RT i zašto se svi trebaju bojati ruske propagande

Navodni ruski hakeri
28 komentara

Glavna urednica televizijskog kanala RT i agencije ”Rusija danas”, Margarita Simonian, komentirala je članak bivše američke veleposlanice u UN-u Samanthe Power, objavljen i listu The New York Times.

Margarita Simonian
FOTO: Vladimir Putin i Margarita Simonian

Samantha Power navodi ”kako Rusija koristi američku ovisnost o novim izvorima informacija”.

“Amerikanci su izumili društvene mreže i samo se svađaju među sobom. To je razlog zašto se svi trebaju bojati ruske propagande”, rekla je Margarita Simonian.

Samantha Power je u svojoj kolumni za The New York Times rekla “kako Rusija vješto koristi činjenicu da u Sjedinjenim Američkim Državama raste ovisnost o novim izvorima informacija”.

Prema njezinim riječima, 2016. godine su ruske vlasti navodno “koristile cijelu vojsku trolova, robota, lažnih računa na Twitteru i Facebooku kako bi proširile informacije koje su diskreditirale Hillary Clinton”.

Power je uvjerena da Rusija te metode također koristi u europskim zemljama.

Prošlog tjedna je Margarita Simonian, komentirajući odluku američkog Ministarstva pravosuđa kojom se američki odjel kuće RT prisiljava da se registrira kao strana tvrtka, rekla da je u Sjedinjenim Državama ”ubijena sloboda govora”.

Margarita SimonianPredsjednički izboriPropagandaRTRusija danasSamantha PowerThe New York Times
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
A lerik
6 godine prije

Naivno bi bilo vjerovati kako u internetskim bespućima ima nevinih. Nije tajna da EU ima poseban tim za borbu protiv ruske propagande, nazivaju se ‘Razbijačima mitova’. Britanska vojska je iz 77 brigade iz Berkshirea stvorila facebook ratnike za ‘nesmrtonosnu borbu i psihološko ratovanje’,njih 1500 plaćenih ‘ratnika’.Američka trolovska baza je smještena na Floridi i troši preko 200 milijuna dolara na godinu. Ipak su najjači Izraelci, imaju posebne vrste trolova i školovanja za trolove, a studenti širenjem izraelske propagande po društvenim mrežama mogu zaraditi preko 2000 dolara na mjesec. Bilo bi čudno da Kina nema svoje internet bojovnike, kao i Rusija.
Internet je danas ratno poprište.
Najgore je nama koji smo obični korisnici interneta. Nikad ne znamo koliko smo informirani,a koliko izmanipulirani. Kao izmanipulirani smo udarna šaka tuđih ideologija i to onda radimo besplatno. Baš smo glupi:)

Franjo
6 godine prije

Svi danas koriste lobije tjpropagandu. Ali uvreda za mozak je kad ameri spominju propagandu hahahahah Sky. Fox. Bbc pa press tv je objektivniji od svih gore navedenih.

Podravec
6 godine prije

Kak misli : ,, ubijena sloboda govora,,? Pa ne možeš ubiti nešto čega nije ni bilo na prvom mijestu!

čokolino
6 godine prije

Klin se klinom izbija! Vratija im se bumerang…………od svog nastanka koriste medije za brainwashing.
Eto vam ga na SAD, nije svijet Hollywood, u kojem su samo SADisti good guys a svi ostali badboysi.

Alen
6 godine prije

Bil ko kupio zivu istinu.. Povoljno..

Ko je rekao Vučić?
6 godine prije

RT ima oružje kome brigade američkih, britanskih i EUropejskih internet ratnika nemaju čime da pariraju – istinu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI