Predsjednica Evropske komisije najavljuje da se EU uključuje u rat protiv Rusije

Ursula von der Leyen
350 komentara

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen najavila je da će, uprkos Putinovom upozorenju, EU finansirati kupovinu i isporuku oružja Ukrajini. Ona je takođe rekla da će EU uključiti Bjelorusiju, koja nije uključena u borbe, u sankcije, jer je ruski saveznik.  Ona kaže da EU želi zabraniti ruske medije jer se ne drže zvaničnog ratnog narativa.

Dakle, predsjednica Evropske komisije najavljuje da se EU uključuje u rat na strani ukrajinskih nacista, a vašingtonski ambasador u UN optužuje Putina za eskalaciju rata.

Ovdje vidimo rezultate Putinovog dugogodišnjeg strpljenja sa Zapadom. Zapad je  navikao da Rusiji izriče kaznu za kaznom bez ikakvih posljedica po njega samog. Sada odjednom ima posljedica, a za sve je kriv Putin.

Već nekoliko godina upozoravam da će politika strpljenja na kraju propasti jer će Zapad nastaviti navaljivati sve dok ne pređe crvenu liniju. To se sada dogodilo, a posljedice će biti daleko ozbiljnije nego što bi bile da je Rusija odavno reagovala.

Rusofobni moroni me optužuju da sam proruski nastrojen jer dajem objektivnu analizu umjesto da se pridružujem bezumnim osudama. Ja sam taj koji je predvidio nuklearni rat zbog pogrešne politike obje strane. Zapadni rusofobi i naivno rusko povjerenje u pregovore su propali. Nažalost, moja analiza se pokazala tačnom. Ne mogu reći da sam sretan zbog toga.

AŽURIRANJE: Zapanjujuće je da niko u zapadnom rukovodstvu ili medijima nije shvatio da je Rusija ozbiljna o pitanju njene bezbjednosne zabrinutosti. Bez obzira da li je Zapad smatrao zabrinutost Kremlja opravdanim ili ne, trebalo je učiniti sve da se Rusija umiri. Umjesto toga, učinjeno je suprotno. Stoltenberg je rekao da “ako je cilj Kremlja da ima manje NATO-a na svojim granicama, samo će dobiti više NATO-a”. Kakva arogantno glupa izjava! Ovu nepromišljenu izjavu dao je generalni sekretar NATO.  Trebao je odmah biti smijenjen sa funkcije.

Istaknuo sam prije 8 dana da bi ovaj izuzetno agresivan odgovor na iskrenu bezbjednosnu zabrinutost velike vojne sile imao veoma ozbiljne posljedice. To je ubijedilo Kremlj da se bezbjednosna zabrinutost Rusije ne može riješiti pregovorima. Stoltenberg je bio taj koji je Ruse poslao na put invazije.

Zapad više nema stručnjaka za Rusiju. Zapad ima ljude direktno ili indirektno na platnom spisku vojnog/bezbjednosnog kompleksa koji ne rade ništa osim što snažno kritikuju Rusiju. Zapad nema mogućnosti da vidi drugu stranu. Štaviše, Zapad da bi pokazao svoju inkluzivnost postavlja žene za ministrice odbrane, savjetnice za nacionalnu bezbjednost i šefice Evropske komisije. Žene moraju pokazati da su čvrste kao i muškarci i posljedično tome donijeti još gore odluke.

Zaista, mi smo na pragu da prestanemo postojati jednostavno zato što zapadni svijet nije u stanju donijeti razumnu odluku.

Zapad nije učinio ništa osim što je raspirivao plamen rata i sada je blizu toga da ga ovaj plamen proguta.

Autor: Paul Craig Roberts

euEuropska komisijaRatrusijaukrajinaUrsula von der Leyen
Pretplatiti se
Obavijesti o
350 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zoki
2 godine prije

Pokaza li ona ikad sms-ove prepiske sa Pfizerom?

Venom
2 godine prije

Tako je Ursula.
Samo ti produžuj rat.
A kažeš, da nemate novca za obnovu Petrinje, koja je članica EU, a za Ukrajinu nema frke.

Alen
2 godine prije

Definitivno SBERBANK sankcijama oboren na koljena , potvrdjeni milionski gubici … Sljedecih dana se ocekuje udar na drugu jaku rusku banku po istom scenariu .

Tupko Glupko
2 godine prije

Ovu ženu treba smijeniti.
Pod hitno.

davor
2 godine prije

Znači po ko zna koji put u našoj povijesti nas Zapadna Europa gura u rat s Rusijom i opet se sve ponavlja.

TIIJA
2 godine prije

Bijela Rusija opet kriva, nakon tako kratkog vremena ili na putu po bilo kom pitanju?

Weteran
2 godine prije

Impotentna EUnija predvođena Končitom Vurst!
Ne čujem Italiju, Španiju, Francusku, ……..
Jalova Histerija Anglosaksonaca se čuje na Alfa Kentaur!?

hope
2 godine prije

proklet dan kad smo postali clanica ove udruze
ne zlocinacke organizacije!!!

Ja to onako
2 godine prije

Zadnji put su rusi stali u Berlin,sada videcemo gde ce stati.

Mlata
2 godine prije

Pda…uključiće se u rat pošto Rusi odrade zadatak! Narod Ukrajine će aplaudirati a niko neće imati muda, to jest mogućnost postaviti pitanje zašto nije to učinjeno od prvog minuta ove operacije. Vraćamo se malko i u prošlost…zašto otan nije polupao sve tenkove na mostu bratsva jedinstva još, ko je i zašto dozvolio razaranja po Hr, da li je ipak taj tenk MORAO preći most! Mlata naivan ko mali đokica, pita svakave gluposti a zna da mu odgovora s prave strane nema

rade iz niša
2 godine prije

“Predsjednica Evropske komisije najavljuje da se EU uključuje u rat protiv Rusije” — gdje je ovo izjavila, izvor?

2 godine prije

Nije ova sa ove planete.
Mađarska zabranila transport preko svoje zemlje.
Bugarska i Poljska zanijekale dobavu aviona.
Poljska zanijekala, da bi poklonjeni avioni mogli dejstvovati sa njenog ozemlja.
Rusija nadzire zračni prostor, aerodrome…
Kako če? Pljunut preko granice?
Nisu žene za rat.

Lucija,prva
2 godine prije

Dragi komentatori nisam ja zločesta kako neki tu pišu nego sam samo frustrirana jer me nitko kod kuće redovito ne “SERVISIRA” a ne znam koji je razlog tome..

fash
2 godine prije

Ukrajinski nacional-socijalisti protiv ruskih boljševika koji su skupa korisne budale za Kazare. Misliš da ćeš priglupim komunjarsko-judeo-boljševičkim etiketama pojačati dojam teksta ili opravdati jednu ili drugu stranu u sukobu povlačenjem usporedbi s 2. svjetskim ratom? Jer valjda Wolfsangel runa protiv crvene petokrake što je više folklor nego stvarna ideologija bi valjda trebala značiti da Ukrajinci misle osvojiti CCCP u pokušaju nastajanja. A crvena petokraka je valjda simbol slobode i “antifašizma” (u prijevodu komunizma). Isto tako je vrlo priglupo Putina (“Putler” kako neki “dovitljivo” pišu) uspoređivati s Hitlerom umjesto sa Staljinom što rade pojedini mediji. Što samo pokazuje kako su zapadnjaci ispranog mozga , zaboravljajući da je najveći satrap i okupator Europe bio antifašist Staljin kojega začudo nisu napali “Saveznici” iako je okupirao i držao pod antifašističkom čizmom veliki dio Europe. Ali “Saveznicima” je jako stalo do Poljaka i borbe protiv Hitlera pa su “oslobodili” Europu od Hitlera ali ne i… Čitaj više »

Uskok Marko
2 godine prije

Krivo razmišljate, ovo je dobra izjava. Ako je EU u istom stanju u kakvom je ona ostavila Bundeswehr nema se VVP ništa žaliti.

Malimali
2 godine prije

PCR je bez sumnje jedan od boljih analitičara i – što nije nebitno – nije na platnom spisku kapitala. Začudujuće kad pomisliš da je bio ministar financija i redaktor Wall Street Journala.

Hattori Hanzo
2 godine prije

Zar se ova nesposobna kokoš nešto pita.

Fallout Boy
2 godine prije

Ovakva gamad ko ova, moćnici najviše žele rat jer im to donosi profit a obični ljudi ginu. U ratu jedino moćnici pobjeđuju- vojna industrija, bankari sa kreditima i naravno, farmaceuti. Jer se dosta njihovih proizvoda troši pa se mora i kupovat. A znamo da od ove krave muž je vlasnik farmaceutske tvrtke povezane s Pfizerom

Kobac
2 godine prije

Možeš prevariti sve ljude neko vrijeme i neke ljude svo vrijeme, ali ne možeš varati sve ljude svo vrijeme“. -Abraham Lincoln

hogar strašni
2 godine prije

Eskalacijom rata na EU mogla bi planuti stara nacionalna žarišta u Evropi a to bi značilo rat svih protiv svih. A onda nema pobjegli smo u Njemačku. Al bi onda bilo migracija svato u svoju zemlju pa makar bila i močvara.

Ja to onako
2 godine prije

I Ursula ce da se ukljuci u rat ona ce da cisti pistolje.

nekoime
2 godine prije

Mislim kako će Marija Zaharova biti daleko bolja Predsjednica Europske komisije.

slobodan
2 godine prije

pazite ljudi, ovo je čisti satanin sluga, “poslušna budala”, osoba umanjene inteligencije a nadasve etike i samilosti… pogledajte taj lik (na stranu starost tjelesna, nije to u pitanju), te prazne, bezdušne oči…

Eruj
2 godine prije

Ostani kod kuce misli na druge sada poprima drugu dimenziju. Vratite nam koronu!

petar schroder
2 godine prije

ZENA KOJA JE PRONEVJERILA POLA MILIARDI EURA DOK JE BILA MINISTRICA VOJSKE U NJEMACKOJ; SADA HOCE RAT Savjetnici su joj bili agenture gdje su radila njena djeca, i gdje je satnicu placala 10 tisuca euro.Svoga muza je zaposlila u farma gdje radi kao direktor a ona je kupila od Pfizer miliardu vakcina preko svoga privatnog telefona Sada hoce rat sa Rusijom ,sta je sljedece?

Markac
2 godine prije

Zapad prezira svoje građane, kakav bi bio njihov stav prema susjedima. Nakaradni zapad, promicaljetlji svega moralno nakaradnog, od transhumanizma, LGBT-a, pedofilije, pucanja po mirnim prosvjedima, protivnici slobodnog mišljenja itd. da ne nabrajam. Kako kaže Goran Šarić ubili su boga u bogu.

HAJDUCI
2 godine prije

Ako želimo bito jasni i iskreni , da se AMERIKA – NATO SAVEZ , širi i štiti sebe i svoje nacionalne interese po cijelom svijetu ” heloo” , to nije zaštita njihovi interesa nego mirna okupacija cijelog svijeta , a onda ćete po našem raditi kako mi kažemo , žele a da Rusija nema pravo štititi sebe i protiviti se takvom ponašanju , zato hajkom žele ustrašiti Rusiju i okrenuti sve protiv nje . Na kraju oni žele nju opkoliti i porobiti. Samo su se prevarili Amerikanci su vičući istjerali MEDVJEDA , bojim se da EUROPA vičući može istjerati GORILU . Bolje je EUROPI da šuti i bude glavna u pregovorima za mir . A možda je bolje da viče , ako započne treći svjetski rat ona će se raspasti a to i treba . To je mjesto , probisvjeta , propali intelektualaca i propali svjetski uhljeba , jedna lutkarska… Čitaj više »

roberto
2 godine prije

Jupiiiiiiiii,sad bu svi pogotovo ovdje naši,branitelji europskih vrijednosti(šta god to značilo),potrčali po oružje i trk u ukrajinu.Ko što su trčali pred kamere,da prime spasonosnu injekciju;);)

MKD
2 godine prije

Kolektivna Raspaljotka, … Kalashnjikov …

Marin
2 godine prije

Eu u agoniji

Davor drugi
2 godine prije

Autor članka je predvidio nuklearni rat te mu žao je zbog toga i nesretan je što se njegovo predviđanje obistinilo?!?? Ne znam jeli lik pijan ili lud? Ili možda već ima adresu gdje je došlo do prve nuklearne eksplozije u sukobu Rus- Ukr. Kada je Putin na pisanje tiska izjavio da ne posjeduje hipersonično naoružanje koja zbog njegove brzine za sada nemoguce presresti i koje je još u mogućnosti tijekom preleta još i nekoliko puta promjeniti putanju, zbog niza prethodnih naznaka to Putinovo “ne” od strane NATO prevelo u 100% “da”. Rusija je u posjedu takvog naoružanja. Kada je Putin opet na pisanje tiska zanijekao izradu i posjed taktičkog nuklearnog naoružanja, pravdajući to time da se takav način ratovanja ne uklapa u vojnu doktrinu Ruske vojske i strateškog planiranja sukoba. Opet je sa potpunim pravom NATO protumačio da Rusija posjeduje takvu vrstu naoružanja. Potom je uslijedilo direktno upozorenje NATO, da… Čitaj više »

realista
2 godine prije

Definitivno ste prorusko smece od portala. Treba vas ukinuti.

Zsphere
2 godine prije

Nikakve tu pomoći nema samo guraju ukraince i ruse da što više izginu isto kao u Jugoslaviji sa tim da su u Jugoslaviji mogli održavati sukob godinama i po potrebi mlatiti nekoga ako bi bio malo jači na terenu da se ne bi slučajno zavrsilo. Ovdje nece moci tako dugo odrzati sukob ali da se iskoristi koliko se moze i da se evropa hipnotise koliko je moguće više. No predvidi su do bola tako da vidjecemo sta ce tu sve biti kad se zavrsi ukraina tek onda pocinju “prave stvari”

danjan
2 godine prije

ovu kravu treba spalit na lomaču zbog svih nedjela koja je učinila . njoj i paše rat u ukrajini samo da se niko nebavi s njom…

Tito
2 godine prije

Glupa europa, propast cemo. Kad vidim ovu glupacu i kolko nema pojma malo mi je i zao naroda europe. Sve zakuhala amerika. Make love not war.

istina boli
2 godine prije

šta logično glumi koji ku ra c kada briše komentare bez potrebe? misliš imaš posla sa normalnim ljudima, a ono pušiona………..

łedeno doba
2 godine prije

pa dobro ljudi, tko koga ovde zahebava? evo dva ranija nedavna članka na ovom portalu: 6.2. “Bloomberg objavio: „Rusija napada Ukrajinu“ Novinska agencija se izvinila što je slučajno postavila unaprijed napisan naslov. Novinska agencija Boomberg objavila je naslov koji je glasio: „Uživo: Rusija napala Ukrajinu“. Pojavio se na njihovoj početnoj stranici oko ponoći po moskovskom vremenu i ostao tamo skoro pola sata, prije nego što je uklonjen i izdato izvinjenje za grešku…” logicno.com/politika/bloomberg-objavio-rusija-napada-ukrajinu.html 7.2. “…Ideja da će Rusija zauzeti Kijev apsurdna je kao da Amerikanci napadaju London, kaže ruski diplomat. Ruska invazija na Ukrajinu mogla bi uzrokovati 50.000 civilnih žrtava i zauzeti glavni grad Kijev u roku od nekoliko dana, rekli su dužnosnici Bidenove administracije zastupnicima na brifinzima koji su postali javni u subotu, izvijestio je New York Times. Dužnosnici su rekli da ne mogu potvrditi je li ruski predsjednik Vladimir Putin odlučio narediti invaziju, ali su rekli da vjeruju… Čitaj više »

Air Brush
2 godine prije

Kurva blesava koji su samo postavili na to mjesto bez ikakve politične partije koja bi je delegirala. To nema veze sa demokracijom nego fašizmom. Strarim dobrim, Adijevim. I sada opet želi da joj Rusi uđu. Dobro je pogledati situaciju iz 1944. i 1945. Ako je to plan da se EU razvali, oda ide dobro.

Puki
2 godine prije

Treba biti psihološki spreman i na Mad Max svijet. Ali opet bez straha i depresije. Spavam uredno i dobro, kao i uvijek. To je u neku ruku viša sila….i sigurno ne mislim biti kontroliran njihovom proizvodnjom straha, pa da u budućnosti plešemo kako će oni svirati u stvaranju jednog bolesnog NWO- transhumanizam svijeta…..treba gledati pozitivno na alternativne opcije koje budu preostale.

Optimističnija teorija bi mogla glasiti:
Ako razruše i naprave komplet kaos od planete, onda nas neće imati čime dalje ucijenjivati. – neposlušna divlja plemena bi tada bili pravilo. Tako da takvu totalku valjda nitko ne planira.

zdrlje
2 godine prije

Sve petokrakaše treba pod zemlju položit.

abc
2 godine prije

Usrula von der lažov

Tomi
2 godine prije

Može uključiti sebe, svoju djecu i hipnotizirane ovce ispred TV-a.

Goran savic
2 godine prije

Концерт Кончите Вурст у Берлину као подршка Украјини би био најоштрији одговор.Ово је баш,баш млако🥂

Smokva
2 godine prije

Prokleta bila

kvaka22
2 godine prije

Kad se planira buđenje inzenjera i doktora po Evropi?
Pitam za prijatelja koji namjerava naci posao u Njemackoj?

BanOvan
2 godine prije

Nas su vec odavno ukljucili
novosti.rs/drustvo/vesti/1091614/najnovije-vesti-nato-propaganda-lepa-sela-ukrajina?fbclid=IwAR0cpIY0NmOqNmQ1igYjta2we4AIUK5O250lbIbovMJb9Xhrb3qgxcLXDTU

Ovi su sazorjeli za psihojebatriju što bi Her Žika rekao

Max
2 godine prije

Autor članka je ovo najavio Kao i Israel Shamir, Volio bih vidjeti Njegov članak. Svatko tko se suprostavlja wakserskom ludilu i proturuskom bijesnilu biva etiketiran kao antiwakser ili prorus.

Potpuffer
2 godine prije

Ursula = El Diablo!!!!

Jomla
2 godine prije

“Strpljenje” nije bilo radi strpljenja, već zbog nespremnosti!
Miliću, Miliću… da su rusi k’o ti, ne bi ih bilo.

Otpornik
2 godine prije

Tko je njoj dao ovlasti da proglasi rat Rusiji? U čije ime? U moje sigurno ne. Velika većina naroda želi mir, a ne rat.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI