Putin: Isplatiti mirovine građanima Rusije koji su služili ukrajinsku vojsku

Vladimir Putin - 2017
5 komentara

Ruski predsjednik Vladimir Putin ne naredio da se riješe problemi socijalnih davanja za građane Rusije koji su služili u redovima Oružanih snaga Ukrajine. Nakon svog radnog posjeta Sevastopolju, lider Kremlja je napravio popis uputa članovima ruske vlade.

”Usvojite potrebne odluke za očuvanje prava ruskih građana u području mirovina i osigurati da žive na račun staža izračunatog u razdoblju njihove vojne službe u Oružanim snagama, vojnim postrojbama i tijela za provedbu zakona u Ukrajini”, navodi se u priopćenju na internetskoj stranici Kremlja.

Konkretno, oko 9 000 bivših pripadnika vojske Ukrajine je izrazilo želju da se pridruži redovima ruske Crnomorske flote nakon referenduma u 2014. godini, a samo 30% ukrajinskoj vojnika je tada prešlo iz Krima u Ukrajinu.

Nakon pripojenja Krima Rusiji samo poboljšalo i blagostanje lokalnog stanovništva, što dokazuju podaci Ministarstva gospodarskog razvitka Republike.

U posljednjih godinu dana su realni prihodi na Krimu veći za 167% u odnosu na one iz u 2013. godini, a stopa nezaposlenosti je do sredine ove godine pala s 2% na 0,5%. Stanje je jednako za sve etničke skupine koje žive na Krimu.

U travnju 2014. je Vladimir Putin potpisao je odluku o rehabilitaciji svih naroda na Krimu koji su trpjeli represiju, posebice krimskih Tatara, Armenaca, Grka i Nijemaca.

Ruski, ukrajinski i tatarski imaju jednak status službenog jezika na Krimu, što nije bio slučaj u vrijeme na ukrajinske vlasti.

Stanovnici poluotoka imati priliku čitati novine, slušati radio i gledati televizijske programe na sva tri jezika. Osim toga, broj džamija se povećao s 330 na 480.

KremljKrimmirovineoružane snage UkrajinepenzijeSevastopoljVojska Ukrajine
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nik
6 godine prije

Svakaa cast

basso
6 godine prije

Tako je PREDSJEDNICE,svima ista prava.

Arkaj
6 godine prije

Ne znam koliko je ovo povećanje broja džamija na korist stanovništva. Pri tome jednako mislim i za eventualno povećanje broja crkava, svejedno pravoslavnih ili katoličkih. Mi u Hrvarskoj, isto i u drugim republikama bivše jugoslavije, takođe imamo značajno povećanje broja bogomolja ali ne vidim u tome nikakve koristi za bilo koga osim za svećenike i građevinare…. Po meni je to isto kao da povećanjem broja dilera i dostupnosti droge na ulici očekujete poboljšanje zdravlja i duži životni vijek ljudi…

Ivo Lola nije sam
6 godine prije

0,5% nezaposlenih!!! U Rusiji se radi punom parom. To je danas, može se slobodno reći, najveće gradilište na svijetu, a građevinarstvo vuče naprijed sve grane industrije. Zanimljivo je i za duboku analizu zašto, na primjer, kilometar autoputa u Rusiji ruske porezne obaveznike stoji od 30% do 40% jeftinije nego ekvivalent na zapadu?

Bobi
6 godine prije

CAR !!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI