Peter Schiff: „Ni Biden ni Trump neće moći zamahom čarobnog štapića oporaviti američku ekonomiju i iščupati je iz ponora.“

Americka ekonomija
11 komentara

Stanje s dionicama je prije izbora bilo nešto bolje, zbog očekivanja pobjede Joea Bidena i demokratske kontrole Kongresa. No, čini se da tržišta nisu zabrinuta zbog stvarne ekonomije, kaže ekonomist Peter Schiff.

“Sve je u vezi s fiskalnim poticajima. A većina ljudi vjeruje da ćemo najveći paket poticaja dobiti najbrže ako demokrati budu kontrolirali sve u Washingtonu, tvrdi on.

Prema direktoru Euro Pacifica, „Stvarnost je da ćemo gotovo sigurno dobiti poticaj bez obzira na to tko pobijedio. Ova se ekonomija temelji na poticajima. Moći koje će postojati osigurat će da otvor za primanje podražaja ostane otvoren.”

Donald Trump već je rekao kako želi paket poticaja još veći nego što su Demokrati tražili. A ako iz nekog razloga ne budu mogli izraditi post-izborni poticajni plan, Savezne rezerve bit će spremne ubrizgati tiskani novac u gospodarstvo, rekao je Schiff.

To je dobro za zlato, rekao je, dodajući: “Bilo da poticaj dolazi iz Kongresa, Rezervi ili oboje, rezultat je više kvantitativno ublažavanje. To znači veću inflaciju. No na kraju je inflacija bolja za zlato nego za dionice.”

Unatoč tome, ekonomska dinamika u igri neće se značajno promijeniti, ovisno od rezultata predsjedničkih izbora.

“Ni Trump ni Biden neće mahnuti čarobnim štapićem kako bi popravili ekonomsko razaranje naneseno vladinim akcijama kao odgovor na Covid-19. Rane su duboke,“ objasnio je Schiff.

“Niti jedan od njih neće zaustaviti zatvaranje preopterećenih tvrtki. Niti jedan od njih neće ljude vratiti na posao. Sve što mogu je posuditi i potrošiti novac, što smo već pokazali da je dobro za zlato.”

Ekonomist je napomenuo da će američka Središnja banka nastaviti QE beskonačnost, budući da su Savezne rezerve jasno dale do znanja da planiraju ignorirati bilo kakvu prijetnju inflacijom. A iz te izvanredne monetarne politike nema izlazne strategije.

Schiff je dodao: „Tiskarnice u zgradi Eccles i dalje će tiskati novčanice dolara. Sve to postavlja pozornicu za veliki kolaps dolara, a ni Biden ni Trump to neće promijeniti.”

Američki kongresDonald Trumpjoe bidenPeter Schiff
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Svi smo mi ljudi
3 godine prije

Mogu promijeniti ako su spremni na sudbinu JFK-a.
Ali ova recenica je majka svega: “…Savezne rezerve jasno dale do znanja da planiraju ignorirati bilo kakvu prijetnju inflacijom.”

Austrijanac101
3 godine prije

Zlato je jedini novac, a Schiff je njegov prorok heheh!

Vraćamo se na zlatni standard!

pantagana
3 godine prije

Ahahaaa, Vidimda i dalje trubite u sviralu sto se babi svidlo ili ti Đekna još nije umrla, a ka’ će ne znamo

3 godine prije zadnji put uredio pantagana
sila necista
3 godine prije

nisam za (S)Trum(f)pa no covjek je okreno sve ugovore koji su stetili americkoj ekonomiji u svijetu. pa ako radis za sebe onda nastojis da napravis sto vise za seb ane za druge. kad se gleda po prijasnjim predsjednickim mandatima u zadnjih 40 a mozda i 50 godina jedini predsjednici s ekonomskim skolama ili da su radili kao manageri su Trump i Bush jr……Trump kad vidi da mu brljaju daje otkaz a onda su svi ludi….problem je samo taj sto kako bi ista postigao morao je probuditi amere ali one prave…one koje duze zive u americi i digne patriotizam……sa obalnim gradovima je uvijek teze previse migranata i ne toliko lojalnih amera…….Trump je po prirodi kreten, no kreten koji je malo prikocio Kinu u naletu…..Obama mi je drag al je pravnik….kao i Bill….spremni uvijek da muljare sa kompromisima. ….pocetkom mandata Trumpek je morao bombarditati u Siriji jer je Obama krenuo..no kad se… Čitaj više »

tedi
3 godine prije

Sve je u energentima,nafte ima ali su drzave koje je posijeduju odlucile da je cuvaju za sebe i iduce generacije,po kolicini energenata i plemenitih metala mjeriti ce se suverenitet drzava,tj.njihov BP,energija je ona koja odlucuje.Drzave koje su nekada ratovale su one koje nisu imale dovoljno energenata,recimo Indija je 50% ucestvovala u budzetu VB. To su drzave energetski vampiri.Sirija je prelomna tacka,sve drugo su lazi.Drzave koje su bogate ce se udruziti,a dosadasnji “bogati zapad” ce postati pustinja.
Da, zlato,plemeniti metali i energija ce biti faktor BP.
Papirici lete u nebo.samo utvrdo ce vaziti u ekonomskim transakcijam,a ne perlice i oruzje.
To je taj globalni reset.

Cookie
3 godine prije

Nije vezano uz temu, ali bi volio cut vaša mišljenja vezano uz dokumentarac Pad Kabale?

RoPe
3 godine prije

Ekonimski rast ce se ostvarit rascjpkavanjem rusije iznutra. Bio bi rat da se rusi nisu naoruzali, ali ici ce se na mijenjanje svijesti rusa.

Max
3 godine prije

Da to slijedi nakon plandemije.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI