Kako bi omela američke planove, Rusija će nastaviti jačati venezuelansku vojsku

Nikolas Maduro- Vladimir Putin

Rusija kaže kako će nastaviti jačati potencijal venezuelanskih oružanih snaga kako bi SAD odustale od planova provedbe državnog udara u karipskoj zemlji.

“Naravno, u okviru sporazuma koji su na snazi, provodit ćemo aktivnosti na jačanju sposobnosti oružanih snaga te zemlje”, izjavio je novinarima jučer zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov.

Rjabkov je naglasio kako je Rusija odlučna u borbi protiv bilo kakvih unutarnjih ili vanjskih pokušaja destabilizacije situacije u Venezueli.

Ruski zamjenik ministra vanjskih poslova istaknuo je kako Sjedinjene Države nastavljaju osmišljavati načine za daljnju destabilizaciju situacije u Venezueli. Međutim, Rjabkov je istaknuo da ti napori propadaju zbog javne potpore legitimno izabranim vlastima latinoameričke zemlje.

“Danas ponavljamo, i ne samo da izjavljujemo, nego i demonstriramo djelima da smo odlučni stati rame uz rame s našim venezuelanskim prijateljima i suočiti se s pokušajima suparnika i unutarnjih i vanjskih neprijatelja da destabiliziraju situaciju u Venezueli”, izjavio je visoki ruski dužnosnik.

Rjabkov je priopćio kako će se u službenom posjetu Venezueli od 20. do 22. srpnja sastati s nekoliko dužnosnika latinoameričke zemlje.

Venezuela je glavni partner Rusije u Latinskoj Americi u području tehničke i vojne suradnje. Trenutno je vojska Venezuele opremljena gotovo isključivo ruskim oružjem.

Američka vlada, glavni saveznik venezuelanske oporbe, koja je priznala za „privremenog predsjednika” Venezuele Juana Guaidóa, provela je u posljednjih nekoliko mjeseci kombinaciju teške retorike, diplomatskog pritiska, ekonomskih sankcija, pa čak i državnog udara i prijetnji upotrebe vojne opcije s ciljem svrgavanja legitimnog predsjednika države, Nicolasa Madura.

Međutim, zemlje u savezu s Venezuelom, poput Rusije i Kine, ostale su uz Madura tijekom ofenzive koju je pretrpjela njegova vlada, a rezultati su da sve više američkih saveznika, poput Njemačke, Italije i Španjolske, okreću leđa samoproglašenom „uličarskom predsjedniku“ Guaidóu.

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

5
Ostavite komentar

avatar
10000
 
4 Grupirani komentari
1 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
5 Komentatori
Maxneko imeAlenonaj najgl.....veći Dalton28.juni Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
28.juni
Gost
28.juni

…tajna veza za sve nas…

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton

Bolton kaže: ”Ćeraćemo se još!”

Max
Gost
Max

Ne može Bolton “Ćerat” Venezuelu Rusi su tamo strateški saveznici i sa tamošnjom vladom drže sve pod kontrolom.

Alen
Gost
Alen

” Danas ponavljamo, i ne samo da izjavljujemo, nego i demonstriramo djelima da smo odlučni stati rame uz rame s našim venezuelanskim prijateljima i suočiti se s pokušajima suparnika i unutarnjih i vanjskih neprijatelja da destabiliziraju situaciju u Venezueli”, izjavio je visoki ruski dužnosnik.”

Ovo zvuči jako konkretno , napokon..

neko ime
Gost
neko ime

Asimetrija je grdna stvar. Zato rf pegla da bude malo vise simetrije. Npr.asimetricno je kad baba dijeli kolace na maidanu, pa da bi bila simetrija, bacuska dijeli kolace u caracasu. Posto je malo udaljeno, onda je jeftinije kolace poslat u većoj seriji, npr. spakiras 150 tona smrtnutih pekarskih proizvoda, pa kad istovaris u venecueli, florida i texas se malo ohlade, da ne kazem-smrznu. Ako je vruce i u vasingtonu, malo istovaris i na Kubi…nek se ljudi zdravo i kvalitetno hrane;)

POVEZANE VIJESTI

Izbornik