Razmjena minobacačke vatre između Indije i Pakistana, oružane borbe na granicama

Indija i Pakistan
3 komentara

Indija i Pakistan sukobljavaju se oko Jammua i Kašmira od osamostaljenja, međusobno se optužujući za neprestana kršenja primirja, do kojih dolazi duž linije kontrole (LoC). Dok je Indija tvrdila da je Pakistan prekršio primirje više od 2.000 puta 2020. godine, Islamabad je optužio New Delhi da je prekršio primirje preko 957 puta.

Pakistan je pribjegao minobacačkoj vatri, ali i pucanju iz drugog oružja nakon što je prekinuo primirje u područjima Jamma i na Kašmirskoj granici u sektoru Machhal, izvijestila je danas indijska vojska, potvrdivši da je Indija uzvratila.

“Pakistan krši primirje u sektoru Machhal, Kupwara (J&K). Dana 25. lipnja 2020. u popodnevnim satima, Pakistan je pokrenuo neprovocirano kršenje primirja (CFV) duž LoC-a u sektoru Machhal, ispaljivanjem minobacačkih granata i pucnjavom iz drugog oružja.”, izjavili su predstavnici indijske pješačke postrojbe Chinar.

Ranije, 22. lipnja,ubijen je indijski vojnik i to nakon brojnih kršenja primirja od strane Pakistana; Pakistan je pogodio nekoliko sektora duž linije kontrole (LoC) u Jammu i Kašmiru.

Najmanje četvorica civila i  jedan vojnik u Indiji ubijeni su u različitim incidentima kršenja primirja ovog tjedna, u regiji Jammu i Kašmir. Pakistan je također tvrdio da su prilikom razmjene vatre s Indijom 18. lipnja poginula četiri civila, dok je 13. lipnja ubijena 13.-godišnja djevojčica.

U posljednjih nekoliko tjedana, Indija i Pakistan su uključeni u nekoliko kršenja primirja u kojima su poginuli vojnici i civili iz obje zemlje, uz veliku materijalnu štetu.

Diplomatske veze između New Delhija i Islamabada pogoršale su se od kolovoza 2019., kada je Indija oduzela prava Pakistanu na Jamm i Kašmir, dijelove koje Pakistan svojata i koji su se nalazili pod posebnim statusom. Ranije ovog tjedna, dvije su zemlje odlučile smanjiti diplomatsko osoblje na polovicu u svojim visokim predstavništvima, koja se nalaze u New Delhiju i Islamabadu.

LoCprimirje
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
crodaemon1
3 godine prije

Ako nose medicinske maske da se zaštite od ove opasne smrtonosne pandemije tad je sve ok

Max
3 godine prije

Ništa novo dobro je dok ne preraste u totalni rat.

RoPe
3 godine prije

Znaci globalisti premjestaju industriju u Indiju. Kina s jedne, Pakistan s druge strane, destabiliziraju Indiju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI