Putin otkriva glavni problem Moskve sa SAD

Vladimir-Putin
29 komentara

Moskva teži stvaranju multipolarnog svijeta, a ne svijeta koji je usredsređen na SAD, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin. U intervjuu za TV kanal Rossiya-1 u nedjelju, on je tvrdio da Washington pokušava oblikovati svijet isključivo tako da se uklapa u svoj vlastiti plan.

Putin je sugerirao da su američke „ satelitske države “ također dobro svjesne ovih „ egoističnih “ namjera. Međutim, za sada su odlučili da zažmire na ovo zbog ” različitih razloga povezanih prije svega s ogromnom ovisnošću u ekonomskoj sferi i odbrani “, rekao je ruski lider.

Neki od saveznika Washingtona također vide konfrontaciju s Rusijom kao razlog za ujedinjenje, koji pomračuje sve razlike između njih i SAD-a, dodao je.

Kao primjer, Putin je naveo napore američke vlade da privuče evropske kompanije na američko tlo, kao i sporazum o podmornici prošlog ljeta, zbog kojeg je Canberra naglo napustila ugovor s francuskim proizvođačem u korist američkog konkurenta. Taj incident je bio ponižavajući za Pariz, rekao je predsjednik.

Putin je istakao da Moskva „ ne može i neće da se ovako ponaša. ”

Na kraju će takav stav – borba za multipolarni svijet, za poštovanje svakoga i svakoga u međunarodnoj areni, za vođenje računa o svačijim interesima – ne sumnjam ni najmanje prevladati.

Putin je također tvrdio da će zapadne elite biti zadovoljne i spremne da nas „ prime u takozvanu porodicu civiliziranih nacija “ samo ako se Rusija raspadne na nekoliko nezavisnih država. U takvom scenariju, rekao je, Zapad bi „ stavio nastale zemlje pod svoju kontrolu. On je dodao da bi raspad Rusije u takvim okolnostima doveo u pitanje postojanje ruskog naroda u njegovom sadašnjem obliku.

Komentirajući svoju odluku ranije ove sedmice da suspenduje učešće Rusije u Ugovoru o novom START-u – posljednjem preostalom nuklearnom sporazumu između Moskve i Washingtona – Putin je ustvrdio da je taj potez neophodan kako bi se očuvala sigurnost Rusije, kao i njena „strateška stabilnost“ . ”

Prema riječima ruskog predsjednika, on se za ovakav način djelovanja opredijelio u svjetlu agresivnijeg NATO-a, koji je “ kao svoj primarni cilj najavio ” strateški poraz Rusije.

moskvamultipolarni svijetPutinrusijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Iva
1 godina prije

Američka ili ruska čizma pitanje je sad…

Noppo
1 godina prije

Od globalnog parazita se drugo ni može očekivat.

Amar
1 godina prije

Ma vi se amerima mozete porediti samo u nuklearkama a ostalo ni blizu, samo jedan primjer pa vi ni avion nemozete napraviti bez amera a i kada napravite ne smijete ga prodati nikome dok ameri ne odobre prava istina.

Tupko Glupko
1 godina prije

U dokumentarcu Godina ukrajinskog novinara Dmitra Komarova povodom godišnjice rata u Ukrajini, Zelenski je izjavio sljedeće:

“Znam tko će na kraju ubiti Putina, to će biti netko iz njegova najužeg kruga bliskih savjetnika.”

Navodi kako će u jednom trenutku doći do pucnjave u Putinovu vodstvu, što će potaknuti saveznike ruskog predsjednika da se okrenu protiv njega.

“Tada će mesožderi pojesti mesoždera. To je vrlo važno i trebat će im razlog da to opravdaju. Sjetit će se riječi Komarova, Zelenskog… Sjetit će se naših riječi. Naći će razlog da ubiju ubojicu. Hoće li uspjeti? Da. Kada? Ne znam.”

Što jest, jest – vidi se da je bio profesionalni glumac i komičar prije nego što je postao ukrajinski predsjednik.
Mogao bi doživjeti to što želi drugome.

Pravda
1 godina prije

RUSSIA ,a i drugi slobodan dio svijeta-ima pravo…truli zapad izopačen u svemu-propada..i treba…karma…na otetom i životima,lažima sz gradili svoja bogatstva…Krvavi dragulji i fiat štampani papiri…

borjana
1 godina prije

Zaista su perfektno upakirani planovi za komadanje Rusije i kako su samo planeri to podlo smislili i krenuli u realizaciju.
Ali plan je sasvim jednostavan i bez ikakvog kompliciranja, isprovocirali rusku intervenciju u Ukrajini, “dokazali” rusku prijetnju i agresivnost prema “našim vrijednostima i demokraciji”, okupili svoje sljedbenike i poslušnike i krenuli u komadanje Rusije polugom zvanom “Ukrajina”. Zahtjevan preduvjet za obustavljanje sukoba, rusko povlačenje i povrat spornog područja, sam po sebi je nerealan i neostvariv, a bez da završi sa komadanjem Rusije ka završnim i konačnim činom. Narod Ukrajine kao i ta država potpuno nebitni, teška situacija ih čeka u bilo kojoj opciji.
Po usa gangstere, jedine i prave profitere ove situacije ne postoji gubitna ili pat opcija. U slučaju američkog poraza u ovom problemu, zagarantirano je samo jedno: američki poraz u punoj cijeni plaća kraljica liberalne demokracije, dobra, stara i doderana EU.

Ivan
1 godina prije

Putin treba zracnom postom vratiti Americi svaki isporuceni paket oruzja u vidu cirkona i sarmata. Washington je vec trebao pretvoriti u prah i pepeo, a ne dati se zajebavati americkim svinjama. Spasio bi i Ukrajinu i glupu EU koju je upropastila ona ukrajinska kurvetina Ursula..

alexosijek
1 godina prije

Vidim kako zadnjih tjedana napadaju i komentatore i portal horde hrvatskih “partijskih” plaćenika, naravno pod čudnim nickovima – za koje samo oni valjda smatraju kako su tajni…Ekipa, sram vas bilo..Biti partijski plaćenik je jedno, no biti moralna nula je drugo. Meni osobno je drago vaše sve veće vrištanje i razne smicalice naučene iz maturalnog uratka/ili magisterija o Kardelju i Karlu Marxu vašeg “veličanstvenog” vizionara i širitelja demokracije. Samo dajte širite ideju o liku i djelu velikog vođe, iliti kako bi Hodak u naslovu kolumne rekao: “Jeftina propaganda jugo-nostalgičara opet maršira na čelu koline”….jako dobro se prepoznajete, znam. Ali vam poručujem kako i drugi sada znaju tko ste…Zato, pamet u glavu, ili sikter….lp

tihobl
1 godina prije

Samo 33 države uvele su sankcije Rusiji, od ukupno 193 članice Ujedinjenih nacija. Takozvano Kosovo naravno da nije među njima, ali su ga zato ubrojali u one 33. Kao i Tajvan…

Pera Detlic
1 godina prije

Globalistički paraziti se bore svak za svoj dio kolača u globalnoj kontroli istovremeno sinkronizirano ispunjavaju agendu. Po sistemu kad sve porobimo i stavimo pod kontrolu lako ćemo se dogovoriti, pa nema nas puno, zar ne? Samo treba većinu budala sjebat igrokazima i kad jednom izbodemo majmune prošla baka s kolačima. Kad bi političarska govna minimalno za svakog mrtvog ili ranjenog dobili bilem po leđima baš me zanima kakva bi se to politika vodila i kako bi se olako ratovalo. Ovako dok je budala bit će poreza i topovskog mesa bez mozga.

Max
1 godina prije

Rusija kreće svojim putem . Mnogi će krenuti za njom.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI