Prema ruskom Ministarstvu obrane, američke podmornice neovlašteno su ušle u ruske teritorijalne vode

US Podmornica
16 komentara

Ruska mornarica otkrila je američku nuklearnu podmornicu u teritorijalnim vodama zemlje, otjeravši plovilo, priopćila je ruska vojska

Američka napadna podmornica na nuklearni pogon klase Virginia otkrivena je i otjerana u ruskim teritorijalnim vodama kod Kurila, priopćilo je u subotu rusko Ministarstvo obrane.

Plovilo je pronađeno usidreno kod malog nenaseljenog otoka Urup, dok je ruska pacifička flota održavala vježbe na tom području. Ruski brodovi kontaktirali su podmornicu, upozorivši da je u teritorijalnim vodama zemlje i naredili da odmah izroni, saopćila je vojska.

Podmornica, međutim, nije odgovorila na poruke, a razarač Maršal Šapašnjikov angažiran je kako bi je otjerao. Rusko plovilo upotrijebilo je “prikladna sredstva” protiv američke podmornice, primijetila je vojska ne dajući dodatne detalje.

Nakon susreta s razaračem, podmornica klase Virginia koristila je aktivni radarski mamac, otplovivši iz ruskih voda punom brzinom.

Vježbe Pacifičke flote nastavljene su prema rasporedu nakon incidenta, dodala je vojska.

Ubrzo nakon incidenta, rusko Ministarstvo obrane priopćilo je da je pozvalo američkog vojnog atašea da se izjasni o upadu. Moskva je dodala da radnje podmornice predstavljaju veliko kršenje međunarodnog prava i predstavljaju prijetnju nacionalnoj sigurnosti Rusije. Vojska je priopćila kako zadržava pravo poduzimanja bilo kakvih sigurnosnih mjera u vlastitim teritorijalnim vodama.

Washington nije komentirao incident u vrijeme objave ovog članka.

Nije odmah bilo jasno koje je točno plovilo bilo uključeno u incident, a Pentagon nije dao službenu izjavu o dosadašnjem upadu. SAD ima 19 aktivnih podmornica na nuklearni pogon klase Virginia. Plovila su naoružana krstarećim i protu-brodskim projektilima, kao i masivnim torpedima Mark 48.

američka mornaricaPodmornicarusijaSADteritorijalne vode
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
2 godine prije

Opasna ratna provokacija.

preseren3
2 godine prije

Imamo na RT.
“There is no truth to the Russian claims of our operations in their territorial waters,” US Navy Captain Kyle Raines said in a statement cited by Reuters on Saturday.
Nije istina, da je američka mornarica izvodila opearacije u Ruskim teritorijalnim vodama.
Pa dobro, kad je potope, ostat če tamo, kao dokaz….

Rudar
2 godine prije

Pa kada provociramo onda treba nastaviti u istom tonu, par Ruskih podmornica prema zapadnoj obali pa da vidimo reakciju. Ono, malo zaviriti preko granice, okrenuti se i nazad. Pa kad ameri objave da su Ruske podmornice ušle u granični pojas Los Angelesa da vidimo kako će skakati od “veselja”

darijoman
2 godine prije

Američki pizduni provociraju

Alen
2 godine prije

Mr Sulu , maximum warp speed..

Dokurčilomi
2 godine prije

Neka Rusi kažu da ne priznaju američku upravu na Havajajima i neka uplove u Pearl Harbour ili neka održe manevre 200 milja od Los Angelesa ili možda u Meksičkom zaljevu. Najlakše se praviti blesav i reći ja to ne priznajem. Koga boli što ti misliš.

Zsphere
2 godine prije

Moguce da su bila neka radioelktronska ometanja koja mogu bitno ugroziti bezbednost podmornice. Torpeda za uništavanje podmornice razne vrste Rf posjeduje preko 70 godina, posejdon je daleko ozbiljnija igračka. Jos je sovjetski savez osamdesetih godina “nezvanično” posjedovao torpeda sa tehnologijom gdje sama torpeda ispuštaj gas i kreću se fakticki kroz gas a ne kroz vodu tako da imaju mnogo manji otpor i to se kreću valjda do 300km na sat sto je 6-7 puta brže od najbrže podmornice. Tu tehnologiju zvanično niko još uvijek nije uspio dostići, sem Rf.

abc
2 godine prije

Rusi, razbijte to….

bruegel the elder
2 godine prije

Đuro,Posejdon – Status 6 ili kanyon nije za lov na podmornice.On ima zadatak
eksplodirati na određenoj dubini,izazvati cunami na istočnoj obali Merice.

Schwarze Hunderte
2 godine prije

Ma ! Nisu ih ni namjeravali potapati vec otjerati . Podmornice su vrlo ranjive , opcenito . Njihova , takticka uloga je privuc se neprimjecen , udri I bjezi ! Cim te zamjete i lociraju , MUKA – u pravilu , krjece GRUPA brodova u potjeru do unistenja . Ovdje je bio JEDAN brod , pustio im nad glavama , par , KLASICNIH , protupodmornickih mina , protjesao im gace , bukom izcistio usi , pospjesio probavu u vidu proljeva I time , jasno sugerirao da Im je vrijeme poci doma . I to je to . Rusi su previse civilizarani da bi bili , besmislene ubojice , mladih marinera ! To drugi rade !

Persona Grata
2 godine prije

Zaronjena i usidrena ??!!😊

Neko ime
2 godine prije

Klasa Virginia izgubila nevinost, pa ce promijenit ime…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI