Predstavnički Dom odobrio zakon o 2000 dolara pomoći za Covid-19, koji je tražio Trump

Trump
10 komentara

Predstavnički dom SAD glasao je za da se jednokratna direktna uplata većini Amerikanaca podigne na 2.000 dolara, nakon što je predsjednik Donald Trump zahtijevao da se ona podigne sa 600 dolara u računu za potrošnju koji je potpisao kako bi se izbjeglo gašenje.

Nazvana Zakonom o brizi za Amerikance uz dodatnu pomoć (CASH), Rezolucija Doma 9051 donijeta je u ponedeljak uveče, kad su se poslanici postavljali u redove da daju svoje glasove, noseći maske za lice prema pravilima koja je ustanovila predsjednica Nancy Pelosi.

Procesno glasanje za koje je potrebna dvotrećinska većina uspjelo je, sa 275 glasova za. Prijedlogu se usprotivilo 130 republikanaca, dvije demokrate i dvije nezavisne stranke.

Rezolucija sada ide na odobrenje Senata.

Tramp je u početku zaprijetio da će uložiti veto na nemilosrdni omnibus-stimulus od skoro 6.000 stranica, prigovarajući iznosu od 600 dolara i drugim mjerama potrošnje. U nedelju se okrenuo i potpisao, ali zahtijevao je od Doma da usvoji zakon o povećanju isplate na 2.000 dolara po pojedincu i da izbriše neke druge odredbe o potrošnji, tražeći i nekoliko drugih poteza od Senata. Demokrate su međutim odbile da smanje bilo kakvu potrošnju, a Senat koji predvode republikanci vjerovatno neće slijediti Trumpove zahtjeve.

Sudbina zakona sada leži na republikancima u Senatu, a lider većinske stranke u Senatu Mitch McConnell nije ni podržao, niti se direktno protivio ideji povećanja direktnih plaćanja. U međuvremenu, lider manjine u Senatu Chuck Schumer rekao je tokom vikenda da “nijedan demokrata” neće glasati protiv zakona ako Dom upali zeleno svjetlo.

Američki Predstavnički domCOVID-19Donald Trumpnovčana pomoć
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Istražuj
3 godine prije

“… ali zahtijevao je od Doma da usvoji zakon o povećanju isplate na 2.000 dolara po pojedincu i da izbriše neke druge odredbe o potrošnji….” Evo ga… Dakle tzv “demokratski parlament” je usvojio “zakon” koji nalaze – PRIVATNOJ Rotschildovoj (“dvorsko-zidovskoj”) – “stampariji” zvanoj FED – da izda potvrdu “dugujes mi” koja ce obuhvatati i svakog Amerikanca sa 2000 US$… Naravno, svakom sa makar dvije mogovne vijuge – jasno je da taj novac “dugujes mi” – u opce i ne postoji!… Njega u opce nema!… Samo zrak… Tek ce sljedece generacije (jos nerodjenih Amera) – imati ZAKONSKU OBAVEZU – da vracaju stvarni novac olicen kroz njhov rad – ovom cionistickom Rotschildovom Parazitu zvanom “centralna banka USA” tj FED… Vracace naravno STVARNE pare – koje ovi “dvorski zidovi” – danas u opste i nemaju! Naravno, ako prezive sukob Gojima protiv Gojima – koji im “dvorski zidovi” odavno spremaju, u ostalom kao i… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Istražuj
AlanisM
3 godine prije

“Ja bih vam dao i krvi, ali ovi zlotvori ne daju. Jbg, žao ,mi je, sve sam probao”.

Mahatma
3 godine prije

Lijepo je Donald smjestio Mitchu. Ako Senat glasa za, republianci će izdat svoje fiskalno konzervativne principe. Ako glasa protiv izdat će glasaće. U svakom slućaju Trump ima svoju malu osvetu nakon što ga je republikanski establišment ostavio na cjedilu nakon izbora.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI