Rat dolazi u Evropu?

Rat u Evropi
86 komentara

Zapadni mejnstrim mediji u jedan glas trube da Ruska Federacija sprema invaziju na Ukrajinu u bliskoj budućnosti. Podržavaju ih vlasti anglosaksonskih država i briselska birokratija.

Svaka izjava i korak Washingtona i Londona imaju za cilj rasplamsavanje situacije. To uključuje naglo povećanje zaliha oružja, raspoređivanje dodatnih vojnih kontingenata, priznanje da su čitave jedinice američkog vojnog osoblja već u redovima Oružanih snaga Ukrajine, optužbe prema Rusiji da se usuđuje da prebacuje trupe na svojoj suverenoj teritoriji, i mnogo više.

Poseban vektor su napori da se poremeti dijalog o strateškoj stabilnosti od strane Sjedinjenih Država. Sve do te mjere da je šef pres-službe State departmenta Ned Price rekao da SAD neće popustiti Rusiji o pitanju bezbjednosnih garancija, skrivajući se iza fraze da bi bilo koji korak u vezi sa prijedlozima Moskve u vezi sa evropskom sigurnošću trebalo razmotriti na bilateralnoj osnovi.

Portparol Pentagona John Kirby rekao je:

“Zašto smo sada donijeli ovu odluku?” — Odluku da se trupe dovedu u pripravnost – „Zbog cjelokupne situacije koju posmatramo i odluka je zasnovana na ovom vojnom nagomilavanju, na osnovu toga kako mi vidimo ovaj razvoj događaja“. „Želim da se vratim na citat predsjednika Bidena o tome da bi Rusija u bilo kom trenutku mogla da se uključi u potpuniju vojnu agresiju protiv Ukrajine. Član upravnog odbora britanske BAE Systems, najveće kompanije za proizvodnju oružja u Evropi, čije su dionice porasle za 10 % u posljednjih mjesec dana, izjavio je: “Biden mora biti spreman da vojno podrži Ukrajinu”

Zauzvrat, Joe Biden je napao novinara Fox News Petera Dusija, koji ga je pitao ne o Ukrajini, već o inflaciji: “Kakav glupi kučkin sin”. Biden, očigledno, još jednom nije obratio pažnju na to da su mikrofoni i dalje uključeni.

Ovakva pozicija NATO saveznika izaziva sve veće nelagodnosti u Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Španiji i drugim evropskim zemljama koje su zadržale određeni stepen nezavisnosti u međunarodnim odnosima.

Čak i vlasti u Ukrajini, koja je de fakto pod okupacionom kontrolom Sjedinjenih Država, počinju da izražavaju nezadovoljstvo zbog propagandne kampanje pokrenute oko moguće ruske invazije. Sekretar NSDC Danilov je jučer rekao: “Ne vidimo nikakve osnove danas da tvrdimo da će doći do ofanzive punog opsega od strane Ruske Federacije.” Takođe je naveo da nema aktivnog odlaska predstavnika stranih ambasada iz Ukrajine. Prema njegovim riječima, do danas su samo tri zemlje najavile djelimičnu evakuaciju – Sjedinjene Američke Države, Britanija i Australija.

Predsjednik Ukrajine Zelenski uvjeravao je svoje građane da je situacija na istoku zemlje pod kontrolom,

“Nema razloga za paniku.” “Radimo na potpunoj deeskalaciji situacije kroz mirno rješenje.”

Istovremeno, Ukrajina nastavlja da koncentriše udarne snage na istoku zemlje. Dana 24. januara objavljeno je da je UAF rasporedio značajan broj inžinjerijske i minerske opreme dizajnirane da napravi prolaze u minskim poljima kako bi se osigurala vojna ofanzivna dejstva. Dana 25. januara, od zvaničnika DPR primljena je informacija da su višecjevni raketni bacači i nove tenkovske jedinice stigle u region da formiraju udarne grupe. Borbeni avioni nekih zemalja NATO stižu u Poljsku, baltičke države i Bugarsku.

Čini se da određeni dio vašingtonskog i briselskog establišmenta čini sve da pokrenu rat u istočnoj Evropi. U tom svjetlu, sukob se može spriječiti samo zajedničkim naporima Rusije i najvećih evropskih država, poput Njemačke i Francuske.

Autor: South Front

eueuropaNATORatrusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
86 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Incog
2 godine prije

Bolje 100 godina pregovarat, nego jedan dan ratovat.

J. B. Tito

(Vrijedi za normalne ljude, no pregovori ne mogu spriječit plandemičare, u nastavku svojeg plana)

ČUVAJMO BRATSTVO I JEDINSTVO NECJEPLJENIH KO ZJENICU OKA SVOGA!

preseren3
2 godine prije

Nevjerovatno kako gloope političare imamo u EU!!!!
Izmanipulirani su sa strane SAD u zadnji kutak mozga!
RAT??? Zašto?
Zašto bi Rusija napala bratsku zemlju, gdje živi 17.7% ruske manjine?
Zašto zemlju, gladnu, umornu od političara, bez neke industrije, koja kupuje ruski plin od EU zemalja, američki preko Poljaka…
Jednu od najsiromašnijih zemalja Europe. Europa treba Rusiju. Ako ne danas, sutra još više!
Sve to, jer amerikanci žele zaustaviti Sjeverni tok 2…..
A cjenu plačaju zapadni potrošači, koji več plačaju dvostruku, gospodarstvo čak višestruku cijenu.
I čekaju da se tornadi, kao u SAD pojave u Europi. Jel pratite, šta se dešava u SAD???
Počelo je več na Europskom tlu, nikad viđeno..
Ima tu hiljade vidika, a sve se svodi na kraju na skorumpirane EU poslanike….

preseren3
2 godine prije

Šta amerikanci rade EU pokazuje i korona ludilo!
Stvorili su virus, a sad Europa cjepi svoje stanovništvo NA SILU, i tako stvara stotine milijardi dobiti ameriškim farma koncernima…
Amerikanci svojeg stanovništva ne cijepe tako zagrijano…Večinom tupe…
A predsedujoča medicinskoj agenciji EMA, nekadašnja Pfizerova lobistka…

Šele
2 godine prije

Savjet Logično. com, ako dođe stvarno do rata, a pošto simpatije imate na strani Rusije, mogli bi, samo razmišljam,

BordoDNK
2 godine prije

Vlast Ukrajine je ispala naivna i glupa, i dozvolili su da budu naguženi od zapada, a onda prepušteni sami sebi.Umjesto da su gajili dobre komšijske odnose sa Rusijom, jer su u suštini jedan narod.Ovako konstantno žive pod tenzijama koje potpiruje zapad.Trebali su biti svjesni, da Rusija neće dozvoliti širenje NATO saveza na svojoj granici, ako bi Ukrajina postala članica.Daleko od toga da su Rusi anđeli, ali niko ne bi dozvolio stacioniranje neprijateljskih trupa na svojoj granici…ni daleko slabije zemlje, kamoli Rusija, koja je svjetska sila.U slučaju da Rusija zaista napadne, USA bi ratovale do posljednjeg Ukrajinca.Toga je vlast u Kijevu trebala biti svjesna još 2014, kad im je anektiran Krim. Sami pali, sami se ubili.A cijenu, kao i uvijek, plaća narod, dok imbecilni političari prođu neokrznuti strahotama rata.

Tito
2 godine prije

Samo se vi zajebavajte sa rusijom…

nekoime
2 godine prije

USA su kroz dva svjetska rata napredovale od poljoprivredna vuko**bine do industrijske, financijske i vojne velesile. Treba im treći, ne bi li to održali. Bojim se samo da ipak ne će biti dovoljno budala spremnih ginuti ne bi li “bankari” prosperirali.

tihobl
2 godine prije

Stvar je prilicno jednostavna: rezimu treba rat. I to mali, ograniceni, unutar Ukrajine. Stanovnistvo se vec pretjerano buni (za njihov ukus) zbog vakcine i korona pasosa, a trebaju uvesti nestasice i ogromna poskupljenja energenata i hrane, te korona pasose zamjeniti CO2 pasosima. Ovako okrivice ruse krive za rat i nestasice, pa ce im biti lakse progurati drugu etapu tranzicije. A ako se narod nastavi buniti nije problem iztomahavciti nekoliko zapadnih gradova i okriviti ruske podmornicare.

hogar strašni
2 godine prije

Ameri bi malo rokali po Rusima dok pljačkaju Ukrajinu. Sad bi Rusi Kina i Iran rebali pred obale SAD doći i imatu vojne vježbe. Mislim da bi američki ratno huškači začepili gubicu.

Sun
2 godine prije

Putin plans to crush liberty in Ukraine. Free World must unite to stop him.USA TODAY

Jel itko moze nadmasiti americke novine u sijanju mrznje i propagandi?

Alen
2 godine prije

Ljudi uživajte u ovom koprcanju usa , nato saveza i eu , uživancija za gledati koliko su pogubljeni , pucaju po šavovima..

Mrčikola
2 godine prije

“Hipotetika”.
Rusko ministarstvo obrane: žao nam je zbog nevinih stanovnika država nato pakta ali ako za sedam dana ne prestane huškanje na Rusiju, idu nuklearni udari na sve velike gradove država nato članica.
Ujedno upozoravamo da Rusija istupa iz svih međunarodnih institucija i obavezujućih ugovora pa tako više ne priznaje pojam “neutralnosti”.
Još jednom naglašavamo da nam je, uistinu, žao svih onih koji ne učestvuju u huškanju protiv Rusije, a mogli bi postati žrtve u budućem razvoju događaja, i ovih “sedam dana” je poklon takvima i posljednji čin pokazivanja dobre volje Rusije.
Sretno nam bilo svima.

p.s. ovo mi je “proletjelo glavom”, a napisao sam ovdje samo zato jer nisam siguran što bi u ovakvom slučaju bilo s toaletnim papirom, pa ako netko od komentatora ima o tome mišljenje, bilo bi mi drago ćuti. 😁

Selena
2 godine prije

Uzmite kartu NATO pakta. dobro pogledajte simbol koji se nalazi na zastavi i kad shvatite iscrtajte crvenim linije koje pokazuju svastiku, promenite plavu boju u crvenu i dobićete jednu zastrašujuću sliku.Nađite na internetu međunarodnu konferenciju Novog Svetskog Poretka 09.mart 2015. Malezija – održan je govor u kojem se otvoreno iznosi da će nas istrebljivati ,,…a oni koji budu patili i umrli naći će mir u grobu”. Bžežinski; ,,…nikada nećemo odustati od svetske vlade. Da bismo to ostvarili neće biti dovoljan samo ekonomski kolaps. Biće potrebna glad, ratovi i epidemije širom sveta.” Stavila bih linkove, ali neće ih odobriti kao ni do sada. Za nas je najvažnije da barem jednom u našim šugavim istorijama budemo pametni i ne pokoljemo se između sebe. I naravno, ne otići kao najveći glupson i za nacistički NATO poginuti na istočnom frontu. Imamo posla sa čistim nepatvorenim zlom. Ne dajmo se.

koki
2 godine prije

Necemo vise bjezati na zapad idemo na sjever rusije kruh zaradjivati , pa bem vas sljokave nikog neznam da je u rusiju otisao zadnjih godina sem dodika hahahha.

Dragačevac
2 godine prije

Te stalne optužbe za rusko pripremanje rata od strane SAD samo su uticale na to da se Rusija još bočje pripremi za potencijalna ratna dejstva, tako da u slučaju izbijanja rata ukrajinska vojska će skupo platiti Nato savez će kao i od 2014 pružati političku, obaveštajnu, materijalnu i savetodavnu pomoć a krv će kao i do sada biti ukrajinska.

Fufy
2 godine prije

Kj još nisu osnovali ‘prijatelje Ukrajine’ …….rofl

onaj najglu...Dalton
2 godine prije

Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Berbock je rekla da pomoć Njemačke Ukrajini neće biti ograničena na slanje 5.000 kaciga. 
Osim toga, Njemačka će pomoći Ukrajini i oko izgradnje bunkera u blizini Odese.
Za obnovu onog bunkera u blizini Vinnice, nije ništa rekla.
A da Ukrajinci malo prekopaju krajolik, pronašli bi puno više njemačkih kaciga…

Komplicirano
2 godine prije

prva misao koja mi prolazi kroz glavu su djeca,,tamo su djeca ukrajinaca kao i rusa,,,neka Bog dragi čuva svu djecu,naravno i američku,,,odmah do ove misli mi je misao o nepravdi i želja da bude pravda,pa poželim da se taj mahniti zapad napokon nauči pameti,,dosta je bilo njihova zla po cijelo svijetu,,zato poželim da Rusi očitaju bolnu lekciju tim zlotvorima koji bestidno guraju svijet u ambis,,,Provjeravam se,sumnjam u samoga sebe,preispitujem se,,no činjenice su neumoljive,,,evo primjer Milanovićeve izjave o ovome,,otprilike je rekao da ne treba ratovati u tuđem dvorištu,,TKO JE KAKO REAGIRAO? Rusi oduševljeni=po meni podržavaju mirne prijedloge,,,Ukrajinci bijesni=valjda bi željeli ratoborne izjave i podršku za prolijevanje krvi,,,,nije teško staviti se na ispravnu stranu-stavljam se na stranu onih koji su za mir,,,,,a to ukrajinci nisu kao niti suludi zapad željan krvi,,,,mislim da je rat neizbježan a europa će platiti veliku cijenu svoga podržavanja zla,,,,neki će opet reći poslije,,a zašto je Bog dopustio… Čitaj više »

Red Dog
2 godine prije

Stvorili su situaciju gde guraju Ukrajinu i Evropu na Rusiju da ce Rusija morati da ih lupne.
Nista cudno, kad su imperije u opasnosti zrtvuju kolonije da bi oslabili neprijatelje. Ali blesavi evropljani veruju da ih USA stvarno voli, da njima nikada ne bi uradila to.
Iako ne svi. Zapadni prefrigani, Italija, Francuska, Nemacka, kuze, ali sad nije prilika stati pred pobesnelom ruljom.
Zemlje istocne Evrope nisu postojale pre WW I. Stvorio ih je zapad kao „sanitetski kordon“ protiv Rusije/komunista. Neka sluze svojoj svrsi.

Ja to onako
2 godine prije

Dobro je,ja kad sam procitao naslov mislio sam na rat cepljenih i necepljenih,medjutim citajuci tekst vidim da nije taj rat.

Gazzzi78
2 godine prije

Mora doći do rata jer je tako zapisano u Svetom Pismu. Nemojte da se zavaravate, Rusija i Amerika sjede za istim stolom, zajedno planiraju i kroje nam sudbinu, mora doći do opšteg haosa da bi posle svih razaranja, kataklizmi i svega došao njihov spasilac tj antihrist.

tuf
2 godine prije

Kaže Zagrepčanin koji je 6 godina ratovao u Ukrajini: “Sad sva ta strka oko 100 tisuća ruskih vojnika. Mislim ruska vojska je tamo od prvog dana sukoba, a 2017. je bilo 170 tisuća vojnika. Međutim, sad je to svima zanimljivo jer nažalost ovo kaj se danas događa nije stvar borbe Ukrajine sa separatistima koje podupire ruska strana. Ovo je, vidimo svi, jasno da je borba Zapada i Rusije”

Robi
2 godine prije

Pa tko hoće rat neka ide onda, Biden, Uršula, Macron, Johnson itd… puške u ruke I prava istočna europa, jer mene neće sigurno biti u nikakvom ratu, za nikoga!

HEKPCT
2 godine prije

Nikada ne podcjenjujte količinu štete koju je podmićena EU administracija spremna nanijeti Evropi.

Vrag je u detaljima
2 godine prije

Dejstvuju jedni i drugi

Pera Detlic
2 godine prije

Deep state igrokazi. Samo se upitati tko još ratuje u jeku najveće svijetske strašne smrtonosne virusne bolesti? Onaj tko je i pokrenuo plandemiju. Svi potezi vode ka msdovnom procijepljivanju. Kud ćeš bolje od opce javnr mobilizacije i cijepljenja vojske jer vojska nema civilne zakone. Bit će cjepukanja kao u doba španjolske groznice. Već viđeno. Kao i onih 12 pokusa dr Rosenau koji nije uspio zarazit nijednog od 100 necijepitih dragovoljaca. Cjepljenje ne ide po planu i evo ljepog načina da se procijepi i međusubno potamani sijaset glupih goya. Nema država. U svima je isti scenarij. Ovo su sve igre za budale. Lp.

ledeno doba
2 godine prije

“…Čini se da određeni dio vašingtonskog i briselskog establišmenta čini sve da pokrenu rat u istočnoj Evropi. U tom svjetlu, sukob se može spriječiti samo zajedničkim naporima Rusije i najvećih evropskih država, poput Njemačke i Francuske…”
—-

autor ovog članka “South front” sa ove 2 zadnje rečenice je pokazao svoj diletantizam…ili naivnost.

Njemačka i Francuska da spriječe rat? da nije ozbiljno bilo bi smiješno.

Njemačka i Francuska su vlasništvo kabale, kao i SAD. Njemačka ne smije ni prdnuti bez pitanja kabalinih gospodara, a o rotšildovoj državi Francuskoj, koja je 2011. sudjelovala u rušenju Gadafija, ne trebam trošiti riječi

Jery
2 godine prije

Samo neka oni čačkaju mečku u pičku! Ali čini mi se da je sve skupa samo magla za sakrivanje vlastitog kolapsa USA! Nemaju više u što ulagati svoje gnjile dolare pa krenili anglosaksonci u ratnu kampanju! A inače u toj magli je istovremeno velikim slovima napisano da jim se jebe za Ukrajinu i Evropu! E pa glupa EU i dalje sljedite njihovim uputama. 2 puta ste popušili rat a izgleda da ce te i opet. A onda če se ponovo raditi nekakav novi Marschalov plan na ruševinama Evropskih država i lesevima njihovih naroda! Fujjj… kreteni koji vodite EU i vlade članica te izopačene integracije!

RoPe
2 godine prije

Lavrov daje pomirljive izjave iako USA nisu odgovorili na glavno pitanje. Sigurno su Ruse s necim pritisnuli.

Koki
2 godine prije

I onda…?
Onda Svizac nije zamotao cokoladu nego je izvadio puskicu i upucao Predsjednika đentlmena.
Thanks God, sve se opet vratilo u normalu!
Đo, to je Amerika!

Kardinale
2 godine prije

BILO BI KRAJNJE OK DA VLADO POMETE BRISEL ZMIJE I WASHBRAIN DC SA DVIJE TZAR BOMBE. STETA DA U MOSKVI NE SJEDI KIM ON BI IM DAO MIRA DUSAMA KOJE SE PATE DEMONIMA NA ZEMLJI. DEMONI U KOSTIMIMA NA TV SA HLADNIM CEREKANJEM.
OVO JE NAKARADNA EVOLUCIJA PRIMATA ANNI 2022.
UKRAJINA I RUSIJA SU RODJACI. NIKAKO NEPRIJATELJI.

Krle
2 godine prije

Za mir je potrebno da se svi slože ali o ratu može odlučiti samo jedna strana. Uvijek, negdje, neko (uglavnom jedna strana), insistira na ratu. Nažalost, uvijek i prevagnu. Na kraju se moraju opet svi dogovoriti ali svi očekuju da će biti u boljoj poziciji. Ne mogu da vjerujem da su Ukrajinci toliko glupi da ne vide kuda srljaju ali dok stižu $$, druga pomoć i oružje, nastaviti će igrati ovu igru. Ako ipak povjeruju da ih SAD, hoće, žele i mogu zaštiti u eventualnom sukobu i da će njima biti bolje ako i Rusija bude jadna, nema im spasa, gorko će zažaliti i okajati svoju naivnost. Rusija je davno mogla zaravnati Ukrajinu, trpila je svakakva sr.anj.a i provokacije, izlazila im u susret, priznala Donbas kao dio Ukrajine ali ipak svi vjeruju SAD da se sprema invazija. Vjerujem da već postoji scenario za provokaciju koji će dovesti do oružanog sukoba… Čitaj više »

Max
2 godine prije

Mislim da ipak dolazi do rata, Neki false flag-

Boba Lazarević
2 godine prije

Ja jedva čekam da Plenkoslav uzme pušku i ode lično braniti Ukrajinu “čvrsto i odlučno”, kao što je obećao. Svi pobjeđuju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI