Rusija i Kina koriste ”diplomaciju cjepiva” za političku korist, kaže Berlin, dok EU odgađa odobrenje moskovskog uboda za Covid-19 Sputnjik V

Heiko Maas-EU ne zeli Sputnik V cjepivo
63 komentara

Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas optužio je Moskvu i Peking da igraju političke igre s krizom uzrokovanom koronavirusom, nastojeći ojačati svoj međunarodni položaj izvozom domaćih cjepiva za Covid-19.

Obraćajući se novinarima tijekom posjeta tvornici američkog farmaceutskog diva Pfizer u Michiganu u utorak, Maas je rekao da i Rusija i Kina povezuju zalihe svog cjepiva s političkim prioritetima.

“Primjećujemo, posebno s Kinom, da se opskrba cjepivima također koristila za vrlo jasne političke zahtjeve različitih zemalja”, rekao je.

„Kako bismo spriječili da se to uopće dogodi, ne trebamo to samo kritizirati, već moramo osigurati da pogođene zemlje imaju alternative”, dodao je Maas, argumentirajući povećani izvoz američke formule.

Takav bi pristup, objasnio je najviši diplomat Berlina, značio da „Rusi i Kinezi ne mogu nastaviti voditi svoju tešku diplomaciju vezanu uz cjepiva na ovaj način, koja ima samo svrhu povećati njihov vlastiti utjecaj, a ne nužno spasiti živote ljudi.”

Odgovarajući na navode, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov istaknuo je u srijedu da “smo više puta rekli da smo kategorički protiv politizacije svega što se odnosi na cjepiva. Snažno se ne slažemo s ovom izjavom”. Dodao je da “vjerujemo da se, naprotiv, procesu dijeljenja naših cjepiva često suprotstavljaju politički pristupi”.

Moskva dosljedno odbija optužbe da je koristila svoja domaća razvijena i proizvedena cjepiva za Covid-19, poput vodeće formule Sputnjik V, za političke ciljeve. U sklopu intervjua za RT u svibnju, ruski diplomat Dmitrij Poljanski, zamjenik stalnog predstavnika zemlje pri UN-u, rekao je da su takvi navodi potpuno neutemeljeni.

“Nažalost, postoji nešto kao što je Covid diplomacija”, rekao je Poljanski. “Ovo nije naš izbor … Covid-19 je problem koji pogađa sve. Naše su zemlje u vrlo različitim situacijama, zato smo to tako gledali od početka i nastavljamo i sada smatrati mogućnost objedinjavanja naših napora kako bismo ostavili po strani sve razlike i komercijalne interese. Moramo surađivati, kako bismo osigurali da se svijet što prije vrati u normalu.”

Prema izaslaniku, njegova zemlja “ne želi dobiti bilo kakvu specifičnu prednost u tom pogledu ili je koristiti kao oruđe ruskog utjecaja. Samo mislimo da imamo vrlo učinkovito cjepivo koje je prilično popularno i vrlo traženo. Pa što je toliko loše za nas da promoviramo ovo cjepivo i ponudimo ga drugim zemljama, koje su spremne dobiti ovo cjepivo?”

Brojni ruski političari i komentatori kritizirali su EU zbog uskraćivanja odobrenja ruskih uboda za Covid-19. Središnji regulator Bruxellesa, Europska agencija za lijekove, i dalje provodi dugotrajnu reviziju podataka koji stoje iza učinkovitosti Sputnjika V, unatoč tome što su već odobreni u gotovo 70 zemalja svijeta.

Ranije ovog mjeseca, francuski ministar vanjskih poslova Clément Beaune rekao je da bi blok trebao odbiti putnike koji su cijepljeni cjepivima ruske proizvodnje, kao i bilo kakve planove koji su namijenjeni obnavljanju međunarodnih putovanja.

Kao odgovor, glasnogovornica moskovskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova ocijenila je Beauneovu intervenciju “neprihvatljivim izjavama”, za koje je rekla da su “hibrid rasizma, imperijalističke hegemonije i neonacizma: cijelim narodima uskraćuju jednaka prava i mogućnosti, suprotno zakonima, etici i moralu, tjerajući svijet na sučeljavanje u trenutku kada je svijet pod ozbiljnim ispitom pandemije.”

Heiko MaasrusijaSputnik
Pretplatiti se
Obavijesti o
63 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ringo10a
2 godine prije

Zapad je bio i ostao pokvareno govno.

2 godine prije

“… „Kako bismo spriječili da se to uopće dogodi, ne trebamo to samo kritizirati, već moramo osigurati da pogođene zemlje imaju alternative”, – dodao je Maas (cio-satanisticka kurva) …” Samo idioti jos uvijek mantraju o “razlicitim cjepivima” i kojekakvim “vektorima, prionima i spajk-proteinima“…. Sva oca CEpiva su u potpunosti – ISTA… ISTA. Zato i jesu bila “razvijena” za par mejseci, a oni nosati “vlasnici” Moderne i Pfizera se jos i hvale da su ih ravili za par sati… (Ne zaboraviti da je banana-drzava “rusija” .- tzv “razvila” prva judeomasonski otrov pod nazivom SputnikV...) Ako – provjereno – nakon svakog CEpiva (i sa istoka i sa zapada): ljudi postaju magneticni… umiru od ISTIH “nezeljenih posljedica” … a sve te “nezeljene posljedice” – se u potpunosti poklapaju sa trovanjem Grafen Oksidom… ako je u Pfizer i AZ “vakcini” – dokumentirano 99% upravo tog GO…. ta ako je jedna od glavnih karakteristika GO… Čitaj više »

2 godine prije zadnji put uredio Žx
So baby talk to me
2 godine prije

Koliko je procenata vakcinisanih do sada po zemljama Evrope, Azije, Afrike? Da li ima tačnih podataka?

BanOvan
2 godine prije

Bilobi lijepo da Rusi i Kinezi proglase jedan dan u godini “Dan NeDiplomatije” pa da se siti IzNaJe*avaju keve USrAncima i nihovim podguznim satelitima.

2 godine prije zadnji put uredio BanOvan
Dejan
2 godine prije

Zanimljiv video sa prevodom, grafen oksid u vakcini prisutan sa 99%

https://www.bitchute.com/video/D9LlC2lC8Cyq/

2 godine prije zadnji put uredio Dejan
Dejan
2 godine prije

takodje još jedan video

URGENT MESSAGE – GRAPHENE OXIDE IN ALL NEW VACCINES, MASKS & TEST KITS
https://www.bitchute.com/video/dwvld2GMWzV4/

2 godine prije zadnji put uredio Dejan
Neko ime
2 godine prije

Je li neko u zadnje vrijeme skenirao nasumicno svojim Plavim Zubom s mobitela…dakle, moj nalazi hrpetinu “uredjaja” s imenom u heksadecimalnom obliku (naravno, nije se moguce spojiti s njima), a njihov broj se povecava na mjestima s vise ljudi, npr ured, stanica javnog prijevoza i sl…Meni se cini da nije moguce da je broj uredjaja takve nomenklature odjednom porastao, ali nisam strucan za IT.
Pitanje je jel se to pali IoB ili sam vec lud od silnih (dez)informacija…
Ako nekom nije tesko neka pokusa u svom okruzenju, na vise mjesta, pa neka javi u logicni eter…

Kažun
2 godine prije

Kazna za slabo cepane. Zna sve Uršula.
Na karti je velika većina Europe u zelenom. U narančastom su hrvatska obala, dijelovi Grčke, dio Nizozemske, dio Švedske, Irska i jug Francuske. 

U crvenom su Španjolska, Portugal, manji dio Grčke, dio Danske i dio sjeveroistoka Nizozemske, kao i Luksemburg. 
Dijelovi Španjolske, mali dio Nizozemske i Cipar u tamnocrvenoj su boji, koja simbolizira najlošiju epidemiološku situaciju. 

ledeno doba
2 godine prije

opet igre geopolitike…..u stvarnosti su svi na istoj strani

opet ću razočarati neke ovdje, ali Rusija je nedavno sudjelovala na onoj cyber vježbi, koju su organizirali WEF i Švab–ono gdje se radilo o tome, mogući hakerski napad na lance snadbjevanja–

a naš ulickani i bezlični Hajkica, kojega su reponje i postavile na mjesto njemačkog ministra vanjskih poslova, baš zato jer je “dokazani prijatelj Izraela”. Hajkica je prije 3 godine, čim je postao ministar išao gazdama u Izrael da im se pokloni, a gazde su pomilovale svoju pudlicu po glavi, koja je rekla; av, av.. I Hajkica je tada sa tadašnjom izraelskom ministricom vanjskih poslova , desničarkom iz Liebermanove stranke, u vojnom helikopteru nadlijetao humani koncetracijski logor Gaza

Čudan lik
2 godine prije

“”Ne laje pas radi sela nego radi sebe!“”
Ne laje Maas radi dobrobiti naroda nego zbog svoje dobrobiti!!!
Što mislite koliko mu je Moderna/Pfizer platila da brani njihove interese?
Sjećate li se Njemačkih zastupnika koji su bili “zagovornici maski” sve dok se nije otkrilo da su ih proizvođači maski podmićivali??? Zloupotreba položaja i ovlasti i primanje mita je kazneno djelo i u Njemačkoj a znate li kako su ovi likovi završili???? Dali su ostavke i ispričali se i to je to. Nigdje kaznenog progona, nigdje medijskog linča! Ništa!
Da li vam je sada jasnije zašto se Maas toliko bori protiv Ruskih i Kineskih vakcina?

Plavi
2 godine prije

Kaže rus, Imamo unčikovito cijepivo…
A zadnjih dana rusi obaraju rekorde u umrlima od Covida…
Kaže se, pišaš mi u oči, a govoriš da kiša pada..

Ico
2 godine prije

Za razliku od Heika Massa, Xi i Putin nisu podguzne muve!

Istranko
2 godine prije

Samire, ja bi samo pitao, pošto ne razumijem značenje, ako mi možeš objasniti što je to “moskovski ubod”, a što je ruski ubod”.

Zahvaljujem unaprijed

Mosha
2 godine prije

opchim sa familijom svima antivakserima i sebičnima govhantsetima koji neče da se cijepe,,,,, sad smo popušili sezonu radi njih…u zatvor s bandom

Lurker
2 godine prije

Imate li vi ekipa sa Logicnog neki mail gdje vam se moze poslati nesto sto vas moze zanimati glede pisanja? Pricam o intervju sa Fauciem koji prica o cijepljenu djece… I nemojte mi spominjati telegram niti bilo koju drustvenu mrezu, s drustvenim mrezama ne zelim imati veze…

MAMARS
2 godine prije

HAJMO SVI!

HOCEMO GRAFEN
HOCEMO HIDROGEL
HOCEMO LITIJUM
HOCEMO POLISORBAT 80
HOCEMO ETILEN OKSID
HOCEMO CHEMTRAILS
HOCEMO GMO

JOS JOS JOS

2 godine prije zadnji put uredio MAMARS
B7ranko Spehar
2 godine prije

Zanima me koliko mito je dobio tokom posjete Pfeizer poznat po crnim fondovima a triba pinka za izbore.

Zelinčanka
2 godine prije

Hvala na članku. Neke stvari su mi sada jasnije. Evo još jednog sporednog pitanja: da li netko negdje prati smrtnost i nus pojave od ruskih i kineskih cjepiva?

gigi pinna
2 godine prije

Ovi baltičko-poljski krumpiraši su barem otvoreno rusofobi, a Nijemci bi i je.eni i pošteni – ako ćemo po logici ovog pedero-liberala i prirodni plin je rusko oružje, pa opet nećete odustati od NS2.

Драгогост 屋
2 godine prije

Svaka izgovorena reč ostavlja posledice.
Šta ako zapadnjaci moraju da vakcinišu svoju decu?
Šta ako su Ruska su Kineska vakcina alternativa i spas za decu od mRNA vakcina zapada?
Onda sveznalci, navijači i ogovarači Ruskih i Kineskih vakcina pale sopstvenu kuću.

Možda su i one pune grafena, žive i priona?
Ali navijati za “našu” ekipu je sada smešno.

2 godine prije zadnji put uredio Гавран
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI