SAD će poslati migrante u Europu

Migranti
13 komentara

Italija i Grčka navodno će prihvatiti neke latinoameričke tražitelje azila

Neki migranti koji podnose zahtjev za azil u američkim ispostavama u Latinskoj Americi mogli bi umjesto toga biti poslani u Italiju ili Grčku, izvijestio je CBS News u četvrtak pozivajući se na anonimne izvore i dokumente američkog Ministarstva domovinske sigurnosti.

Washington je prošle godine uspostavio ‘Urede za sigurnu mobilnost’ (SMO) u Kolumbiji, Kostariki, Ekvadoru i Gvatemali, s idejom da smanji ilegalne prelaske granice dopuštajući ljudima da se prijave za legalno useljenje. Već su napravljeni dogovori sa Španjolskom i Kanadom da preuzmu neke od tih migranata.

Grčka i Italija vjerojatno bi prihvatile “otprilike 500 ili manje” migranata svaka prema novim aranžmanima, koji još nisu službeno objavljeni, rekao je jedan izvor za CBS.

Glasnogovornik State Departmenta rekao je za tu novinu da su “u diplomatskim razgovorima s drugim zemljama o pridruživanju ovoj inicijativi za proširenje zakonitih putova za preseljenje, ali u ovom trenutku nemamo dodatnih informacija za podijeliti.”

Grčka i talijanska vlada nisu odgovorile na zahtjev CBS-a za komentar.

Obje zemlje, kao i Španjolska, suočavaju se s tisućama migranata koji prelaze Mediteran iz Afrike i Bliskog istoka, tražeći azil i socijalne usluge koje nudi EU.

Prema State Departmentu, SMO su “omogućili šesterostruko povećanje broja izbjeglica preseljenih sa zapadne hemisfere.”

Dokumenti američke vlade u koje je CBS imao uvid pokazuju da je “otprilike 10.000 migranata” procesuirano kroz Program za prihvat izbjeglica, koji je od njih zahtijevao da dokažu da su bježali od progona na temelju političkih stavova, vjere ili “drugih čimbenika”.

Svaki od četiri SMO-a ima različita pravila o tome tko se može prijaviti. Ured u Gvatemali obrađuje samo zahtjeve Gvatemalaca. U Kostariki se mogu prijaviti samo građani Nikaragve i Venezuele. Kolumbijski ured prihvaća zahtjeve Kubanaca, Haićana i Venezuelanaca. Ured u Ekvadoru može obraditi zahtjeve Kubanaca, Haićana, Nikaragvanaca, Venezuelanaca i Kolumbijaca.

U SAD-u je zabilježen porast ilegalnih prelazaka granice od siječnja 2021., kada je predsjednik Joe Biden ukinuo većinu imigracijskih politika svog prethodnika Donalda Trumpa. Bijela kuća je od tada tvrdila da su prethodna ograničenja bila “nehumana” za milijune stranaca koji su se htjeli preseliti u SAD.

europaGrčkaItalijaMigrantiSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivana Podravec
1 mjesec prije

Nadam se da neće . Sa svih strana nam dolaze izbjeglice i mislim da s tim treba stati i uzeti pid kontrolu koga primamo , a kog ne .

1 mjesec prije

tako dakle znaci. oni nemaju tomos. tomos morali kupiti.
svi koji su krsteni do 1922., ponistava se.
sve koje je nekrsteni pop krstio, ponistava se.
imaju li oni uopce pravo na kriz? kriz je krscanski (pravoslavni, katolicki, protestantski …), misec je muslimanski. a moraju neki logo. sto bi mogli?
kolac? kolac.
prodat ce im barty. nije to fata orlovic da se ne da kupit ni za kakve pare. to je barty, trgovac od bizanta.

opetlazes
1 mjesec prije

Nije nam dosta i ove bjelosvjetske sirotinje i raznih sumnjivih likova sto nadiru sa svih strana pa cemo jos malo uvoziti. izvrsno. Ima li kapetna na ovome brodu sto tone? U Africi ima preko milijarda ljudi koja ceka u niskom startu da se naseli u EU i priljepi na beneficije. Volio bi vidjeti jel bi se mi njima mogli tako setati i upadati u drzavu kao oni nama. Naravno da ne.

Max
1 mjesec prije

Garavh već ima previše.

1 mjesec prije

oce nas ja sam rimski papa ja sam zupnik sina bozijega, “VICarIVs fILLI DeI”, zbroj rimskih brojeva koji dodje koliko? ja sam reinkaarrnacija svetog petra, petrus petra, petrusa stijene, velike crne stijene, velikog blacka. ja sam stijena na kojoj je crkva sagradjena. ja sam blackrock. ja sam veliki blek, plavokosi superheroj. ja sam njegov pomocnik profesor okultis, profesor 5 imena, ja sam papa sixtus quintos. ja sam djetesce koje se rodi, ja sam rodi. ja sam trojstvo velikog bleka, profesora ocultisa i rodija. ja sam pentagram povrh heksagrama, sixtus quintos. ja sam jedan od 5 pravoslavnih patrijarha, koji stuju zidovskog popa, koji slijedi zidovskog maga mojsija, koji uci od sumera i kema. ja sam piter ju-piter, jovo-piter, bogootac. ja sam oko u paul VI audience hall. ja sam jutarnja zvijezda svjetlonosa. ja sam dagon, dagon dragon, zmajo, zmijo. na glavi mi riba, ja sam ribolovac, neki ih hvatase 153 u… Čitaj više »

trolling queen
1 mjesec prije

U Njemačkoj je ilegalac izbo nožem – na sred trga – njemačkog političara i sa leđa nekoliko puta pogodio policajca koji je klečao i pomagao čovjeku na zemlji…To ilegalci rade i tome ilegalci služe!!

Zbljuvvv
1 mjesec prije

Ahahahahaha koja sprdacina od danasnje evrope.

Nesko
1 mjesec prije

Dobro ga utetase Evropi, kauboji. Sjebase ih za ruski gas,pa sad isti plaćaju tri puta skuplje,a sad ce im uvaliti i svu tu rulja iz Južne Amerike. Ma sjajno to rade . A evropski retardi ko da su zombirani, a ne samo kolonizirani.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI