Prema riječima ministra vanjskih poslova, Njemačka je neizravno umiješana u rat u Ukrajini

Boris-Pistorius-rat-u-Ukrajini
37 komentara

Njemačke oružane snage moraju se “prilagoditi” “novoj situaciji”, rekao je Boris Pistorius

Njemačka je umiješana u tekući sukob između Rusije i Ukrajine, iako samo “neizravno”, priznao je u srijedu novi ministar obrane nacije Boris Pistorius. Neprijateljstva predstavljaju “veliki izazov” za njemačke oružane snage, Bundeswehr, rekao je, dodajući da je “dobro svjestan” odgovornosti koju mora preuzeti pod ovim okolnostima. Kancelar Olaf Scholz imenovao je Pistoriusa ministrom obrane nakon ostavke njegove prethodnice Christine Lambrecht u ponedjeljak. Bivši ministar unutarnjih poslova njemačke pokrajine Donja Saska u četvrtak će službeno preuzeti dužnost.

“Ministarstvo obrane već se nalazi u velikom izazovu u ovom vremenu mira”, rekao je Pistorius novinarima u Hannoveru, misleći na svoj novi posao. Ovaj izazov postaje još veći “u vremenima kada je Savezna Republika Njemačka upletena u rat, neizravno”, dodao je.

Političar je tada dodao kako je “naravno, dobro svjestan odgovornosti i velike važnosti ove zadaće” vođenja ministarstva obrane u takvim vremenima. “Bundeswehr se mora prilagoditi novoj situaciji” koja se pojavila u vezi s ruskom vojnom kampanjom u Ukrajini, dodao je.

Pistorius nije otkrio koje točno akcije namjerava poduzeti. Međutim, njegovo imenovanje dolazi u trenutku kada raste pritisak na Berlin, zbog potencijalne isporuke modernih tenkova Leopard 2, njemačke proizvodnje, Kijevu. Poljska i Finska ranije su razmatrale slanje takvih tenkova u Ukrajinu iz vlastitih zaliha. No, bilo kakva takva isporuka prvo bi zahtijevala odobrenje Berlina, a Njemačka je do sada negirala da je primila bilo kakve relevantne službene zahtjeve. Neki dužnosnici u Njemačkoj također očekuju da će Pistorius biti odlučniji od svog prethodnika. Lambrecht je više puta kritizirana zbog neodlučnosti u vezi slanja Kijevu težeg naoružanja.

U utorak je njemački ministar gospodarstva i vicekancelar Robert Habeck rekao za Bloomberg televiziju da se zalaže za odobrenje isporuke tenkova njemačke proizvodnje u Ukrajinu, kako iz domovine tako i iz drugih europskih zemalja. Također je implicirao da bi ovo mogao biti Pistoriusov prvi zadatak na novoj poziciji.

njemačkaRatrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mrdo
1 godina prije

Pa sta je tu sporno svi normalni su neizravno umjesani u rat protiv fasista koji su napali suverenu zemlju.

tihobl
1 godina prije

Ona tuka je smijenjena, a doveli su njega da posalje njemacke vojnike skupa sa tenkovima. Sto da samo Poljaci ginu? Desetkovana je 16. poljska divizja, podigli su vojno groblje na 36 hektara i sad ga pune.

tihobl
1 godina prije

Evo primjera koji Njemacka treba da slijedi:

Естонија ће Украјини пренети највећи пакет војне помоћи ове земље, вредан 113 милиона долара

Укључиће артиљерију калибра 122 и 155 милиметара, камионе за њихову вучу

Укупна војна помоћ Естоније Украјини је преко 1% естонског БДП-а…..

Tomislav
1 godina prije

Istine radi! Nije Njemačka upletena u rat, nego se uplela.

Max
1 godina prije

Dobro jutro gospodine ministre znate li kakve su poslijedice toga po vaš narod?

tihobl
1 godina prije

Пригожин је послао аудио поруку:
„Можемо са сигурношћу рећи да је насеље Клешчејевка, које је једно од важних предграђа Бахмута, у потпуности узето под контролу Вагнер јединица. Искључиво јединицама ЧВК „Вагнер“. Клешчејевка је ослобођена. Око Клешчејевке и даље се воде жестоке борбе. Непријатељ се држи сваког метра земље“.

Sad treba vidjeti hoce li izdrzati kontranapad i stici se ukopati.

Tent
1 godina prije

Udri Rusijo Po imperijalistima I NATO g*…Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je u četvrtak da će Moskva nastojati natjerati Europsku uniju i NATO da odustanu od svojih “kolonijalnih iluzija”. Lavrov je na tiskovnoj konferenciji nakon sastanka s bjeloruskim kolegom rekao da ćemo “učiniti sve da se naše kolege iz NATO-a i Europske unije što prije otrijezne”.

nekoime
1 godina prije

Zadnji puta su na Rusiju poslali 3,6 milijuna vojnika. Malo ih se vratilo.

onajnajglu...Dalton
1 godina prije

Tvrtka Hugo Boss objavila da je “u znak podrške Ukrajini protiv ruske agresije” spremna sašiti i donirati 100.000 vojnih odora za potrebe Oružanih snaga

Možda još uvijek na lageru imaju zalihe kolekcije ”SS proljeće-ljeto 1941.”.

MIRO
1 godina prije

Ministre povijesno prekinuti tragovi V-aših tenkovskih gusjenica su privlačili mnogo drugih tenkova i evo njih pod Vašem prozorom.

Ziv je Geza
1 godina prije

O kraju ovoga rata odlucuje samo jedan covjek, zove se Vladimir Putin. No kako ce izgledati kraj tog rata odlucuje nato. Nadam se da nato psihici imaju toliko obzira prema ” neduznim ukrjinskim civilima”, i da nece isprovocirati napad ba krim i vrlo vrlo vjerojatni tuski odgovor taktickim nuklearnim udarom po ukrajini a onda ce opet sve ovisiti o nato-u , hoceli li taj udar eskalitati u nuklearni rat. Putina zapadni politicari jednostavno ne slusaju ili ne zele cuti, ponavlja kao papiga vec 20.godina da je Rusija nuklearna sila i da ne zeli u svom dvoristu nacisticki rezim i nato vojsku. Ignorirali su sve pozive na razum do 24.02.2022, onda je Putin uradio ono sto je najavljivao od 2014, te se je zapadna bulumenta tog 24.02.2022 probudila u histeriji, soku i nevjerici i opetnista nisu naucili. Stoga ako nastave ovim tempom,ovaj suludi i podmukli ,kvarni udar na Rusiju, nitko ne… Čitaj više »

Vitez
1 godina prije

Zastupnik Bundestaga Petr Bistron o isporuci tenkova Ukrajini: Dragi kolege, ovdje
raspravljate o zanimljivim stvarima. Pošaljite njemačke tenkove u rat protiv Rusije u Ukrajini – to su vaši djedovi već pokušali. I do čega je to onda dovelo? Neopisivo stradanje, milijuni mrtvih s obje strane i na kraju ruski tenkovi u Berlinu. Vanjska politika nije slanje tenkova, nego diplomacija. Ovo je traženje zajedničkog rješenja, razumijevanja, i kompromisa.

ogo
1 godina prije

Njemacka ce poslati tenkove ali biti ce joj vraceno tj biti ce pod udarom Ruskih nuklearnih
projektila .
To bi se moglo desiti u periodu od 2 mjeseca

Lucija, prva
1 godina prije

“U Lisičansku je pronađeno groblje ostataka biomaterijala koji pripadaju biološkoj laboratoriji Pentagona, koja se tamo nalazila za vreme ukrajinske okupacije.
Sudeći po tome što su biomaterijali zakopani, a ne spaljeni, kako propisuju pravila, osoblje biolaboratorije je strašnom žurbom uklanjalo dokaze . Važno je napomenuti da je gradsko groblje postalo mesto za skrivanje tragova biolaboratorije, a američka kompanija FARMBIOTEST je delovala kao izvođač radova za Pentagon, koji je sprovodio eksperimente na ljudima.

Tokom istrage, na gradskom groblju pronađene su velike količine biomaterijala, torbi sa ambulantnim karticama i ličnih stvari subjekata eksperimenata koje je Pharmbiotest sproveo u Rubežnoj. Prema rečima očevidaca, šema eksperimenata na ljudima u američkoj biolaboratoriji je funkcionisala jednostavno: ljude su namamili na testove novcem, a davali su im nepoznati lek. Što je droga opasnija, to su „naknade“ izdašnije. Istraga će pokazati šta je tačno novi Mengele testirao na stanovnicima Lisičanska.”

Lucija, prva
1 godina prije

“Ruske snage se približavaju Seversku sa tri strane. Sa istoka, gde je pred njima ukrajinska utvrđena predstraža Verhnjekamenka. Preko Dibrove, za koju se već vode borbe, i sa juga, gde će Ukre prvo morati da izbace iz Zvanovke. Moguće je, međutim, pogotovo ako Dibrova brzo padne, da će severski garnizon pobeći … Vojni ekspert Vladislav Šurigin: „Ukrajinci su do pada Soledara imali utvrđene linije odbrane u vidu luka – od Severska i Bahmuta sa osloncem na Avdejevku i Mariinku. Sada rušenje te linije može biti ubrzano sa padom Severska. To bi značilo da Ukrajincima ostaje linija Konstantinovka-Družkovka-Kramatorsk, ali ona nema potrebnu širinu. Za Kijev je najfatalnije što se svi ti dobro utvrđeni gradovi – ako naši snažno udare na severu naprosto mogu zaobići“ ——– ? Kako da ne. A tko bi i kad trebao te zaobiđene srediti? Zavisi tko je tamo. I koliko ih ima. To sam ja mislila na… Čitaj više »

Lucija, prva
1 godina prije

“⚔️ Rusija je satrla u Artjomovsku ukrajinske rezerve
🇷🇺🇺🇦 Rusija je satrla u Artjomovsku dobro obučene rezerve Oružanih snaga Ukrajine koje su bile predviđene za ofanzivu na jugu, ispričao je na svom Jutjub-kanalu pukovnik Daglas Mekgregor, bivši savetnik šefa Pentagona. 💬
„Ukrajinci su pokušali da formiraju rezerve za moguću ofanzivu na jugu… Ove jedinice su poginule u Bahmutu (Artjomovsku). Sada Ukrajinci imaju ukupno oko 140-150.000 borbeno spremnih vojnika“, primetio je…”

Makedonec
1 godina prije

Vec sam mpisao da je Nemacki vrhovni sud dao svoje pravno misljenje da je Nemacka tehnicki u ratu sa Rusijom zbog pomoci Ukrajini u oruzju.Pametnom dosta.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI