”Prosvjedima američkih sportaša upravlja mračna ruka Kremlja”

NFL
22 komentara

Američki senator James Lankford, republikanac iz Oklahome, na posebnoj sjednici Kongresa je rekao ”kako su ruski trolovi na Twitteru rasplamsali sukob između predsjednika Donalda Trumpa i igrača timova Nacionalne nogometne lige (NFL). Chicago Tribune piše kako Moskva ovim akcijama pokušava podijeliti američko društvo.

”Ruski internetski trolovi pokušavaju napuhati skandal povezan s ponašanjem igrača NFL-a, koji organiziraju prosvjede, na primjer klečeći tijekom intonacije američke himne”, izvijestio je Chicago Tribune, citirajući republikanskog senatora Jamesa Lankforda s rasprave na kojoj su u Kongresu sudjelovali i čelnik FBI-a, Nacionalnog ministarstva sigurnosti i Nacionalnog antiterorističkog centra.

Lankford je također upozorio da će se u narednim izborima takvi pokušaji da se podijeli američko društvo samo povećati.

Prema njegovom mišljenju, ”ruski su trolovi cinično radili među oba tabora ovog sukoba koji društvo dijeli hoće li igrači pjevati i klečati tijekom izvođenja himne ili ne”.

Kritičari prosvjedne geste, među koje spada i predsjednika Trump, smatraju da je to nedostatak poštovanja prema američkoj zastavi i američkoj vojsci.

”Vidjeli smo preko vikenda Ruse i njihovu farmu trolova kako su na internetu počeli stavljati oznake, ”hashtagove”, #TakeAKnee i #BoycottNFL’‘, rekao je Lankford. Dakle, njihov je cilj bio da se podigne razina galame u Sjedinjenim Američkim Državama, da pokušaju napuhati skandal i bi bude ozbiljniji nego što zapravo jest, jer oni pokušavaju još više podijeliti našu zemlju”, rekao je James Lankford.

Novi ravnatelj FBI-a, Christopher Wray, izjavio je kako njegov ured pojačano prati pokušaje Rusije da utječe na izbore.

“Prikupljamo informacije. Ono što sigurno znamo je da Rusi i njihovi državni organi pokušavaju utjecati na izbore u drugim zemljama”, rekao je Wray.

Prema riječima senatora Lankforda, tijekom cijele godine je imao informacije o ruskim farmama trolova i internetskim botovima.

Kao ”dokaz” je priložio Twitter račun Boston Antifa otvoren u rusko gradu Vladivostoku.

Jedna od objava na tom računu glasi: “Osigurajte rodnu raznolikost među navijačima NFL-a i hranu bez glutena na stadionima! Mi želimo novi NFL”.

Osim toga, na to se računu također pojavila poznata oznaka #TakeAKnee.

”Američke vlasti upozoravaju da Rusija koristi propagandne taktike iz vremena Hladnog rata i potičući proturječja i neslaganja pokušava podijeliti američko društvo. Stručnjaci vjeruju da društvene mreže Moskvi osiguravaju platformu za učinkovitiju propagandu”, zaključuje Chicago Tribune.

američki fudbalBoycottNFLChicago TribuneChristopher WrayJames LankfordNFLTakeAKnee
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mars
6 godine prije

Još jednom se pokazuje da je priroda pogriješila kada je nekim ljudima dala moć govora a uskratila im moć zdravog razmišljanja. Ne može se uspješno izvana podijeliti neko društvo, ako to društvo zbog eskalirajućih unutrašnjih proturiječnosti, disfunkcionalnosti i nagomilanih neriješenih problema već samo, bez uticaja vanjskih faktora, nije zrelo za podjelu. A današnje stanje u SAD je upravo takvo. Ako stepen podjele dostigne takve razmjere i kritičan nivo da se država i raspadne, neće za to biti zaslužna ni Rusija ni Prusija, niti Kina niti bilo koja svjetska pripizdina, već upravo samo stanje američkog društva koje je danas takvo kakvo je.

emi
6 godine prije

Nova USA mantra glasi “kad ne znas sta da kazes ti reci Putin hako’vo”.

igi
6 godine prije

Neka *** kmeče…valjda je rus izmislio i parolu da bijelci daju vlastite kuće crncima jer su tobože privilegirani u američkom društvu.

Anarho
6 godine prije

Neznam koliko su ostali primjetili ali je ocito da kada amerikanci pricaju o Rusima i optuzuju ih za sta-sve-ne, to sta-sve-ne je upravo ono sto oni rade. Ko mala djeca … napravi neki belaj i onda prvo sto uradi pokaze prstom na drugog, da bi vec u drugoj recenici krenuo objasnjavati sav postupak do najsitnijih detalja kako je taj “on” napravio belaj, sto samo on zna. Znaci bukvalno svaka optuzba koju sam do sad cuo od njih je diametralno okrenuta od njih na “zloceste Ruse”, a dokazi su im na nivou pecilnog praska collina powella u UNu pred invaziju na Irak. Koliko je “jaka” njihova vojska trolova mozemo vidjeti i na ovom portalu a razina njihove umjesanosti u izbore i politiku po svijetu je jednostavno nenadmasiva. Kod nas na balkanu ne moze se jedna ozbiljna odluka donijeti a da se vlastodrsci prethodno ne posavjetuju u americkoj ambasadi. Pa oni na… Čitaj više »

Helena
6 godine prije

Cestitke Rusima. Ni najmanje ne sumnjam da su naucili neprijatelja tuci njegovim oruzjem, a mozgova im vala ne fali, naprotiv. Rimska strategija “zavadi pa vladaj” cini ideolosku osnovu svih docnijih zapadnih imperija. Doslo vreme da te imperije pozanju sta su sejale, da pozoblju kasu koju su kuvale i koju i dalje kuvaju. Prijatno.

P.S. Bol koji u rektumu osecaju i koji ih nagoni na cviljenje samo je prolazna nuspojava. Prestace kada se naviknu.

davor
6 godine prije

SAD i Sovjetski savez, nema nikakve razlike, mentalne psiho relikvije i jedni i drugi. SAD nažalost nikada nije napravio odmak od svojih kolonizacijskih intervencionističkih načela kao što je Rusija napravila odmak od SSSR-ovih ekspanzijskih načela. Naravno intelektualnim miševima to je teško razumljivo a pogotovo u medijski iznimno izoliranoj sredini kao što je SAD.

davor
6 godine prije

Upravo tako. Nitko Amerikancima ne osporava neka civilizacijska i tehnološka prvenstva, pogotovo ne današnja Ruska federacija, ali smješno je da se negira postojanje kvalitetnog ljudskog potencijala izvan granica i sfera Zapadnog svijeta. Ili ako hoće, današnji ruski način razmišljanja i djelovanja oblikovali su ponajviše upravo Američka vanjska politika pa eto ako žele u toj spoznaji tražiti ili tugu ili ponos mogu slobodno i jedno i drugo.

gost
6 godine prije

kako je krenulo oni ce ukinuti rusima internet

VENTILATOR
6 godine prije

Ovi Ameri su totalno ludi.Još ću i pvjerovati da su bezobrazni Rusi ustoličili englesku kraljicu Elizabetu na prijestolje i to uz pomoć KGB špijuna spavača.I ne samo to ,nego će se na kraju doznati da je dida od Donalda Trumpa bio vanbračno dijete od cara Nikolaja II. LJudi moji koja će to onda biti barufa.

mmne
6 godine prije

ima situacija gde medicina ne moze sveobuhvatno da sagleda slucaj….

PeroDD
6 godine prije

Pa zašto bi Rusi rovarili protiv svog agenta u Bijeloj kući??

alan ford
6 godine prije

Cio-hazarski fašisti, koji drže cijeli SAD za jaja, uvijek podmuklo skreću pažnju i krivnju na druge, a oni iza leđa sve zakuhavaju, oni huškaju crnce na bijelce i obnuto bijelce na crnce., oni proizvode islamski fundamentlaizam i teror, a onda huškaju na muslimane.. Hazari igraju svoje uloge. Soros i njegovo NGO-ovi su kofol lijevo-liberalni, oni huškaju crnce na bijelce, huškaju svoje plaćenike iz Antife na desničare, oni brane muslimane itd.. S druge strane hazarski mliajarderi kao Sheldon Adelson, braća Koch, itd.. su kofol desničari, oni huškaju na ljevičare, hjuškaju na muslimane, itd..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI