Preko 14.000 djece ubijeno u Pojasu Gaze od početka eskalacije sukoba Izraela i Hamasa

Izrael ubija djecu u Gazi
18 komentara

Prema izvješću, više od 816.000 djece u Palestini zahtijeva pomoć stručnjaka “zbog posljedica izraelske agresije”.

Najmanje 14.350 maloljetnika umrlo je u Pojasu Gaze od početka nove runde eskalacije palestinsko-izraelskog sukoba 7. listopada prošle godine, što čini oko 44 posto ukupnog broja žrtava, prema podacima koje je objavio palestinski Državni zavod za statistiku obilježava godišnji Palestinski dan djeteta 5. travnja.

Prema statistikama koje navodi televizija Al Jazeera, oko četvero djece pogine svakog sata zbog akcija Izraelskih obrambenih snaga (IDF) u Pojasu Gaze. Žene i maloljetnici čine najmanje 70 posto ukupnog broja nestalih, koji je dostigao 7000. Čak 117 djece je ubijeno, a 724 ozlijeđeno na Zapadnoj obali, gdje izraelske snage redovito izvode operacije popraćene sukobima.

Više od 816.000 djece u Palestini zahtijeva pomoć stručnjaka “zbog posljedica izraelske agresije, koje su dovele do psihičkih trauma, izazvale strah, tjeskobu, depresiju”, ističe se u izvješću.

Zavod za statistiku procjenjuje da će broj maloljetnika u Palestini do sredine 2024. dosegnuti 2.432.000, što predstavlja 43% ukupnog stanovništva. U međuvremenu, prema popisu stanovništva, oko 43.349 djece u Pojasu Gaze su siročad ili žive bez jednog roditelja. U 2020. godini broj takve djece bio je 26.349.

Napetosti su se ponovno rasplamsale na Bliskom istoku 7. listopada nakon što su militanti radikalnog palestinskog pokreta Hamas sa sjedištem u Pojasu Gaze pokrenuli iznenadni upad na izraelski teritorij iz Gaze. Hamas je svoj napad opisao kao odgovor na agresivne akcije izraelskih vlasti protiv džamije Al-Aqsa na Brdu hrama u starom gradu Jeruzalema. Izrael je proglasio potpunu opsadu Pojasa Gaze i tamo započeo vojnu operaciju. IDF također napada dijelove Libanona i Sirije kao odmazdu za napade iz tih zemalja. Sukobi se vode i na Zapadnoj obali.

DjecagazagenocidIZRAELPalestina
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
24 dana prije

Bože i to su tvoja djeca.

M.r H.F
24 dana prije

Strašno, a najgore je što veliki zagovornici prava i pravde ne da žmire nego su i gluhi i njemi ….licemjeri !!! Nema pravde na ovom svijetu nažalost !!🥺🙁😢😢😞

Hahahaha
24 dana prije

Kako se zvaše ona knjiga? Dnevnik Ane Frank?

Bruno
24 dana prije

A svi se uzbunili zbog samo sedam kuhara. Zašto su njihovi životi vrjedniji od 15 tisuća djece u Gazi? Ima li ovaj svijet moral? Može li dementni narediti Hitleru Bibiju da prekine pokolj i genocid? Trebali bi Rusi ubrzati izradu a-bombe u Iranu. Degenerisani židovi razumiju samo jezik Hitlera.

abc
24 dana prije

Zlo, dvoličnost, pakost i lopovluk su zavladali zapadnim svetom. Nema mu spasa.

Josip
24 dana prije

Sve smrdljive zidove iz cijelog svijeta propustiti kroz dimnjak i ocistiti svijet od tog smeca.

Vox
24 dana prije

PA NEMOJTE O TIM GLUPOSTIMA…….Srebrenica je bitna….dajte nešta o djeci Srebrenice….a djeca Gaze…hah, ko im je kriv….imali su lošu karmu….ni CNN o njima ne piše…..ni HRT ih ne spominje a ni BBC….

Vox
24 dana prije

PA NEMOJTE O TIM G L U POSTIMA…….Srebrenica je bitna….dajte nešta o djeci Srebrenice….a djeca Gaze…hah, ko im je kriv….imali su lošu karmu….ni CNN o njima ne piše…..ni HRT ih ne spominje a ni BBC….

Tim
23 dana prije

Svakim ubijenim i ranjenim djetetom Izrael svojim poistovjećivanjem s nacistima pljuje po žrtvama Holokausta.

македонец
21 dana prije

убрзо код нас у 🇲🇰 бит че 🔥🧨💥✍️

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI