Putin će posjetiti Saudijsku Arabiju i UAE

Vladimir-Putin
17 komentara

Ruski čelnik također bi se trebao sastati sa svojim iranskim kolegom u Moskvi, najavio je Kremlj

Ruski predsjednik Vladimir Putin trebao bi otputovati u Ujedinjene Arapske Emirate i Saudijsku Arabiju kako bi, među ostalim, razgovarao o pitanjima koja se odnose na Bliski istok, objavio je u utorak Kremlj, dodajući da će se sastati s iranskim predsjednikom po povratku.

Prema glasnogovorniku Kremlja Dmitriju Peskovu, ruski će čelnik posjetiti obje zemlje u srijedu i razgovarati o bilateralnim odnosima i suradnji u naftnom sektoru, kao i međunarodnim i regionalnim pitanjima, uključujući izraelsko-palestinski sukob koji je u tijeku.

“Prvo i najvažnije, međutim, bit će pitanje bilateralnih odnosa”, naglasio je Peskov, napomenuvši da će se razgovori voditi u okviru formata OPEC+.

Predsjednikov glasnogovornik također je potvrdio da se Putin u četvrtak očekuje u Moskvi sastati sa svojim iranskim kolegom Ebrahimom Raisijem. Iranska državna novinska agencija Tasnim ranije je izvijestila da će Raisi biti u pratnji izaslanstva visokih vladinih dužnosnika i predstavnika trgovačkih i gospodarskih krugova zemlje.

Očekuje se da će ruski i iranski predsjednik razgovarati o trgovinskoj, gospodarskoj i političkoj suradnji Moskve i Teherana, kao io regionalnim i međunarodnim pitanjima, posebice o situaciji u Palestini.

Putinov posjet Bliskom istoku dolazi nakon što je skupina OPEC+, koju čine najveće svjetske zemlje proizvođači nafte, a predvode Saudijska Arabija i Rusija, prošli tjedan objavila da će produbiti smanjenje proizvodnje na oko 2,2 milijuna barela dnevno kako bi stabilizirala globalno tržište nafte.

Obuhvaćajući više od 40% globalne proizvodnje sirove nafte, grupa je odlučila ograničiti proizvodnju zbog zabrinutosti da bi se tržište moglo suočiti s potencijalnim viškom nakon što su ranija smanjenja proizvodnje trebala istjecati sljedeći mjesec.

Putinsaudijska arabijaUjedinjeni Arapski Emirati
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
4 mjeseci prije

Nadam se da će ovi iz ICC iz Den Haag , krijenut za njim da ga uhite 🤣 Ak to bude bila Frau Ursula , predati će se sam sve za milost moleći , samo da mu Ursulu sa očiju sklone 😁 !

tihobl
4 mjeseci prije

Шпигл:

 “Председник Путин каже да је његова земља постала јача после упућивања трупа у Украјину. Нажалост, у праву је. Данас морамо да признамо да Русији иде добро и да Украјина страхује од руске офанзиве. Осим тога, руски лидер је задовољан резултатима и показује самопоуздање. Путин, према тренутној позицији, излази као победник на бојном пољу”

tihobl
4 mjeseci prije

Белгија планира да пребаци ловце Ф-16 у Украјину 2025.

tihobl
4 mjeseci prije

 Блинкен је поручио Европљанима да престану да разговарају са Украјином о приступању алијанси, изјавио је посланик Раде Алексеј Гончаренко. Канцеларија Зеленског се помирила са овим.

tihobl
4 mjeseci prije

Ирска више не може да прима украјинске и друге избеглице због велике стамбене несташице, саопштиле су власти земље.
Онима који морају да преноће на улици обећавају се топли тушеви, шатори и вреће за спавање.

kain
4 mjeseci prije

ode cjena goriva gore

Zagorje
4 mjeseci prije

Sto kazu na ovo bosanski muslimani?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI