Putin kaže kako pregovori s Trumpom “nadahnjuju optimizmom” kada je riječ o globalnoj sigurnosti

Donald Trump i Vladimir Putin
15 komentara

Problemi svijeta nisu strani Donaldu Trumpu, rekao je Putin, ističući kako se američki vođa čini zabrinutim zbog rastuće utrke naoružanja u svijetu tijekom posljednjeg razgovora.

Razgovarajući u četvrtak s novinarima, Vladimir Putin je izjavio kako je njegov nedavni razgovor s američkim vođom “potaknuo određeni optimizam”.’

„Donald razumije koliko SAD i druge zemlje troše na oružje. Taj novac može biti usmjeren prema drugim ciljevima. Potpuno se slažem s njim.“

Imajući na umu da globalna sigurnost u velikoj mjeri ovisi o pregovorima između SAD-a i Rusije, Putin je pozvao druge nuklearne sile da se pridruže raspravi. Takvi široki pregovori mogu postati “svjetlo na kraju tunela”, zaključio je ruski predsjednik.

Predsjednici Rusije i SAD-a razgovarali su telefonom početkom svibnja. U tweetu, Trump je rekao da je to bio “dug i vrlo dobar razgovor”, dodajući kako je “biti na istoj valnoj duljini” s Rusijom “dobra stvar”.”

Putinovi i Trumpovi najnoviji razgovori s punim radnim vremenom održani su u Helsinkiju prošlog ljeta. Čelnici su se trebali sastati na G20 summitu u studenom u Buenos Airesu, ali američka je strana otkazala sastanak zbog rusko-ukrajinskog sukoba u Kerch Strait.

RT

Donald Trumpvladimir putin
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tony
4 godine prije

Ako putin vjeruje sta trump kaze onda su isti…

Trubadur
4 godine prije

Kao uvijek… Putin vrhunski…….. On veoma dobro zna, da o tim stvarima Trump ne odlučuje ni o čemu… Isto tako dobro zna, da USrA “duboka država” nikad neče dopustit zbližavanje Trumpa i Putina a još manje USrA i Rusije….U isto vrijeme Putin sa laskanjem Trumpu i malo potrola Xija i to je to….

kardinale
4 godine prije

Problem su krvozedni bankstersi i kamatari koji u novcu vide Boga i spas. Nekoliko familija koji tresu amerikom. Pricaju obicno o demokraciji i humanosti i preko svojih klubova zatvorenih skupljaju i novac od pucanstva za neke bolnice i vrtice a na globalnoj razini pokrecu velike ratove i intrige za masivnu proizvodnju oruzja i uzasa po svijetu.
Penzioni sistemi se ruse uskoro i ljudi moraju raditi dva tri posla a penzioneri extra cak i u EU ….
Amerika je veci uzas od EU.
Internet je cudo i sve pise tamo o kako se ono zovu masoni masona …

Alen
4 godine prije

Kako ono se kaze , s ludjakom koji ima oruzje moras fino..

Ivex
4 godine prije

Koji k***c je Putin on nije bog kako ga neki ovdje misle u biti i Trump i Putin su samo lice ispred mašinerije koja je iza njih.Uostalom Putko može sutra otegnuti papke Rusija će nastaviti istim putem, nije Putin digao Rusiju već KGB i Vojna elita dok oni imaju utjecaj Rusija će biti Ok s Putinom ili nekim drugim.

Max
4 godine prije

Ruska strana shvaća opasnost za cijeli svijet i nudi suradnju dok neki s druge strane glume Bilyiia the kida

Glasno_razmisljam
4 godine prije

I jedan i drugi rade o glavi Europi, Europa je u velikoj opasnosti , uzdam se jos samo u Francusku jer jedina ima nuklearno oruzje .

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI