Prema Bildu, Njemačka se priprema za sukob između Rusije i NATO-a

NATO i Rusija
19 komentara

Mediji tvrde da su došli do nove analize rizika koja je osmišljena za zastupnike

Njemačka vlada pripremila je model za mogući ruski napad na NATO, tvrdi Bild. Prema tabloidu, vlasti u Berlinu opisale su četiri različite faze, koje su kulminirale potencijalnim nuklearnim napadima na zemlje članice NATO-a. U članku objavljenom u srijedu, Bild je tvrdio da je dobio analizu rizika za civilnu obranu na 13 stranica koja je navodno pripremljena za njemački parlament. Njemačka bi bila među glavnim metama u slučaju ruskog napada na NATO, prema novinama, a dužnosnici navodno takav rizik smatraju “vjerojatnim”. Prva faza napada Moskve navodno bi uključivala kampanju dezinformiranja s ciljem podjele njemačkog stanovništva i destabilizacije društva. Osim toga, Rusija bi navodno provodila kibernetičke napade na kritičnu infrastrukturu. Prema Bildu, Kremlj bi potom rasporedio postrojbe na granicu s NATO-om, što bi bio potez koji odražava isti onaj potez kojeg je poduzeo vojni blok predvođen SAD-om. Kibernetski napadi i sabotaže na njemačkom tlu odvijat će se usporedno s tim, dok bi napadnuti bili i sateliti.

Treća faza bi uključivala “selektivne napade konvencionalnim oružjem i nekonvencionalnim sredstvima, na mete koje se nalaze na teritoriju Njemačke”, navodi medij. Na vrhuncu hipotetske ruske invazije dogodit će “neprijateljstva na kopnu, moru kao i u zraku na njemačkom teritoriju”, a sukob će poprimiti globalne razmjere, predviđalo se. U članku se dalje navodi da njemačka vlada nije isključila mogućnost upotrebe kemijskog i nuklearnog oružja od strane Rusije. Ove tvrdnje slijede prošlomjesečno izvješće Bilda u kojemu se opisuje mjesečni nacrt mogućeg “puta u sukob” između NATO-a i Rusije, navodeći da bi Moskva mogla pokrenuti “otvoreni napad” 2025. godine.

Komentirajući tadašnje izvješće, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da se Bild “ne boji objavljivati laži”. Posljednjih je mjeseci njemački ministar obrane Boris Pistorius u nekoliko navrata predvidio da bi Rusija mogla napasti NATO za pet do osam godina.

U siječnju je švedski ministar vanjskih poslova Tobias Billström pozvao svoje sunarodnjake neka se pripreme za potencijalni vojni sukob između NATO-a i Rusije. S druge strane, britanski ministar obrane Grant Shapps također je predvidio globalni sukob između Zapada i Rusije, Kine, Irana i Sjeverne Koreje u roku od pet godina. Ruski predsjednik Vladimir Putin inzistirao je u prosincu da Moskva “nema interesa, u geopolitičkom, ekonomskom ili vojnom smislu voditi rat protiv NATO-a”.

bildnjemačkarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko
1 mjesec prije

neka istupe, pa mogu u miru i uz kokice gledati vatromet

Josip
1 mjesec prije

Umjesto da se svinja Solc bavi sa svojom zidovskom bagrom u Izraelu..

alexosijek
1 mjesec prije

Sigurno je Annalena dostavila bildu vjerodostojne podatke. Pa tko neće vjerovati istoj u Njemačkoj?

Hehehe
1 mjesec prije

Što se babi htilo, to se babi snilo.

Max
1 mjesec prije

Njemačka bi bila uništena.

Sparkling
1 mjesec prije

Njemačka vlada ono, Njemačka vlada ovo, Njemačka vlada ne postoji. Postoji samo pasiji povodac koji drže “izuzetni” i Njemački cucak koji laje kad gazda kaže.
Vi, Njemačka ste napali sami sebe i nitko vas ne može uništiti više od vas samih.
Pa nije Rusija toliko blesava da ide čačkati ono što se samo od sebe urušava. Lijepo će pričekati još koju godinicu i gledati preko malih ekrana narodni bunt i gnjev malih ljudi kako ruši političke kriminalce koji su ih doveli u bezizlaznu situaciju.
Naravno, povijest se opet ponavlja. Kad više nemaš izlaza i sve po statistikama ide silaznom putanjom, pronađi vanjskog neprijatelja i pod lažnom zastavom izazovi vojni sukob u nadi da ćeš spasiti unutarnje slabosti.
U samom startu je ovakva suluda odluka osuđena na propast. jedino ako im nije krajnji cilj potpuno međusobno uništenje.
Lp

tihobl
1 mjesec prije

Njemacka za vojsku daje 140 milijardi, a rusi 109. zbog SVO.

BlueZg
1 mjesec prije

Avaj glupih čvaba. Stvarno sporo uče. 🇵🇸🇷🇺🇧🇾

Bruno
1 mjesec prije

Nagomilaš trupe na granicu s Rusijom i onda kažeš da će Rusi napast.Nije bilo ruskih trupa ni na granici sa NOrveškom, Švedskom , Finskom, Baltičkim zemljama, niti s Ukrainom do 2014. Za tako dugu granicu i nemaju dovoljno vojske, što će reći da su Švabe u pravu, ako neko pređe rusku granicu, Rusi će uzvratiti, samo neka budu sigurni da to neće biti konvencionalno naoružanje. Malo je Rusa za konvencionalni rat s NATO-om. 2+2=4 u dekadskom brojevnom sustavu.

Draco iz Prnjavora
1 mjesec prije

naravno da će ga biti, to je preduvjer razmontiravanja Nato saveza

BlueZg
1 mjesec prije

Aha. Opet se iz fore čeka na validaciju… Ajde da se i vi malo igrate Napoleona. Postoji razlog zašto ste na dreku. 🇵🇸🇷🇺🇧🇾

MrKamenjarac
1 mjesec prije

….NE ZABORAVIMO I HITLER JE OBECAO RUSIMA DA IH NECE NAPASTI,TAKO I SOLZ DA NECE SLATI TAURUSE;A ANALENA SA GENERALIMA PRAVI DRUGE PLANOVE…GDE JOJ JE DEDA STAO……

Kopf
1 mjesec prije

Prva reakcija Berlina na otkrića u petak da je nekoliko njemačkih generala razgovaralo o pomaganju Ukrajini u napadu na Rusiju bilo je pokretanje istrage o tome kako je snimka dospjela u javnost.

Nekoime
1 mjesec prije

Napad će imati samo jednu fazu – Sarmat.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI