Putin izražava saučešće nakon smrti iranskog predsjednika

Putin i Raisi
12 komentara

Iranski narod je izgubio dragocjenog vođu predsjednika Ebrahima Raisija i potrebna mu je duhovna odlučnost da prevaziđe tragediju, rekao je u ponedjeljak Vladimir Putin.

U poruci iranskom vrhovnom vođi Aliju Khameneiju, ruski predsjednik je izrazio saučešće nakon pada helikoptera, koji je u nedjelju odnio živote Raisija i nekoliko drugih iranskih državnika.

Pokojni predsjednik “bio je izvanredan političar, čiji je cijeli život bio posvećen služenju svojoj naciji”, naveo je Putin u poruci, a prenosi Kremlj.

Rusija ga je poznavala kao “pravog prijatelja” koji je uložio mnogo napora u unapređenje bilateralnih odnosa i dovođenje dva naroda na nivo strateškog partnerstva, dodao je.

Pošto se sreo sa Raisijem u brojnim prilikama, Putin je rekao da će njegovati uspomene na “divnog čoveka”. On je izrazio najdublje saučešće porodicama i prijateljima svih iranskih zvaničnika poginulih u incidentu.  “Želim njima i cijelom iranskom narodu duhovnu odlučnost u suočavanju s ovim teškim, nezamjenjivim gubitkom”, napisao je. Helikopter se srušio u provinciji Istočni Azerbejdžan, dok je prevozio Raisija i nekoliko drugih članova iranske delegacije nakon sastanka sa predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Aliyem u subotu.

Ministar vanjskih poslova Hossein Amir-Abdollahian, guverner Istočnog Azerbejdžana Malek Rahmati i imam Istočnog Azerbejdžana Mohammad Ali Ale-Hashem također su bili na brodu koji su poginuli u nesreći.

Ebrahim RaisiiranPutinrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Koja
2 mjeseci prije

Ne radi se o nesreći, 100%! Ja da sam globalna faca uklonio bi “prepreke”

Max
2 mjeseci prije

riječi sućuti i razuma.

Dawor
2 mjeseci prije

Pazi Vlado da i ruskom narodu netko uskoro ne bi morao “izjavljivati sućut”

Mrčikola
2 mjeseci prije

…i toplo preporuča zamjenu tehničara koji “održaju” helikoptere iranske vlade…”za prvu ruku”.😁

IVAN
2 mjeseci prije

plava boja repica

IVAN
2 mjeseci prije

od helica

Lucija, prva
2 mjeseci prije

Vladu je samo žao da nije bio tamo da bi mu ukrao pelenu sa glave kad je umro.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI