Raspad “Islamske države” u središnjoj Siriji (FOTO-VIDEO)

9 komentara

Teroristi “Islamske države” su u Siriji u ozbiljnim problemima, jer su tijekom proteklih 48 sati njihove snage izgubile veliki dio teritorija pred ofenzivom Sirijske Arapske Vojske (SAA) i kurdskim YPG snagama.

U središnjoj Siriji je sirijska vojska oslobodila više od 2700 četvornih kilometara teritorija, jugozapadno od Palmire, oslobađajući nekoliko prometnica koje grad povezuju s Damaskom.

Sirijska vojska također napreduje u istočnom dijelu Aleppa, gdje njene elitne  Tigar snage nezaustavljivo napreduju prema uporištu Maskana, gradu koji se nalazi u blizini granice s pokrajinom Raqqa.

U međuvremenu su u sjevernoj Siriji takozvane “Sirijske demokratske snage” službeno su na rubu grada Raqqe, gdje su stigle samo dva tjedna nakon što su njihove postrojbe zauzele stratešku bazu i grad Tabqu.

Ako ISIL ne uspije zadržati Raqqu, snage terorista će se vjerojatno raspasti u sjevernoj Siriji, a jedini će im izbor biti povući se u pokrajinu Deir Ez-Zor.

Ako uzmemo ranije pobjede sirijske vojske u području Rahba i Dharat Umm Salasil, sjeverno od Sweide, onda su sirijske snage i saveznici od 21. svibnja oslobodili najmanje 3 500 kvadratnih kilometara teritorija zemlje i čini se da se radi o ljetnoj ofenzivi koja se neće olako zaustaviti.


FOTO – Područja oslobođena u samo 48 sati ofenzive u istočnom Qalamounu i južno od Palmire.

Oslobođene teritorije
Oslobođene teritorije

FOTO – Situacija u večernjim satima 25. 05. 2017.

Stanja u Siriji
Stanja u Siriji

https://www.youtube.com/watch?v=YWhY1UT_4hc

rapad ISILa
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Majkl Đordan
6 godine prije

Čečeni i Spetznaz razvaljuju. Putin maestralno vodi rat u Siriji.

jale
6 godine prije

Da je situacija obratna, zapadni mainstream mediji bi učinili sve moguće i nemoguće da zaboravimo na one masovne egzekucije, odrubljivanje glava, rušenje, insceniranje kemijskih napada, masovna silovanja, uništavanje arheoloških i istorijskih spomenika. Uopšte ne sumnjam da je situacija obratna da bi usljedio marketinški rebrending ISIL-a koji bi tada postao nova članica NATO pakta i poželjna turistička destinacija za sve one koji se žele na licu mjesta uvjeriti o prednostima i blagodatima šerijata.

Ana
6 godine prije

Zato sada udaraju po Filipinima i Koptima, a ni mi nismo daleko!

Djele Krusevac
6 godine prije

Divim se ovim hrabrim i napacenim ljudima u Siriji, nas su zlikovci ” tukli” 78 dana o nema nam ” popravke”, a njih 7mu godinu “demokratizuju”, strasno. Do koje granice mogu ici engleske psihopate i njihove sluge u svom satanistickom naumu??? Ovaj sajt mi leci dusu i daje snagu da mislm da bolje sutra dolazi, citajuci ove prelepe vesti. Napred Sirijo do pobede, pozdrav svim istomisljenicima sa “Zapadnog Balkana”

Baba Vanga.
6 godine prije

Kako se zapad sam zeznuo pisajuci i pokazujuci razne snimke ISIL zlocinaa u stvari precutno ih podrzavajuci,sad moze samo da gleda u prazno ali bez texta☺

Srba
6 godine prije

https://www.youtube.com/watch?v=XhPGWJ1cS-4
evo dopune vazdusnog napada

New world
6 godine prije

Gdje su sad oni komentatori koji su kritizirali P[utina i Rusiju, samo zato jer je Rusija mudro dobijala na vremenu?
Medju njima je bilo onih koji su zelili da Rusija neuspije a bilo je i onih koji su bili za Rusiju a bili su nevjerne Tome, slabici.
Kako je Rusiji bilo kad je Nijemac dosao ispred danasnjeg Petersburga?
Tesko, pa ipak je pobjedila..
Rusija je kao nogometna momcad koja na pocetku utakmice slabo igra, na poluvremenu bude nerjeseno a u drugoj polovini izadje pobjednicka.

Zarkk
6 godine prije

Bravo sirijici i rusi zatucite tu gamad isilovsku zatrtite da se vise nikad ne pojave i protjerajte sve ostale EU i USrA doo snage koje su tamo ilegalno i pomazu tim ubojicama i neka vam dragi Bog pomogne u tome da ti uspijete u kratkom roku i da ne pogine vise niti jedan sirisjki voj ik ili kurdski ili bilo koji koji se bori za pravdu i pravednost a sve na Bozju slavu amen

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI