno jer nitko ne garantira željeni ishod. I naravno postoji druga mogućnost koja će na kraju biti sve izvjesnija a to je da amerika reducira svoje strateške ciljeve. dakle s obzirom da amerikanci ne mogu obuzdavati dvije supersile rusiju I kinu istovremeno I zbog toga ja… Čitaj više »

Savonarola
4 godine prije

Putin im je lipo ponudio da ce im Rusi prodati moderno naoružanje,tako da nece vise toliko tehnološki zaostajati he he he…

Duje
4 godine prije

Zar je bitno da li zaostaju ili ne dovoljno je da jedan od njih bude dovoljno glup da stisne crveni gumb i svi smo u kamenom dobu

CPGS
4 godine prije

Hahaha… opet “bomber gap” a jos su promukli od deranja o “hypersonic gapu”… ovi Pentagonci uvijek isto trube! Valjda ih je strah da im netko ne bi smanjio proracun…

dobagan rogić
4 godine prije

Pentagon opet prdi na usta!

Podravec
4 godine prije

Mama ti je modernizirana, gluperdo! Ruska nuklearna trijada je novija i modernija od američke! Točka! trijada

Lucija
4 godine prije

Pa to je zato što nema nikoga da im kaže: ” Ni centa! Popravite brže tih 156 starih bombardera, pa ćemo razgovarati. U protivnom, ” lete glave”.

samo tako
4 godine prije

A koga briga za svakodnevne žalopojke nezasitnih generala ?
Prodajte ih u otpad pa če vam biti lako

Max
4 godine prije

i onda netko kaže su oni stoljećima ispred svih u vojnoj tehnici možeš misliti kako.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI