Propalestinski prosvjednici blokiraju opskrbni brod američke vojske

Propalestinski prosvjed u SAD
5 komentara

Aktivisti tvrde da je brod isporučivao oružje u Izrael

Prosvjednici koji su zahtijevali prekid rata u Gazi zadržali su američki vojni opskrbni brod na nekoliko sati u petak. Neki su se aktivisti pridružili pričuvnom brodu MV Cape Orlando, za koji se vjerovalo da ide u Izrael s oružjem i opremom.

Pod vodstvom Arab Resource Organizing Centera sa sjedištem u San Franciscu, prosvjed je započeo rano ujutro u luci Oakland i trajao do poslijepodneva, a neki su se članovi penjali na vojni brod za prijevoz kontejnera pomoću ljestvi od užeta.

“To je američki vojni brod. Predodređeno je da ode u Tacomu [Washington], pokupi američko vojno oružje i zatim to oružje odnese u Izrael”, rekla je palestinska prosvjednica Meena Abushamala lokalnim medijima. Glasnogovornik grupe, Wassim Hage, dodao je da su za pošiljku saznali iz “povjerljivog izvora”.

Snimku prosvjeda snimile su lokalne novinske kuće, a na njoj se vidi mala gomila aktivista u blizini broda, kao i veća grupa koja blokira ulaz na vez broda. Događaju je navodno prisustvovalo ukupno 200 ljudi.

Iako je pregovarač američke Obalne straže navodno pokušao uvjeriti prosvjednike da napuste brod, pokušaj nije uspio.

Prosvjednici su uklonjeni s broda oko 15 sati po lokalnom vremenu, a prosvjednici su rekli da je tri člana uhitila Obalna straža, koja ima saveznu nadležnost nad vodama. Policija Oaklanda napomenula je da je pratila akciju, ali je rekla da nije uhitila nikoga.

S obzirom na istragu koja je u tijeku, glasnogovornik Obalne straže Hunter Schnabel odbio je ponuditi pojedinosti o slučaju, ali je rekao da je “više osoba trenutno pod istragom” u vezi s prosvjedom u petak.

Aktivisti su rekli kako se nadaju da će ova akcija imati utjecaja na američke zakonodavce, koji sada razmatraju više od 14 milijardi dolara vojne pomoći za Izrael. Pomoć je prošla kroz Zastupnički dom u četvrtak, a sada mora ukloniti posljednje prepreke u Senatu.

Slični propalestinski prosvjedi izbili su diljem SAD-a posljednjih tjedana. Tijekom saslušanja u Senatu u utorak, grupa prosvjednika ometala je događaj, neki su prekidali državnog tajnika Antonyja Blinkena dok je svjedočio u prilog povećane vojne pomoći Izraelu.

blokadaBrodIZRAELPalestinaProsvjedSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
DUŠAN
5 mjeseci prije

A što TI ČEKSŠ ??? ODMAH U GAZU KAO DOBROVOLJAC !!!KADA POGINEŠ IMAT ČEŠ VEEEELIKI SPROVOD I BIT ČEŠ GLAVNI DASA U SVOM KRAJU KAO POKOJNIK !!!🎃💪👹👹😁👍👍

DUŠAN
5 mjeseci prije

A što nisu demonstrirali ili MITINGISALI PRIJE MJESEC DANA KADA HAMAS NAPAO IZRAEL ??? SADA OVIMA U GAZI NITI BOG NE MOŽE NITI ŽELI POMOĆI,ONI SU
OTPISANI !!!👹👹👹👹🎃🎃🎃💪💪

Max
5 mjeseci prije

hrabro.

Zvone
5 mjeseci prije

Političari umalo svih država rade za svjetske moćnike a ne za svoj narod, zato su u Izraelu manifestacije koje su brutalno proganjane.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI