Po novome Rusija će izvoziti hranu i umjetna gnojiva samo ”prijateljskim” zemljama

Dmitrij Medvedev
41 komentar

Dmitrij Medvedev, visoki ruski sigurnosni dužnosnik, koji je prethodno bio predsjednik države, upozorava da bi Rusija mogla ograničiti svoj vitalni izvoz hrane isključivo na zemlje koje smatra “prijateljskim”.

Dok se suočava s kontinuiranom agresijom Zapada u obliku sankcija, Rusija odgovara podsjetnikom NATO-u da proizvodi mnoge stvari koje su Zapadu potrebne, a koje su zapadni čelnici, čini se, zaboravili.

Prioritet Rusije je briga o vlastitom narodu; kakav koncept i oštar kontrast čelnicima Sjedinjenih Država, koji se brinu o svima ostalima osim stvarnim Amerikancima. Nakon toga, sve što Rusiji ostane, izvozit će se svojim prijateljima i saveznicima.

Odsijecanje izvoza poljoprivrednih dobara prema Sjevernoj Americi i Europskoj uniji, rekao je Medvedev u Telegramu, koristan je i učinkovit način za odmazdu na svu zapadnjačku agresiju na Rusiju.

“Dogodilo se da sigurnost hrane mnogih zemalja ovisi o našim zalihama”, napisao je ruski dužnosnik. “Ispostavilo se da je naša hrana naše tiho oružje. Tiho, ali zlokobno.”

“Prioritet u opskrbi hranom je naše domaće tržište. I kontrola cijena. Hranom i usjevima ćemo opskrbljivati samo svoje prijatelje (nasreću, imamo ih puno, a uopće ih nema u Europi, a ne ni u Sjevernoj Americi). Prodavat ćemo i za rublje i za njihovu nacionalnu valutu u dogovorenim omjerima.”

Putin ne blefira: Zapad će platiti

Medvedev je ponovio da Rusija neće opskrbljivati poljoprivrednim ili bilo kojim drugim proizvodima svojim neprijateljima, niti će Rusija išta kupovati od svojih neprijatelja, “iako i nismo ništa kupovali od 2014.”, dodao je Medvedev.

“…popis proizvoda zabranjenih za uvoz može se dodatno proširiti”, nastavio je i naveo kako Rusija nema problema još više prekinuti veze sa Zapadom.

Medvedevljeve izjave dolaze nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin najavio da Rusija više neće isporučivati prirodni plin ili bilo koja druga fosilna goriva zemljama koje pokušavaju plaćati u bilo čemu osim u rubljama.

Budući da Rusija nema koristi od dolara ili eura i suočava se s eskalirajućim sankcijama, u najboljem je interesu zemlje koristiti vlastitu valutu kako bi zaštitila vlastito gospodarstvo i ljude od stalne zapadnjačke agresije.

Ruska vlada također je navodno postavila nova ograničenja na izvoz suncokretovog ulja, kao i zabranila izvoz sjemenki suncokreta i uljane repice (slično repici).

I prije zabrane, zemlje koje se oslanjaju na ovaj izvoz suncokreta i uljane repice već su osjećale bol. Panično kupovanje uslijedilo je u Njemačkoj, koja se uz Belgiju uvelike oslanja na ruski uvoz.

“Za mene nije važno hoćemo li prijeći u svjetsku krizu s hranom, važno je koliko će kriza biti velika”, rekao je Svein Tore Holsether, čelnik Yara International, tvrtke specijalizirane za gnojiva.

“Polovica svjetskog stanovništva dobiva hranu kao rezultat gnojiva i ako se to ukloni s polja za neke usjeve, [prinos] će pasti za 50 posto.”

Drugi stručnjak iz Ujedinjenih naroda upozorio je da će se Europa posebno uskoro suočiti s migracijskim tokovima “pakla na zemlji” ako uskoro ne reagira. Nestašica hrane na globalnom jugu kao rezultat cijelog ovog kaosa vjerojatno će potaknuti još jednu migrantsku krizu, kakvu još nismo vidjeli.

“Ako mislite da sada imamo pakao na zemlji, samo se pripremite”, upozorio je David Beasley, bivši republikanski guverner Južne Karoline.

“Ako zanemarimo sjevernu Afriku, sjeverna Afrika dolazi u Europu. Ako zanemarimo Bliski istok, Bliski istok dolazi u Europu.”

Dmitrij MedvedevhranaIzvozrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
41 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

Pa normalno.!
SAD svojim prijateljskim zemljama izvoze oružja…..
I ne dozvole im, da kupuju hranu, energente, iz Rusije!
Primječujem, sve više ljudi gubi volju da bilo šta zapiše.
Vidim do 800 ogleda članka, niko ne osječa potrebu, da bilo što zapiše…

Zoran
2 godine prije

Samo tako udri po bagri.

Komunist
2 godine prije

Logično, tako i treba

tihobl
2 godine prije

Rusija ima rezerve hrane za 60 mjeseci. Kina za 18. EU za 3 mjeseca.

Hubert
2 godine prije

Onome ko misli svojom glavom jasno je da je sve ovo dio plana WEF i njihovih zlikovaca!!! Igraci su njihovi sa obadvije strane!!!

grom iz vedra neba
2 godine prije

Čekam rasplet. Kako bi šahisti rekli, partija je tek počela, tek je otvaranje…

grom iz vedra neba
2 godine prije

Izgleda je Logično uklonilo botove i trolove. Malo nas je ostalo

ad astra
2 godine prije

Koga to Rusi hrane, Bangladeš i Egipat. Opet hvalospjevi o ruskoj nadmoći. Pa normalno da će izvoziti u Afriku kad mu je sve ostalo nedostupno. Jedan od boljih viceva, svijet će biti gladan bez ruskih proizvoda. Bit će obrnuto.

Zoki
2 godine prije

Bosna je u win-win situaciji. Lijepo će da uvozi prijateljska RS a onda će neprijateljska FBiH da kupuje uredno od RS i dalje distribuira u zemlje EU. Kako je Bosni kašika u med upala hahaha. Sad kad preko Bosne sve krene iz Rusije za EU hahaha.

eks
2 godine prije

Bloomberg : “Ruski prihodi od nafte i gasa u 2022.god. mogli bi dostići rekordnih 321 milijardu dolara”. Pozdrav rusofobima i natofilima.

abc
2 godine prije

Kinezi se počeli šaliti i sprdavati na račun zapadnih Evropejaca: Kao što znamo, u pozadini naglog rasta cijena plina u Europi, stanovnici niza zemalja EU nisu mogli plaćati svoje račune za grijanje, a Nijemci su počeli masovno opskrbljivati ​​drva za ogrjev. Kinesko izdanje Guancha piše o problemima Europljana, a čitatelji u komentarima iznose svoje dojmove.   U članku se također navodi da potražnja za pećima na drva u Njemačkoj sada daleko nadmašuje ponudu. Njemačke vlasti samo najavljuju smanjenje stope skladištenja prirodnog plina na 25% i pozivaju tvrtke i javnost da “štede plin što je više moguće”. Materijal je izazvao aktivan odgovor čitatelja koji su kritizirali postupke Berlina.“Nama (Kinezima – cca. RV) je u početku bilo zabranjeno koristiti drvene štapiće, a sada palite drvo!”, ogorčen je jedan od komentatora. “Nakon desetljeća teškog rada, odjednom ste se vratili u stanje koje je bilo nakon rata”, napisao je drugi. “Nakon što su Zeleni došli na… Čitaj više »

abc
2 godine prije

Ja sam u Austriji i Njemačkoj naletio več na niz trgovina, u kojima su police sa mokom, uljem i šečerom popodne več prazne. Na daleko se vidi, da nadolazi prehrambena kriza i jaka poskupljenja. Ponekud če cjena ulja skočiti čak sa 1,20 eur, na 5 eur. Da o nafti i plinu i ne pričam.
Nema EU alternative, što se tiče uvoza iz Rusije.
A to što zapadna propaganda desetlečima pere mozgove naivnih, da su Rusi sirotinja, to je več neka druga priča, koja sa realnošču nema nikakve veze. Rusima hrane i energenata ne nedostaje, a to je ono najbitnije, što svatko od nas želi.
EU neče biti nikad neovisna i samostalna, sve dok bude kontrirala Rusiji i radila na njenu štetu. Bit če samo američki privjesak ili američka “podguzna muha”, koja če se udaviti u američkom izmetu.

abc
2 godine prije

Dok su USA ucjenjivale i embargirale par država, je to još nekako djelovalo. Ali sad, kad praktički ucjenjuju ceo svet i svakoj državi prete embargima, su USA same sebe izolovale i pouzročile odklon i odpor do dolara. Sve više država traži način, da trguje sa ostalim državama bez kontrole i transakcija preko američkih banaka, a to znači da posluju mimo dolara, u drugim valutama, direktnoj izmjeni robe ili čak u zlatu. Dolar sve više postaje nepotreban, pa čak i nepoželjan, a to znači za USA katastrofu, jer je svoju ekonomija gradila na napuhanoj valuti, koja je hiper zadužena i nema stvarne podloge. Dolar je plivao na lažnoj propagandi trgovinskih burzi i vojnim američkim prijetnama prema ostalim državama. Sve to sad polako gubi na svojoj moči i realnost če za USA biti veoma surova. Svedoci smo jakih svetskih strateških promjena, tako u gospodarskom kao vojnom smislu. Ništa više neče biti kao… Čitaj više »

Max
2 godine prije

Očekivani odgovor.

zapadni neimac
2 godine prije

Jos jedan potez u samoizolaciju i autogol.

Lenko
2 godine prije

Maskebal.
Svi igraju za istog igrača, ANTIKRISTA.
Jedini put izlaska iz krize, vratit se Stvoritelju i Njegovom Dekalogu.

Zdravi i veseli bili. Mir bio s vama. Bog! Bog!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI