Presuda „Sirijcu“ iznervirala Nijemce: „Ovo je smrt njemačke vladavine prava“

Policija njemacka
49 komentara

Njemačka blogosfera ogorčena je presudom navodno „sirijskom migrantu“ Sabriju H., koji je dobio uvjetnu kaznu za ubojstvo njemačkog državljanina Markusa Hempela iz Wittenberga.

Marcus Hempel (30) ubijen je tijekom svađe sa skupinom imigranata s Bliskog istoka. Incident se dogodio u rujnu 2017. godine. Mladića su s njegovom djevojkom ispred ulaza u trgovački centar zaustavila četvorica mladića arapskog izgleda. Verbalna svađa brzo je eskalirala u svađu, a jedan je mladić nekoliko puta udario Marcusa u glavu. Nijemac je pao, a napadači su pobjegli.

Liječnici koji su došli s mogli samo konstatirati smrt osobe. Čitav zločin zabilježen je uličnom video kamerom, tako da Marcusovi roditelji nisu sumnjali u brz završetak istrage zločina.

Međutim, tužiteljstvo je neočekivano klasificiralo incident kao “samoobranu” migranta, a zatim potpuno obustavilo istragu. Tek nakon što je zamjenik oporbene stranke Alternative za Njemačku privukao pozornost medija na ovaj slučaj, istraga se nastavila, ali s velikim kašnjenjima više od dvije godine. I samo zahvaljujući ustrajnosti oca pokojnika, Karstena Hempela, stvar je izvedena na sud.

Posebno je uznemiravajuće što su Karstena Hempela, oca ubijenog, mnogo počeli nazivati „nacistom i ksenofobom“, iako on kaže da politički pripada takozvanom „centru“ i da nije ni lijevi ni desni radikal.

Zemaljski sud u Magdeburgu odbio je podnijeti zahtjev Interpolu kako bi se otkrila prava dob okrivljenika, a uzeta je u obzir njegova izjava da je u vrijeme zločina imao 17 godina. Treba naglasiti da Sabri nije imao sirijske dokumente s godinom rođenja, a njemačke vlasti nisu htjele kontaktirati Damask. Ne navodi se je li provedeno sudsko vještačenje dobi, ali ako i jest, ono se provodi metodom procjene skeleta a ova metoda  ne može dati pouzdane podatke kada je riječ o dobi na pragu punoljetnosti. Naime, obično se navede da osoba može imati između 17 i 19 godina i za sude je ovakav podatak bezvrijedan. Stoga se vjerovalo na riječ Sabriju.

Zbog toga je počinitelju suđeno kao maloljetniku i osuđen je na dvije godine uvjeta zbog „teških tjelesnih povreda koje su dovele do smrti“.

“Ubio je mog sina, priznao da je reagirao “zbog bijesa”, ali nije bio pritvoren ni jedan dan. Smiješio se nekoliko puta u sudnici. Živi kao da se ništa nije dogodilo“, Bild citira oca ubijenog.

“Još jedan udarac za našu državu i vladavinu prava”, komentirao je Evgeniy Schmidt, čelnik udruge „ruskih“ Nijemaca, onih koji su se iz Rusije vratili  u svoju pravu domovinu.

„Presuda od dvije godine uvjeta za ljudski život. Takvim presudama, kada nasmijani kriminalci napuštaju sudnicu, država u osnovi narušava povjerenje javnosti u pravosudni sustav i vladavinu prava u cjelini. Volio bih da se nitko od vas ne sretne s “bijesnim Sirijcima”, jer, kao što je praksa pokazala, njemačka pravda možda neće biti na vašoj strani”, rekao je Schmidt.

You Tube1 / You Tube2

AFDMigranti
Pretplatiti se
Obavijesti o
49 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Emiliano Zapata
3 godine prije

Meni je ovo sasvim logicno. Kako drugcije upravljat ovcama nego ih posvadit ? Recept: Prvo pomjesas razlicite vrste da zive skupa u ogradenom prostoru, onad jednima dajes neceg vise, drugima manje i kad se pokolju medusobno onda cekas da tebe zovu u pomoc! Hahahah, kako je narod naivan i glup…

Vidux
3 godine prije

To je nemački narod i htjeo.

Suze Roni
3 godine prije

Presuda od dvije godine uvjeta??? Ljudi, dajte kad vec prevodite clanke preko google translate, barem izbrisite tragove tako da pregledate prijevod i doradite tamo gdje treba.I to se ovdje dogadja mnogima.Nije problem u prijevodu, nego u zavrsetku i pregledu prije objave.

Tupko Glupko
3 godine prije

Bit će više glasova za AfD na sljedećim izborima u Njemačkoj.
Možda je to i cilj ovakve presude.

Malivz
3 godine prije

A što bi bilo da se dogodilo suprotno, ha?

Suze Roni
3 godine prije

Ovo je samo jos jedan eklatantan primjer da su neoliberalni ljevicari nepopravljivi i da je obracun sa njima neizbjezan. Migranti su samo posljedica i alat neoliberalnih ljevicara za unistavanje nacionalnih drzava.

Riddick
3 godine prije

Što ga ne deportuju u Siriju, ah da tamo su Asad , Rusi , diktatura, SAA će da ga regrutuje, jadan migrant…

Red Dog
3 godine prije

Opet?
Sud blesav, ali blogosfera zna. Ista blogosfera koja je ubila 9 turista u Indiji zato sto su „krali decu“. Ista blogosfera koja „zna“ da 5G uzrokuje Koronu. Chemtrailsi, Masoni, Hazari… 🙂
Popusti maloletnicima postaju problem jer maloletnici postaju sve brutalniji, ali to je nemacki problem. Sud ne istrazuje zvanicne podatke. Ako je nadlezna institucija utvrdila da je maloletan, onda je maloletan. Niko nema pravo da potkopava to. Dok bi ti hteo da bude doseljenicki problem, zar ne? Ti bi zapravo hteo da ih uopste nema, zar ne? 😉
Batali to, druze. Sad su vremena Korone, a masa moze da se koncentrise samo na jednu stvar odjednom. Ekstremna desnica gubu podrsku. Forsirati to sada moze biti smatrano neumesnim ili cak kontraproduktivnim :/

politicki nekorektan
3 godine prije

…alah uber deutchland !?

politicki nekorektan
3 godine prije

… bin adolf al hitler !?

Fritz
3 godine prije

Eto to dobijete kad židovi vladaju državom, a da je recimo neki Palestinac ubio židova oni bi za odmazdu 100 Palestinaca, za sve su krivi judeo-cionistiki-židovi. Ljudi otvorite oči.

Alex
3 godine prije

U ovakvim krizams rađaju se Hitleri.

jupiter
3 godine prije

sta god domaci “uspaljenici” mislili (sic!)…nemacka je najodvratnije sranje od drzave u rangu sa usa i uk…

Ivi.tz
3 godine prije

Ma neka svabe uvode sankcije Rusiji to je njima bitno.a milion ovakvih slicnih slucajeva imaju.za 10 god.ce bit kao misevi u svojoj drzavi. A to i sad vec jesu.njima je bitna kolika im je satnica…a i neka i zasluzili su.

LZN
3 godine prije

Ovo je daleko od ubojstva.
Na snimci se vidi da djevojka verbalno napada četiri muškarca koji mirno stoje, Vidi se i ispružena desna ruka djevojke što može značiti nacistički pozdrav. Potom prilazi muškarac i udara u glavu jednog od mladiča koji mirno stoji a napadnuti mu uzvrača.
Da je meni uradio takvo nešto i ja bi reagirao jednako, vratio bi mu milo za drago pa kud puklo da puklo. I svaki drugi čovjek bi se branio.
Nesreča je billa što je napadač preminuo. Niko drugi se nije umješao, ona trojica sve vreme mirno stoje. Ali u svakoj pravnoj državi ako imaš dobrog advokata ovo nije ubojstvo. Nažalost nema snimke šta se događalo prije, vjerujem da je nema zbog toga što je bilo obrnuto nego što se hoče prikazati. Isto tako nema kraja snimke, što je veoma važno.
Manipulacija čista.

awudbqwuzbqwzefbqewbfzqwef
3 godine prije

Bude se pobrinula negativna energija koju je odaslao prema švabi za kafenog, vratit će mu se ko bumerang a onda se neće smijati već će čkapi kukati. A švabe dok ne poćnu rješavati ove stvari ko što rade rusi nema nade za njih, uzdam se jedino još za istoćne švabe, u njima još ima pruskog duha a i nisu zagađeni kokakola mekdrek internet “kulturom” ko ovi zombiji sa ciozapada.

Zvrk
3 godine prije

Ne piše nam siniša više. Nije valjda da se od tolike panike potpuno izolirao?

Ana
3 godine prije

Ovakav slucaj nije jedini, niti prvi niti zadnji. Nismo sposobni zbaciti raznorazne veleizdajnicke k(najstarija profesija kao karakterna osobina), nismo ih sposobni razloziti na sastavne dijelove. Umjesto toga, branimo se od nesuvislih urlika , bojazljivo govoreci kako nismo ksenofobi, rasisti i ostalo, dok nas dan za danom kolju, plackaju, siluju, pljuju tocno i precizno u lice.
Mi i dalje umiremo od straha da nas svakakvi slucajevi ne pokazu prijetecim prstom i pocnu urlati- aaaaaaa, fasisten., Ugibamo se psihijatrijskim i diktatorskim slucajevima, matrajuci- nije nas- ubilo, silovalo, izdalo, orobilo……
Jeste!!!!
Covid 19 nama nece pomoci. Samo jedna lijepa, cista ikonacna eksplozija. Nismo vise ni zasluzili, iz raznoraznih razloga, ali nitko od nas vise nije zasluzio da se okoloi povlaci.

puki
3 godine prije

nije jedina presuda, bilo je sličnih i još gorih… – ubojstvo 17-godišnjeg učenika Niklasa Pöhlera iz Bonna, 2016. godine.. Nesretnog mladića, su navečer, kada se sa dvoje prijatelja , vraćao iz kina, na smrt pretukla trojica marokanskih migranata, jedan od njih je imao talijansku putovnicu. Uhvaćen je bio prvoptuženi Walid S., koji je prema izjavama svjedoka, Niklasu, zadao smrtni udarac nogom u slijepočnicu, dok je on, već onesvješten ležao na pločniku. Sudski postupak se otegao više od godinu dana i na kraju je Walid S. oslobođen optužnice i pušten na slobodu. Naravno i on je imao skupe odvjetnike, koje inače imaju svi novi migranti, iako nemaju nikakve love, ali tata Soros plaća sve. Dakle, sud je ustanovio, da nema dovoljno dokaza, da je Niklas P. umro od udaraca Walida S.. A sudski vještaci, neki doktori (koje su također vjerojatno platile Soroseve organizacije), utvrdili su da Niklas ustvari nije umro od… Čitaj više »

puki
3 godine prije

– vijest koja je prošla skoro nezapažemo u sveopćoj histeriji korone: Prije nekoliko dana njemački Federalni kriminalistički ured (BKA), glavna instutucija za kriminalne slučajeve, objavio je da Tobias Ratjen, navodni masovni ubojica, koji je u gradu Hanau, lani ubio 9 migranta i vlastitu majku, ipak nije bio desni ekstremist, odnosno da nije ubijao zbog motiva “desnog ekstremizma”, kako su nakon ubojstva drečali svi njemački političari i mainstrema mediji. BKA je nakon višemjesečne istrage došao do tog zaključka. Ali, tada nakon tog ubojstva, svi su uglas odmah zadrečali, da je Ratjen bio desni ekstremist i rasist (iako je ubio i vlastitu majku). Međutim, međutim….očito je da ne može biti tako, jer ne smije biti tako, jer su Merkelični režim i njeni propagandni mediji samo nekoliko sati nakon ubojstva zaključili da je Ratjen bio desni ekstremist i rasist i to ti je kao amen u crkvi, kao dogma koja se ne smije… Čitaj više »

Nije bitno tko
3 godine prije

Al Melek Bin Merkel…..

Miki
3 godine prije

Nek i dalje glasaju za Zelene, die Linke, SPD i Merklinu CDU! To je sve demokratija! Ako nisi društveno odgovoran e onda imaš teksas u društvu.

Umlatitelj Ljevičara
3 godine prije

To se radi namjerno da dodje do rata ! A onda ce jedna svijetska vlada da donese mir . U medjuvremenu kada to sve pocne , loviti ću levičare. Recimo dlakavi levičar tipa Jergović ili mamalia vulgaris levičar Krešo bre Bljak ! Kraljevski kokardus rex levićar tipa Puupi i slične !

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI