Rusija je spremna da se odbrani od potencijalne američke invazije bespilotnim letjelicama i avionima, tvrde moskovski vojni naučnici u novoj analizi sukoba

Ruska odbrana
28 komentara

Specijalisti na vrhunskoj ruskoj vojnoj akademiji za obuku otkrili su kako bi se zemlja odbranila od nadolazeće amfibijske invazije američkih snaga duž jedne od njenih velikih obala, raspoređivanjem ogromnih flota jurišnih aviona.

U članku koji je u četvrtak objavio Vojnoobrazovni i naučni centar Vazdušnih snaga Rusije, četvorica akademika na Institutu za obuku vazduhoplovstva u Voronježu iznijeli su planove za odbijanje navodnog američkog napada, koristeći kombinovane udare iz ratnih aviona i bespilotnih letjelica za onesposobljavanje neprijateljskih brodova.

U dokumentu su autori naveli da bi svaki napad vezan za Rusiju mogao biti odbijen bespilotnim letjelicama (UAV) prije nego što neprijatelj čak dodirne obale zemlje. Osim toga, radijski svjetionici će se koristiti za osvjetljavanje ciljeva, kao i za protiv-tenkovske mine i rakete malog kalibra koje bi uništile čamce i sve avione na palubama ratnih brodova, stvarajući vrijeme za raspoređivanje kopnenih snaga.

Rusko-američki odnosi pogoršali su se u prošloj nedjelji nakon što je Vašington rekao da želi da protjera 300 ruskih diplomata zbog sukoba u ambasadi. NATO je u srijedu odlučio da pošalje kući osam predstavnika Moskve iz bloka koji predvode SAD kao odgovor na navodnu neotkrivenu špijunažu.

Vijest dolazi nakon niza nedavnih najava o najnovijim dešavanjima i nadogradnji ruske vojne opreme. Najveći proizvođač oružja u zemlji, Grupa Kalašnjikov, u utorak je izvijestila da je nova i poboljšana snajperska puška Čukavin prošla posljednju fazu razvoja i da će zamijeniti sadašnju manje moćnu pušku Dragunov.

U septembru, tokom vježbi Zapad-2021, Rusija je predstavila borbene robote koji, izdaleka kontrolisani, mogu da unište tenkove bez rizika po živote kopnenih snaga. Drugi novi razvoj uključuje hipersoničnu raketu Cirkon – koja je u ponedjeljak uspješno lansirana s nuklearne podmornice – kao i raketni sistem zemlja-zrak S-500, glavni borbeni tenk T-14 Armata i TOS- 2 Tosočka teški bacač plamena.

Rusija se takođe pozicionira kao ključni igrač na tržištu bespilotnih letelica. U julu su programeri otkrili novi model jurišnih bespilotnih letjelica koji može nositi niz naoružanja, uključujući i nevođene i ciljane bombe za uništavanje utvrđenih mjesta, kao i tenkove i oklopne transportere.

bespilotna letjelicaodbranarusijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Yup
2 godine prije

To sto kazu neki analiticari su bezveze a novinari ce napisati bi-lo sto da ispunu prostor. O Rusiju se moze pisati I nauciti mnogo Ali ne iz ovak ih clanaka

Sparkling
2 godine prije

Svaki potencjalni sukob između super sila nema nikakvog smisla. Jer nema pobjednika.
I tu je kraj svake diskusije.

ledeno doba
2 godine prije

“Rusija je spremna da se odbrani od potencijalne američke invazije bespilotnim letjelicama i avionima,”
da naravno, ali prvo će cjepiti sve Ruse.. pa mkad nestane Rusa, onda će sve letjelice doista biti bezpilotne

ovi svakodnevn igrokazi geopolotike, — pa to je već ne nivou američkih sitcoma- onih Tv komedija, u kojima su namješteni gegovi i naučeni dijalozi–i namješteni smjeh publike u pozadini

DRUG GAVRAN
2 godine prije

Posle predloga o proterivanju 300 ruskih diplomata.
Ministarstvo spoljnih poslova poslalo poruku da će rusko rukovodstvo morati da odgovori na takve mere Vašingtona zatvaranjem svih američkih ambasada i konzulata koji se nalaze na ruskoj teritoriji.

hiber
2 godine prije

Stvarno😀😀😀. Ameri su upravo zbrisali iz Afganistana, pa nemaju pametnijeg nego da navale na Ruse. Obakvi članci su stvarno bez veze, a jedini razlog njihovog postojanja je odbijanje da se piše o stvarnom stanju stvari.

Max
2 godine prije

Lijepi uspjeh Ruske industrije ali čak i bez toga ne bi se našao junak koji bi izašao na obale Rusije e sad ti roboti sluze i za okolnosti nuklearnog rata kontrrolirani iz daljine i bez ljudske posade kadri su raditi i nakon uporabe N oruzja a to je bila poruka Baltiku Ukrajini i NATO alijansi Članak podsjeća na “staro” Logično prije Korona terora naklon do poda

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI