Predsjednik Brazila Bolsonaro odbija obvezno cijepljenje

Bolsonaro
133 komentara

Brazilski guverner obećao je da će cijepljenje protiv Covida-19 biti obvezno za njegove stanovnike. Izjava je brzo dovela do sukoba s predsjednikom zemlje.

Guverner Sao Paula, Joao Doria rekao je novinarima da će cijepljenje započeti nakon što cjepivo odobri Nacionalna agencija za nadzor zdravstva (ANVISA).

“U Sao Paulu to će biti obavezno, osim za one koji imaju medicinsku bilješku i potvrdu da ne mogu uzeti cjepivo”, rekao je Doria, objašnjavajući da će država donijeti potrebne propise za tu mjeru.

Lokalni mediji izvijestili su da se vlada Sao Paula nada da će regulator odobriti kinesko cjepivo Corona Vac na vrijeme, kako bi počelo cijepljenje medicinskog osoblja u prosincu. Očekuje se da će ispitivanja biti završena ovog vikenda, a rezultati bi mogli biti spremni u ponedjeljak.

U svojoj reakciji na guvernerove komentare, predsjednik Jair Bolsonaro napisao je na društvenim mrežama da će Ministarstvo zdravstva osigurati cijepljenje, ”ali da ono neće biti obavezno”. Citirao je dva zakona u kojima se kaže da je posao savezne vlade utvrđivanje hoće li provesti obvezno cijepljenje.

Bolsonaro, koji se oporavio od Covida-19 u srpnju, prethodno je izjavio kako “nitko nikoga ne može prisiliti na cijepljenje”. Kritičari ga optužuju za smanjivanje pravog broja zaraženih, dok je guverner Sao Paula upozorio predsjednika da politizira cjepivo.

Do kada će se Bolsonaro odupirati pritiscima farmaceutskog i financijskog lobija – organizatora koronakaosa – ostaje za vidjeti. Veliki reset je pred vratima većine država, a organizator kaosa ne podnosi NE, nametnutim kriminalnim mjerama i obveznom cijepljenju.

BrazilcijepljenjeCOVID-19
Pretplatiti se
Obavijesti o
133 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
fong
3 godine prije

Nitko jos nije rekao da ce biti obavezno cijepljenje, nigdje u svijetu, i molim vas nemojte praviti heroja od ovog reakcionara koji se skolovao kod Mossada.

Goran
3 godine prije

E to je predsednik!

Stara kuka
3 godine prije

Guverner Sao Paula, Joao Doria, milijunaš i tajkun iz bogate i ujecajne insajderske obitelji talijanskog podrijetla je član Socijaldemokratske stranke – saveznika bivših dvoje brazilskih predsjednika Lule i Dilme Rouseff oboje pod istragom zbog masovne korupcije.

Dakle tipičan član establišmenta od kojeg se niti ne može očekivati ništa drugo nego da slijepo slijedi naređenja globalne masonerije.

dignbiernberbtuerbte
3 godine prije

Jedna pametna i od njega.

Istražuj
3 godine prije

Ovdje se na diskusijama prije izvjesnog vremena vodila zestoka polemika izmedju nekih “pobornika nauke” (koje sam ja licno zvao “kerberi nauke”) tj “vakcine kao napretka” – kontra nekoliko kolega (gdje sam i ja bio) koji su apsolutno bili – protiv tzv “nauke o vakcinama”! Razumljivo, tzv “antivakseri” – su od prvog sekunda znali – da se ovdje radi o nevjerovatnoj prevari i zlocinu nad ljudskom rasom, jer ZLOCIN “nauke o vakcinama” je nemoguce bilo totalno sakriti – nego samo pokriti sa gomilom “naucnog smeca” i davanja pogrdnih imena onima koji su ga – provalili, jos od kad je John D. Rockfeller odlucio da financira neinteligentnog zlocinca i falsifikatora Pastera…. ! Sta vise – taj zlocin traje vise od 150 godina – a iza njega stoji ista banda, kao i iza ove lazne pLandemije! Naime – radi se o ZLOCINU VAKCINE! Iza tog zlocina, naravno stoji ogromna cionisticka podrska “shekelima” od… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Istražuj
Suzy
3 godine prije

Naravno da Ce biti obvezno!
Nisu ove lazi i sranja koja se rade da bi to bio izbor?

Zar mislite da Ce nasi Stozerasi postupiti drugačije
Placeni su da se “brinu o zdravlju Nacije”

Zvrk
3 godine prije

Lik je sociopat, protestantski fundamentalist, pristaša kompradorske elite koja se nemilo bogati i obožavatelj tobožnje američke nadmoći. Za njega je njegov Krampavi idol gospodin.

Siniša
3 godine prije

Više od pola Brazilaca želi rusku vakcinu.

Diego
3 godine prije

Već je postala vrlo ozbiljna situacija,i jasno je šta sledi.Manje više svuda u svetu.Ja sam toliko razočaran sa tolikim procentom ovaca bez mozga koji veruju u ono što ne bi smelo dete od 5 godina da poveruje. Nešto razmišljam,ako bi zlikovcima bilo dovoljno ako 80-90 % vakcinišu,a nas “glupe” ostave na miru,zašto bi mi ikoga ubeđivali u sve ovo?Trošimo živce i vreme,ljudi se ubiše objašnjavajući i postavljajući dokaze,a koji efekat imamo?Ogromnu gomilu zaaglupljene mase koja ne haje za sve to,i slepo veruje u stvari koje ni osobe sa posebnim potrebama nema šanse da progutaju.Imaće dovoljno degenerisanih idiota koji će pohrliti da ih izbodu i 3 puta ako treba.Ne mislim da ćemo mi koji dao Bog izbegnemo sve to imati neki bajan i sjajan život,naprotiv gledaćemo tugu i tragediju,masovna oboljevanja i umiranja…To je sada očito neizbežno.Boriti se ko koliko može za sebe i okolinu,a definitivno prestati sa ubeđivanjima idiota za koje… Čitaj više »

Histrion
3 godine prije

Briga me za Bolsonara, meni je dan žalosti. Ukinut je Jubito – kanal “Marija S”. Katastrofa!

Max
3 godine prije

Bravo za Bolsonara! Ali bojim se da bi mu glave mogao doći neki Internetski ekstremist,

Bosanac
3 godine prije

Uništeni su ti Brazilci već podobro i bez ovih vakcina raznoraznim testovima na njima, bez njihovog znanja.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI