Politički konsultant u Teksasu uhapšen zbog prikupljanja glasačkih listića nakon izlaganja projekta „Veritas“

Uhapsena savjetnica iz Teksasa
25 komentara

Politička savjetnica u Teksasu uhapšena je zbog prevara sa biračima, nakon što su njeni postupci izloženi u više video snimaka Project Veritasa, u kojima je priznala da je sakupljala glasačke listiće i da joj je plaćeno za „izlaznost za Bidena.“

Državni tužilac u Teksasu Ken Paxton najavio je u srijedu hapšenje Raquel Rodriguez. U javnoj izjavi, Paxton je tvrdnje da ne postoji prevara birača nazvao „lažnim i obmanjujućim“.

„Mnogi i dalje tvrde da ne postoji prevara na izborima. Oduvijek smo znali da je takva tvrdnja lažna i obmanjujuća, a danas imamo dodatne čvrste dokaze. Ovo je pobjeda za izborni integritet ”, rekao je, navodeći da je kao razlog za pokretanje krivične istrage naveo video snimke Project Veritasa.

„Za one u novinskim medijima koji kažu da ne postoji prevara sa biračima, a ono što radimo nije ništa drugo do pokušaj da„ potkopamo izbore “, Stanite!“ Osnivač projekta Project Veritas James O’Keefe napisao je na Twitteru u znak proslave vijesti. Zatim je direktno pozvao članove medija koji su opovrgli tvrdnje o prevarama koje su isticali predsjednik Donald Trump i njegove pristalice.

U tajnim video zapisima može se vidjeti Rodrigezova kako ubjeđuje najmanje jednog glasača da promijeni svoje opredjeljenje od republikanca za demokratu i daje  poklone starijim građanima, čime krši izborne zakone. Rodriguez nastavlja da priznaje da često daruje starije i bivše zatvorenike u zamjenu za glasove za određene kandidate i kaže da je za svoj rad plaćena.

„Da, dobijam glas za Bidena, ali mislim da to neću raditi besplatno – drugim riječima, ako mi ne plate, ja kažem,„ izvinite? “„ Ona kaže.

Rodriguez nije precizirala ko joj je, ako je iko platio za Bidenove glasove, ali je tvrdio da su mnogi republikanski zvaničnici u Teksasu pokušavali da “pomognu” u tom poduhvatu. Takođe je identifikovala brojne lokalne zvaničnike kojima je pomagala u sakupljanju glasačkih listića u zamjenu za novac ili političku uslugu.

Rodriguez se suočava sa optužbama za „izbornu prevaru, ilegalno glasanje, nezakonito pomaganje ljudima koji glasaju poštom i nezakonito posjedovanje službenog glasačkog listića“. U jednom video snimku Veritasa priznala je da je to što je radila nezakonito i da „može u zatvor“. Sada joj prijeti kazna do 20 godina zatvora zbog njenih navodnih zločina.

Iako je Rodrigez prvenstveno priznala prevaru na lokalnim izborima, teorije o prevarama na predsjedničkim izborima postale su posebno aktuelno pitanje od napada Trumpovih pristalica prošle nedelje na američki Kapitol. Do pobune je došlo neposredno nakon govora predsjednika u kojem je nastavio da tvrdi da je pobijedio na izborima, uprkos tome što  mnogi pokušaji da poništi rezultate na sudu nisu imali rezultata.

Od tada, demokrate su preduzimale sve moguće akcije koje bi Kongres mogao da preduzme da ućutkaju teorije o izbornoj prevari i u medijima i od republikanskih poslanika. Rep. Aleksandrija Ocasio-Cortez (D-New York) ove nedelje predložila je održavanje kongresnog odbora kako bi se „zauzdalo medijsko okruženje“ i spriječilo da se i dalje šire laži o izbornoj prevari.

Rep. Jason Crow (D-Colorado) takođe je u srijedu tvrdio da on i drugi poslanici razmatraju mjere za ukidanje ili protjerivanje republikanskih članova Kongresa koji i dalje tvrde da je na predsjedničkim izborima bilo prevara, kao što je Rep. Marjorie Tailor Greene (R -Georgia).

američki izboriPoliticki konsultantProject VeritasTeksas
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tomi
3 godine prije

Nista od toga al ajd cisto da sezna

eks
3 godine prije

Oni kažu: Tačno je, pokrali smo izbore, ali ne možete nam ništa. Živela američka demokratija !

Herc
3 godine prije

Koji je ovo spol., svejedno treba ga uškopit

Istražuj
3 godine prije

“… Mnogi i dalje tvrde da ne postoji prevara na izborima….”

Tacno.
To su oni totalno idiotizirani “resursi” kako ih Subaru zove – iliti Gojimi kako ih “izabrani” hazarski kamatari zovu…

Veritas je od samog pocetka ove farse sa “izborima” imao stravicno dobre skrivene kamere…
Medjutim – ova je stvarno prvoklasnma…
Koliko samo korumpiranih sudija i politicara je – totalno zas#ano sa ovim klipom…?

Znaci cak i onaj naidiotiziraniji idiot “resurs” – koji ne zeli vidjeti nista osim sto mu nadresdjeni Sorosevac iz Antife kaze – cim vidi ovaj video – izgubice sve…
A pogotovo pricu “izbori nisu pokradeni”…

3 godine prije zadnji put uredio Istražuj
Istražuj
3 godine prije

“… Rep. Aleksandrija Ocasio-Cortez (D-New York) ove nedelje predložila je održavanje kongresnog odbora kako bi se „zauzdalo medijsko okruženje“ i spriječilo da se i dalje šire laži o izbornoj prevari….”

A ova vjestica je i sama doguse u prevarama – pa zeli na svaki nacin onemoguciti dalje propitivanje…

To je klasicna “demokratija”…
… ili mozda danasnja “renomirana nauka”…

Isto – cionisticko hazarsko smece.

3 godine prije zadnji put uredio Istražuj
... ....
3 godine prije

Ružna pa krade.

Ive
3 godine prije

Sve skupa je samo pocetak Balkanizacije USA koja sada pocinje odumirati i za par godina ce prestati postojati u danasnjem izgledu i opsegu, sto je na kraju jako dobro za svijet i planet.

shumadinac
3 godine prije

Je li ovo neka sprdačina? Kamioni falš listića “cirkulisali” a ovi hoće sve da banalizuju sa NEKOLIKO DESETINA LISTIĆA???????????????????????????????

Stara kuka
3 godine prije

Ne razumijem. Ako su izbori bili čisti i nije bilo prijevara zašto je onda ova masnjača uhićena? I zašto to nije napravljeno prije mjesec dana kad sam ja naprimjer prvi puta čuo ovu priču? Isto tako ne vjerujem da je ona jedina u cijlim SAD to radila. I gdje je sad ona Trumpova super-odvjetnica Sidney Powell koja je stalno najavljivala nekakve senzacionalne dokaze, a nije uspjela javno prezentirati baš ništa. Štoviše, sad nju Dominion tuži za klevetu i traže 1,3 milijarde dolara odštete.

Zax
3 godine prije

Nema ovo veze s namještanjem predsjedničkih izbora. Biden je pobijedio zahvaljujući tzv postanskim glasovima. Pod krinkom pandemije doneseni su(protuustavni) zakoni koji su omogućili priznavanje postanskih glasova bez potpisa i verificiranja. Sto je dovelo do toga da je ponegdje izbrojano vise glasova nego sto ima biraca. Ali ribe odgovorne za to su previše krupne pa ih se nece dirati. Umjesto toga će se privoditi ovakve sitne ribe kako bi se zadovoljila forma tj iluzija da glasanje ima smisla i da je izborni sustav u biti posten

rimtu
3 godine prije

“Ili troluješ ili si toliko neobavešten da je to tragično!”

Ovo prvo.

BanOvan
3 godine prije

Poobičaju nađu neku lujku i na njoj ispeglaju sve ostale mahinacije

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI