Prijatelji i saveznici očekuju da će Trump uskoro nastaviti intervjue sa ”prijateljskim” medijima

Donald Trump nasmijan
7 komentara

Bivši predsjednik bio je van očiju javnosti otkako su ga tehnološki giganti blokirali na najpopularnijim platformama društvenih medija, optužujući ga za podsticanje nereda u Washingtonu 6. januara.

Prijatelji i saveznici bivšeg predsjednika Donalda Trumpa očekuju od njega da prekine sedmice tišine i nastavi intervjue sa „prijateljskim“ medijima, izvjestio je u ponedjeljak Associated Press.

Prema izvještaju, bivši predsjednik „razmatra načine da ponovo potvrdi svoju moć“ i već se sastao sa političkim pomoćnicima kako bi razgovarao o naporima da pomogne republikancima da vrate Dom i Senat u izbornom ciklusu 2022. godine. U isto vrijeme, bivši predsjednik je usredsređen na to da se “osveti” onim republikancima koji su glasali da ga osude na nedavnom suđenju za opoziv.

Nakon nasilnih događaja 6. januara, kada su hiljade Trumpovih pristalica upali u američki Kapitol u pokušaju da spriječe Kongres da potvrdi pobjedu Joea Bidena na izborima, Twitter, Facebook i Instagram nametnuli su blokadu na društvenim mrežama tadašnjem predsjedniku Trumpu, blokirajući mu pristup do njegove milionske publike.

Bivši predsjednik uglavnom je ćutao nakon odlaska iz Bijele kuće na svoje imanje Mar-a-Lago u Palm Beachu na Floridi, zajedno sa bivšom prvom damom Melanijom Trump.

„Pretpostavljam da ćete narednih dana vjerovatno čuti mnogo više od njega“, rekao je viši pomoćnik Jason Miller.

Republikanski senator Lindsey Graham, koji je navodno u subotu razgovarao sa bivšim predsjednikom, rekao je da je Trump „bijesan na neke ljude“, ali da je, ipak, „spreman da krene dalje i obnovi Republikansku stranku“. Dodao je da je Trump „uzbuđen oko 2022. godine“.

„Moj cilj je da pobijedim 2022. da zaustavim najradikalniji dnevni red koji sam vidio da dolazi iz demokratskog predsjedništva Joea Bidena. Ne možemo to učiniti bez Donalda Trumpa, pa je on spreman da krene, a ja sam spreman da sarađujem s njim“, rekao je Graham.

Prošle nedjelje, Senat je oslobodio Trumpa optužbi za „podsticanje pobune“. Postao je prvi američki predsjednik koji je dva puta opozivan, iako poslanici koji su pokušali da ga osude nisu oba puta dobili potrebnu dvotrećinsku većinu.

Prošlog februara, Senat pod kontrolom republikanaca oslobodio ga je optužbi za vršenje pritiska na Ukrajinu radi istrage Joea Bidena i njegove porodice.

Donald Trump
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivo
3 godine prije

Prema senatorima iz Republikanske stranke koji su se s Demokratima urotili protiv Trumpa, Trump treba biti krajnje nemilosrdan!

3 godine prije zadnji put uredio Ivo
Max
3 godine prije

Nije Trump rekao zadnju.

Mucke
3 godine prije

Ma da, duboka drzava ce se do 2022. upristojit pa nece ovako otvoreno pokrast izbore?
” It is now or never” ,sto uradis do ljeta uradio si ,iza toga ces biti samo posmatrac ,isto kao ja.

R. Paic
3 godine prije

“Nakon nasilnih događaja 6. januara, kada su hiljade Trumpovih pristalica upali u američki Kapitol”??? Koje hiljade? Di ste naučili brojati?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI