Pentagon Ukrajinu isključio iz kategorije saveznika

SAD ukida savezništvo s Ukrajinom
21 komentar

“Ukrajina je partner Sjedinjenih Država, ali ne i saveznik”, izjavio je načelnik američke vojno-obavještajne službe, general Vincent R. Stewart.

“Nisam siguran da je uključena u kategoriju saveznika. Znam da nam je snažan partner, ali nisam čuo da smo u savezu s Ukrajinom “, rekao je general Stewart.

Ranije je The Wall Street Journal izvijestio kako SAD namjerava odustati od programa slobodne raspodjele novca za obranu o kojem ovise brojne zemlje, uključujući Ukrajinu. Bijela kuća je kasnije potvrdila ovu informaciju.

Zamjenik ravnatelja ruskog Informacijsko-analitičkog centra RISI, Sergej Ermakov, u intervjuu za ABF je govorio o mogućem učinku obustave slanja financijske pomoći Washingtona za vojske velikog broja zemalja.

Prema riječima stručnjaka, to može dovesti do toga da će Ukrajina izgubiti sposobnost donošenja odluka i morat će slijediti preporuke Washingtona.

“U slučaju Ukrajine, zemlja će biti dovedena u situaciju u kojoj će Washington vojnu pomoć ponuditi Kijevu samo u zamjenu za nešto, na primjer, teritorij ili spremnost da slijedi sve njegove upute”, rekao je Ermakov, što vrijedi i za sve zemlje koje ovise o američkoj vojnoj pomoći.

savezništvo
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ferdo
6 godine prije

Kad nekom dođeš s kesom kolača i uvučeš ga u sukob sa susjedom koji nije ma ko već Rusija, onda je taj neko kompletan idiot, potrošna roba i topovsko meso a ne saveznik.

gostgost
6 godine prije

gledam n 1 cia tv premda znam da je ona kompletna sredstvo modernog propagandnog ratovanja prestrasno je gledati kako cak rade i direktnu cenzuru emitiraju program s zakasnjenjem i ometaju kad i nest ne odgovara prestrasno nitko o tome ne govori internet je strasno zatrovan i kontroliranmediji i novinarstvo su u potpunosti postali sredstvo specijalnog rata politickih i ekonomskih grupacija nitko vise ne govori istinu covjek mora biti genijalac da bi izmedju redova lazi uspio spoznati nesto blisko istini i pravoj stvarnosti uzas zivi

Tadmur
6 godine prije

Jenkijima nemozes biti ni saveznik niti partner.Oni ostale tretiraju kao sluge ,poslusnike, korisne idiote i u najgorem slucaju topovsko meso.Ta spoznaja Jos nije doprla do Porosenkovog mozga.I kada dopre bit ce kasno,izgubljeno vrijeme nece vratiti.Bit ce pometen kao i mnogi prije njega.

Riquelme
6 godine prije

A je li imate barem jedan članak koji nije (in)direktno vezan za Rusiju? Ima valjda i drugih tema na ovom svijetu. Ne vrti se sve oko SAD-a i Rusije.
Jer ovako ispada da ste kremaljski bilten. I ja podržavam Rusiju u Siriji i Ukrajini, ali to ne znači da ih treba podržavati nekritički baš svugdje i uvijek.
Ukrajina je “failed state” još davno prije državnog udara zio-nazija, a taj je opaki čin samo ubrzao njezinu jadnu sudbinu.

Podravec
6 godine prije

Opa! Kruha i igara! Naivčine ukrajinske!
Bilo je očekivano od sviju,samo ne Ukrajinaca! Mulci naivni!

Onden
6 godine prije

@ Riquelme
Svake novine imaju svoj vjerni krug citaoca, od toga i zivu.
A ti provaj na Sportske Novosti ili Glas Koncila.

Tomica
6 godine prije

Pogrešno je misliti da SAD napušta Ukrajinu i zbog toga ukida i smanjuje pomoć. Ja mislim da je ovo više kao pritisak da pojačaju aktivnosti protiv Rusije. Sinoć sam malo pogledao Military Maps i čini mi se da sukobi ne jenjavaju iako gotovo da nema vijesti o tome.

davor
6 godine prije

Amerika ima 4 stalna saveznika to su Kanada, Ujedinjeno Kraljevstvo, Australija i Novi Zeland. Također imaju i dva makroa pokrovitelja Izrael i Saudijsku Arabiju gdje zapravo nemaju Amerikanci niti pravo glasa. Svi ostali koji misle da su saveznici su u savezničkoj fotelji samo turistički.

Antonio
6 godine prije

Pa dobro nije to strasno. SAD je puno pomogla Ukraini i sada zeli malo predah.
Zar se zaboravlja kako je Nuland delila sendvice na Majdanu. Ko je vise od toga pomogao Ukraini?
Epa sada ce ova drzava malo i sama da se brani. Tako je Kijev namestio kocke. Rusija samo sedi i gleda razvoj nastana.
Zao mu je jedini za ukrainski narod. Ne i za ionaj dio koji je profasisticki palio ljude.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI