Oproštajno pismo marinaca Oružanih snaga Ukrajine

Ukrajinski vojnik
97 komentara

Militanti 36. brigade marinaca Oružanih snaga Ukrajine objavili su na svojoj društvenoj mreži oproštajno pismo u kojem navode da su ih ukrajinsko vodstvo i zapovjedništvo otpisali i da će danas, bez streljiva, dati posljednju bitku.

U poruci napisanoj pola na ukrajinskom, a pola na ruskom, ispričali su kako su ih napredujuće snage armija DNR-a i Rusije otjerale u tvornicu Azovmaš, gdje su praktički ostali bez sredstava za obranu.

“Dragi ukrajinski narode. Mi, 36. brigada marinaca nazvana po kontraadmiralu Mihailu Bilinskom, ne iznevjerivši prisegu iz 2014. napustili smo Krim i nastavili adekvatno ispunjavati zadaću obrane Ukrajine. Od početka rata branili smo Mariupolj 47 dana. Bombardirali su nas iz aviona, gađali su nas iz topništva, tenkova i drugog oružja. Branili smo se dostojanstveno, čineći nemoguće.

Ali svi resursi imaju tendenciju da prestanu. Tijekom neprijateljstava, jednom smo dobili 50 granata od 122 mm, 20 mina, nekoliko enlava i starlink Elon Musk – hvala, Elone, izdržao je mnoge zračne napade i još uvijek radi. Ništa drugo nam nije dato. Bez BC (streljiva), nemoći se obraniti, neprijatelj nas je postupno gurnuo natrag u pogon Azovmash, opkolio, okovao vatrom, a sada nas pokušava uništiti.

Postojala je opcija da nam dovedu pričuve kako bismo ojačali i nastavili obranu. Postojale su opcije da se brigada probije i izađe u svoje postrojbe. To smo prijavili OTG-u Vostok, a oni su počeli planirati operaciju. Sodol, Delyatitski je pokušao nešto učiniti, ali su se njihovi viši stožeri odbili. Mi smo to prijavili OOS-u, rekli su “diži” (čekajte), radimo, obećali su helikopter koji nikad nije stigao.

Razgovarali smo s vrhovnim zapovjednikom koji je obećao deblokadu. Razgovarali smo s jamcem koji nam je jamčio ili političko ili vojno rješenje situacije. Više od mjesec dana marinci su se borili bez nadopune streljiva, bez hrane, bez vode, gotovo pljeskajući iz lokve, i umirali su u serijama. Planina ranjenika čini gotovo polovicu brigade.

Oni koji nisu otrgnuti udovima i mogu hodati, vraćaju se na dužnost. Pješaštvo je sve poginulo, a topnici, protuzračni topnici, signalisti, vozači i kuhari vode borbe iz pušaka. Čak i orkestar. Umiru, ali se bore. Polako završavamo. Mudri generali savjetuju uzimanje streljiva od neprijatelja.

Vjerojatno ti sovjetski terenci nisu izumrli, pa će puno ljudi uzalud umrijeti zbog njih. Bilo je šansi. Prilike je bilo, ali zbog tromosti okomitog izvješćivanja nisu realizirane. S nama više nitko ne želi komunicirati, jer smo raspušteni.

Danas će vjerojatno doći do ekstremne tučnjave, jer nema više bc. Dalje u borbu prsa u prsa. Za neke daljnja smrt, a za neke zatočeništvo.

Dragi Ukrajinci, ne znam što će se dalje dogoditi, ali puno vas molim: sjetite se marinaca lijepom riječju i bez obzira kako se događaji dalje razvijaju, nemojte govoriti loše o marincima. Učinili su sve moguće i nemoguće. Bo mi UPOZORENJE! (Zato što smo uvijek vjerni) 04/11/2022…”

Источник: https://rusvesna.su/news/1649670509

marinciOružane snagepismoukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
97 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Japanac
2 godine prije

Ginu za mastera, umjesto da se predaju. Tužno.

abc
2 godine prije

Ako nisu činili zločine, nek se predaju i vratiče se svojim familijama. Rusi jim več od početka nude tretman po međunarodnoj konvenciji o ratnim zarobljenicima.
A za one, koji su radili zločine protiv civila i ruskih zarobljenika, nema spasa…..

2 godine prije

Za sav tvoj jad, vojniče, kriva je zapadna propaganda!
Ukrajina nikad, ni u snovima, uz svo huškanje, slanja naoružanja, nije bila protivnik….
To su vas napravili mediji i Zelenski, koji je vehementno odbacio rešenje kroz Minske sporazume.
Zato ginete.
I ginete za SAD. Svaki mrtav Ukrajinac, Rus, je korist za zločince, koji su poklali milijone, da bi se dokopali njihovih bogastva!

Ime
2 godine prije

Marinci ionako vise nece trebati Ukrajni jer vise nece imati mora.

Rex
2 godine prije

Zaboravili ste pozvati U Mariupol velikog glumca da odsvira na klavieu s Kur* oprostajni farewell…gdje can je bila payment ranije? Dali ste glumcu da odredi vasu sudbinu za americkig NATO interese

Vox
2 godine prije

Oprastali su se tako i vojnici Wermachta po rusevinama staljingradske fabrike traktora te po podrumima robne kuce CUM u Staljingradu pocetkom 1943……

abc
2 godine prije

Da su branili svoj narod, branili bi ga ispred gradova i leđima okrenutim prema civilima koje brane. A dešavalo se je upravo suprotno.
Branili su sami sebe skriveni u civilnim stanovima, vrtičima, školama i sa civilima ispred sebe, kao svojim taocima. Čak civilima nisu dozvoljavali, da bježe iz gradova na sigurno i van vojnih djelovanja. Takve bežeče civile su ovi rasplakani ukrajinski marinci ubijali na licu mesta i s time sprečavali, da izgube svoj štit. To rade kukavice i zločinci, a ne neki vojnici, koji kažu/lažu, da brane svoju domovinu i narod.
Domovinu su prodali zapadu, a svoj narod upotrebili kao svoj štit. To nisu vojnici, nego plačeni teroristi.

Ja to onako
2 godine prije

Naravno da se nece predati jer su cinili zlocine nad civilima.

Mahatma
2 godine prije

A meni su mediji rekli da Ukrajina pobjeđuje i da su Rusi u rasulu.

nekoime
2 godine prije

Sramota, umjesto da se ugledaju na svog Predsjednika koji bi tu k****m rješio.

qb2022
2 godine prije

Ovo mora da je ruska propaganda. Na HRT-u su rekli da Ukronacisti pobjeđuju…

Mölltaler
2 godine prije

R & R će im biti zahvalni za njihovu borbu za NWO.

Realno
2 godine prije

čim je Rusija napredovala u razvoju zrakoplova MS-21, Zapad je počeo blokirati zemlji pristup kompozitnim metalima kako domaći zrakoplovi ne bi “sustigli” Boeing. To je izjavio ruski predsjednik Vladimir Putin na konferenciji za novinare nakon sastanka s bjeloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom.

„Čim smo krenuli naprijed s ovim visokotehnološkim proizvodom (MS-21. – Uredba), i to na svoju ruku, odmah smo „opalili“ – i zatvorili nam kompozitne materijale. Bez ikakvog razloga. Za što? Samo da usporimo i da naš proizvod ne uđe na tržište brže od Boeinga. To su sva pravila”, rekao je Putin.

abc
2 godine prije

A najsmešnije je to, da ovi plačeni pripadnici ATO brigada, dolaze nazad u Kijev sa nakradenim autima, koje su pokrali donbaškim civilima, a u Kijevu jih sačekaju lokalne naoružane bande, korumpirani policajci ili nacistički komesari i zapkjene jim te iste ukradene aute. Mnoge bande i vračeni vojni plačenici več obračunavaju između sebe i Kijev se je pretvorio u mjesto brez vlasti i kaosa, u kojem svatko svatkog pljačka i ubija.
Kijev je grad u kojem nacizam, kriminal i banditizam vode međusobni rat.

Legendarni Grk
2 godine prije

AZOV ekipa iz Hrvatske koja se bori u Ukrajini je jučer službeno na svom telegram kanalu zaprijetila Ivanu Pernaru da će ga ubiti kada se vrate iz Ukrajine.
Kažu da je plaćeni ruski agent koji širi njihovu propagandu.
Kolega iz bivšeg Živog Zida, Bunjac je dao kratak komentar na tu temu.

abc
2 godine prije

Onih 200 nacista iz Hrvatske se nikad neče vratiti iz Mariupola i Azovstala. Čeka jih ista sudbina kao i njihove hrvatske idole sa ruskog fronta.

mrdo
2 godine prije

Izginuše za ništa. Za nepostoječu državu, Lenjinovu izmišljotinu u pijanom stanju.

Tvrtko
2 godine prije

Siguran sam kad su bila bolja vremena da su trljali ramena s americkim vojnicima koji su pustali pse na zatvorenike u Iraku

Sardelino
2 godine prije

Imali su primjer građani Mariopula koji su mogli iskopirati. Građani „Hersona“ sačuvali su svoj grad od razaranja. Žive kako tako normalno. Koliko je moguće.
S vremena na vrijeme pjevaju himnu i pljuju po ruskim tenkovima ali ih nitko ne protjeruje sa njihovih vjekovnih ognjišta. Svoji su na svome. U otežanim okolnostima.
Rusi su pokazali  na djelu da nisu vojska kao neke,  ispred koje bi stanovništvo u masi od cca 200 000 osoba  dobrovoljno pobjegli na način da ne bi stigli ni „gaće“ skinuti sa sušila kako se slavodobitno svojevremeno pohvalio jedan od cjenjenijih vojskovođa u povijesti jednog naroda.
Siguran sam da bi mnogi stanovnici Mariopula vratili sat u natrag i odabrali drugačiju povijest. Kad bi to bilo moguće.
 
 

Max
2 godine prije

Potresna zadnja riječ samrtnika koji zaslužuju poštovanje.

jozo.bloket
2 godine prije

Teška je situacija u Ukrajini, Hrvatska mora odmah pomoći.

Predlažem da MORH obavijesti Bijelu kuću o namjeri i hitno dostavi Ukrajini svih 12 migova 21 bis, kojima raspolaže, naravno u zamjenu za američku donaciju Hrvatskoj 12 F15 EX, jer su nam potrebni dvomotorni zrakoplovi, zbog velike morske površine hrvatskog teritorija.

Migovi 21 bis su u super stanju, svi su prošli vrhunsku ukrajinsku obnovu, a kako oni imaju ogromnih iskustava s tom sovjetskom vrstom zrakoplova, neće im bit problem koristiti, i odradit na njima još koji remontčić.

Stojimo uz Ukrajinu.
Slava Mig 21 bis.

Lucija, prva
2 godine prije

Semper fi?

Pola na Ukrajinskom, pola na ruskom…?
Elon Musk??

Til Valhalla

2 godine prije

Dok god čujete pucnje iz Azovmaša, Windows neće pasti!

octopus
2 godine prije

Samo prema zakonu o ratnim zarobljenicima. To znači, put vlakom u Kusbas u rudnike ugljena. Po 15 godina. Pa tko preživi.

Felga
2 godine prije

Komedijaš je odigra za što je postavljen nazalost cijenu će platiti Rusija Ukrajina al i Europa.Kad novac izgubi vrijednost nastupi glad dolazi ludilo a onda će bit da ni migranti nisu slucajno dolazili ovamo, nazalos po nas normalne građane se ide po planu bande koja je servirala i pandemiji

Lucija, prva
2 godine prije

Ovi su se predali.

“Украјински маринци из 36. засебне бригаде предали су се у Мариупољу. Њих 160.

       Претходно су покушали – опкољени унутар металуршког комбината „Азовстаљ“ –  да се пробију на север. Са 30 оклопних возила и друге војне технике, али су заустављени артиљеријском ватром, па је део већи изгинуо, а остатак се разбежао.

abc
2 godine prije

Georges Malbruno, reporter francuskog lista Le Figaro, rekao je da su strani specijalci prisutni na teritoriju Ukrajine.

Vojnici iz Britanske specijalne zračne službe i vojnici iz prve operativne jedinice specijalnih snaga američke vojske Delta raspoređeni su u Ukrajini. To je izvijestio novinar Le Figara Georges Malbruno, pozivajući se na izvor u francuskim obavještajnim službama. Novinar je napomenuo da su, prema dostupnim informacijama, strane specijalne snage prisutne na ukrajinskom teritoriju od samog početka ruske specijalne operacije.
Podsjetimo, načelnik Glavne operativne uprave ruskog Glavnog stožera Sergej Rudskoj rekao je da u Ukrajini djeluje više od šest tisuća stranih plaćenika iz 62 države.
Ranije je objavljeno da su kanadski instruktori obučavali militante Nacionalnog bataljuna Azov* (ekstremističke organizacije zabranjene u Rusiji) u sklopu misije UNIFIER u Ukrajini.

abc
2 godine prije

Tisuću marinaca ukrajinskih oružanih snaga predalo se u Mariupolu:
Tisuću marinaca Oružanih snaga Ukrajine predalo se Unutarnjim postrojbama Ministarstva unutarnjih poslova DPR-a u Mariupolju. To se dogodilo u poslijepodnevnim satima, ali tek sada je dopušteno javljanje informacija.
Vojni dopisnik Oleksandr Sladkov objavio je snimke ukrajinskih vojnika koji su se predali.
“300 ranjenih, 90 nesposobnih za samostalno kretanje.
Zdravih ljudi može biti više od 800. Ako sve bude po planu, pasti će obrana koju su organizirale Oružane snage Ukrajine u Željezari Iljič. To je rezultat zajedničkog rada snaga sigurnosti i specijalnih službi u Mariupolju. Onda Azovstal ostaje nacistima”, komentirao je.

Bosanac
2 godine prije

Ost’o bez municije a stigne se zahvalit Elonu Masku za Starlink.
Zašto su propali H.K. Andersen , Braća Grim i slični? Zato što je “istina” postala veća bajka i od same bajke.

ogo
2 godine prije

Izdrzite jos bar jedan dan EU komesari su se naoruzali do zuba i spremni su probiti Rusku blokadu.
Pridruzuju im se i Englezi na celu sa premjerom a kraljica salje 007 da vas spasi od Ruskih prevaranata
koji i dale pucaju iako im je nestalo municije.

FATIH
2 godine prije

GOSPODO MARINCI, PREDAJA JE JEDNA OD VOJNICKI RADNJI.UCINITE TO ZBOG VASIH NAJMILIJI,ZBOG VASIH ZIVOTA.PATRIOTIZAM IZ KIJEVA I OVALNOG UREDA JE VELIKA UBLEHA.
ZELIM VAM SVAKO DOBRO !

nessy
2 godine prije

Koliko je prica istinita, Bog zna. Svaki vojnik ima pravo na predaju. Ali, citam, da je sve borce koji su se predali zapovjednistvo proglasilo dezerterima. Na dusu zapovjednicima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI