Pet ozlijeđenih nakon što je automobil naletio na prosvjednike u Tel Avivu

Prosvjed u Tel Avivu
4 komentara

Izraelska policija kaže da je vozač odbio molbe da stane kada je svojim vozilom uletio u gomilu

Automobil je u subotu navečer u Tel Avivu udario u gomilu prosvjednika koji su tražili ostavku izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, pri čemu je ozlijeđeno petero ljudi. Vozač je zadržan na licu mjesta.

Prema kratkom priopćenju policije na X, incident se dogodio na Namir Roadu, gdje se održavao antivladin skup. Demonstracije su bile dio prosvjeda diljem zemlje u kojima su ljudi pozivali Netanyahua da odstupi i pozivali na povratak talaca koje Hamas još drži u Gazi.

Videozapisi koji kruže društvenim mrežama prikazuju ženu na suvozačkom sjedalu bijelog automobila kako se bijesno svađa s prosvjednicima, dok policija pokušava odvesti gomilu i dopustiti automobilu da napusti područje. Automobil naglo ubrzava i udari nekoliko ljudi. Policija je rekla da je vozač ignorirao zahtjeve da stane te je priveden nedugo nakon incidenta.

“U ovom trenutku znamo da je vozač udario tri civila”, navela je policija, dodajući da su ozlijeđene osobe prevezene u bolnicu na liječenje.

Napad su osudili izraelski političari, a predsjednik Isaac Herzog upozorio je da je “nasilje crvena linija koja se nikada ne smije prijeći”.

Bivši ministar pravosuđa Gideon Sa’ar nazvao je napad na prosvjednike “jasnim i ozbiljnim zločinom iz mržnje”, pozivajući da se krivci privedu pravdi. Hilli Tropper, koja je bila ministrica bez portfelja, pozvala je izraelsko vodstvo da “oštro i jasno” osudi napad.

Ministar komunikacija Shlomo Karhi, međutim, okrivio je eskalaciju nasilja “ljevičarske” političare, tvrdeći da prosvjednici “cijepaju [društvo]”.

Protesti velikih razmjera nastavljeni su nakon što je izraelski rat s Hamasom ušao u šesti mjesec. Niz marševa koje su predvodili članovi obitelji talaca i protuvladini aktivisti održan je u više gradova, a prosvjednici su zahtijevali dogovor s Hamasom koji bi doveo do oslobađanja više od 100 talaca. Optužili su Netanyahua da je “namjerno ugrozio dogovor”.

Situacija se pogoršala ranije ovog tjedna kada su prosvjednici pokušali upasti u Netanyahuovu rezidenciju u Jeruzalemu, prisilivši policiju da upotrijebi mjere za suzbijanje nereda.

Netanyahu, koji se suočavao s redovitim prosvjedima mnogo prije početka rata 7. listopada, inzistira na tome da će se Izrael nastaviti boriti sve dok ne postigne “potpunu pobjedu” nad Hamasom, te da će židovska država zadržati “punu sigurnosnu kontrolu” nad Gazom kada rat završi.

IZRAELNetanyahuProsvjed
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nekoime
22 dana prije

Ubijanje Palestinaca nije nasilje, to je samo genocid.

Nenad
22 dana prije

🤣🤣Ajmo jude svi protiv svih do poslijednjeg … da Perzijanci ostanu bez posla i krenu na zavod za zapošljavanje 🤣🤣

Max
22 dana prije

Namještaljka.

FELIX
21 dana prije

VIDITE TAKO IMA I U ISRAELU DOSTA SLEDBENIKA SATANE SAMO TO NIJE VOZAC KOJI JE ULETEO U PROTESTANTE KOJI PODUPIRU OCUVANJE HAMASA KAO VOJNE SILE I KOJI CE DA I DALJE VODITI POLESTINCE U BORBI ZA UNISTENJE JEDINE ZIDOVSKE DRZAVE ISRAELA ZIDOVI I ISRAEL SU VELIKA SMETNJA SATANI KOME SU BAS NJEMU NA PUTU DA POTPUNO ZAVLADA SVETOM. U EVROPI SE VEC PRIPREMA TEREN ZA NJEGOVU POBEDU.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI