Kako bi omela američke planove, Rusija će nastaviti jačati venezuelansku vojsku

Nikolas Maduro- Vladimir Putin
5 komentara

Rusija kaže kako će nastaviti jačati potencijal venezuelanskih oružanih snaga kako bi SAD odustale od planova provedbe državnog udara u karipskoj zemlji.

“Naravno, u okviru sporazuma koji su na snazi, provodit ćemo aktivnosti na jačanju sposobnosti oružanih snaga te zemlje”, izjavio je novinarima jučer zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov.

Rjabkov je naglasio kako je Rusija odlučna u borbi protiv bilo kakvih unutarnjih ili vanjskih pokušaja destabilizacije situacije u Venezueli.

Ruski zamjenik ministra vanjskih poslova istaknuo je kako Sjedinjene Države nastavljaju osmišljavati načine za daljnju destabilizaciju situacije u Venezueli. Međutim, Rjabkov je istaknuo da ti napori propadaju zbog javne potpore legitimno izabranim vlastima latinoameričke zemlje.

“Danas ponavljamo, i ne samo da izjavljujemo, nego i demonstriramo djelima da smo odlučni stati rame uz rame s našim venezuelanskim prijateljima i suočiti se s pokušajima suparnika i unutarnjih i vanjskih neprijatelja da destabiliziraju situaciju u Venezueli”, izjavio je visoki ruski dužnosnik.

Rjabkov je priopćio kako će se u službenom posjetu Venezueli od 20. do 22. srpnja sastati s nekoliko dužnosnika latinoameričke zemlje.

Venezuela je glavni partner Rusije u Latinskoj Americi u području tehničke i vojne suradnje. Trenutno je vojska Venezuele opremljena gotovo isključivo ruskim oružjem.

Američka vlada, glavni saveznik venezuelanske oporbe, koja je priznala za „privremenog predsjednika” Venezuele Juana Guaidóa, provela je u posljednjih nekoliko mjeseci kombinaciju teške retorike, diplomatskog pritiska, ekonomskih sankcija, pa čak i državnog udara i prijetnji upotrebe vojne opcije s ciljem svrgavanja legitimnog predsjednika države, Nicolasa Madura.

Međutim, zemlje u savezu s Venezuelom, poput Rusije i Kine, ostale su uz Madura tijekom ofenzive koju je pretrpjela njegova vlada, a rezultati su da sve više američkih saveznika, poput Njemačke, Italije i Španjolske, okreću leđa samoproglašenom „uličarskom predsjedniku“ Guaidóu.

Oružane snagesavezništvo
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
28.juni
4 godine prije

…tajna veza za sve nas…

onaj najgl.....veći Dalton
4 godine prije

Bolton kaže: ”Ćeraćemo se još!”

Alen
4 godine prije

” Danas ponavljamo, i ne samo da izjavljujemo, nego i demonstriramo djelima da smo odlučni stati rame uz rame s našim venezuelanskim prijateljima i suočiti se s pokušajima suparnika i unutarnjih i vanjskih neprijatelja da destabiliziraju situaciju u Venezueli”, izjavio je visoki ruski dužnosnik.”

Ovo zvuči jako konkretno , napokon..

neko ime
4 godine prije

Asimetrija je grdna stvar. Zato rf pegla da bude malo vise simetrije. Npr.asimetricno je kad baba dijeli kolace na maidanu, pa da bi bila simetrija, bacuska dijeli kolace u caracasu. Posto je malo udaljeno, onda je jeftinije kolace poslat u većoj seriji, npr. spakiras 150 tona smrtnutih pekarskih proizvoda, pa kad istovaris u venecueli, florida i texas se malo ohlade, da ne kazem-smrznu. Ako je vruce i u vasingtonu, malo istovaris i na Kubi…nek se ljudi zdravo i kvalitetno hrane;)

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI