Ratni brod američke mornarice napadnut dronovima

USS Carney
6 komentara

USS Carney oborio je val od 14 bespilotnih letjelica lansiranih iz jemenskih područja pod kontrolom Hutija

Razarač američke mornarice raspoređen u Crvenom moru usred izraelskog rata s Hamasom oborio je baraž od 14 jurišnih bespilotnih letjelica koje su navodno lansirane iz jemenskih područja pod kontrolom Hutija.

Procijenjeno je da su bespilotne letjelice jednosmjerne jurišne letjelice, a oborio ih je USS Carney, razarač s navođenim projektilima, u subotu ujutro, stoji u priopćenju Središnjeg zapovjedništva SAD-a (CENTCOM). Na tom području nije bilo štete na brodovima, niti je bilo prijavljenih ozlijeđenih, navodi se u priopćenju.

USS Carney obranio se od nekoliko takvih napada od početka sukoba između Izraela i Hamasa 7. listopada, uništavajući projektile i bespilotne letjelice koje je Pentagon povezao s Hutijima. CENTCOM je također tvrdio da je napade “u potpunosti omogućio Iran”. Nekoliko trgovačkih brodova ovog je mjeseca pogođeno projektilima u Crvenom moru.

Eskalirajući napadi potaknuli su neke velike brodarske tvrtke, uključujući Maersk, da se klone tog područja. Mediterranean Shipping Company (MSC) objavila je u subotu da će njeni brodovi prestati ploviti Sueskim kanalom nakon što je njezin kontejnerski brod MSC Palatium III u petak napadnut u Crvenom moru. MSC Palatium III pretrpio je štetu od požara i isključen je iz upotrebe, ali nitko od članova posade nije ozlijeđen.

Preusmjeravanje brodova oko Rta dobre nade produžit će vrijeme putovanja za nekoliko dana u nekim slučajevima i nastavit će se sve dok prolaz kroz Crveno more ne bude siguran, rekao je MSC. “Molimo vas za razumijevanje u ovim ozbiljnim okolnostima.”

američka mornaricaCrveno moreHutiUSS Carney
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Гавран
4 mjeseci prije

USS Carney izgleda kao da je pošao na sečenje.
Kao USS Carney, je izgledala flota SSSRa u doba ekonomskog i političkog raspada države.
USS Carney su od dronova verovatno branili veslima.

Max
4 mjeseci prije

Hutiji se ne daju i ne boje se baš nikoga.

Željko
4 mjeseci prije

I pad, na dno, je let!!

tatamata
4 mjeseci prije

i ovi se rugaju koreji , a vidi im broda …xaxaxaxaxa

Rus iz Donbasa 🚀🚁✈🪂
4 mjeseci prije

Sudeči po slici, američka mornarica je potpuno zarđala…. Sovjetska je izgledala mnogo bolje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI