Rusija je u Siriji testirala 600 novih oružja i oruđa

rakete
3 komentara

U svom govoru 28. rujna 2015. U Ujedinjenim narodima je Vladimir Putin pozvao zemlje cijelog svijeta da zaborave na trenutne prijepore i da se sve ujedine u borbi protiv takozvane ”Islamske države” i islamističkih terorističkih skupina na Bliskom istoku i propalim državama poput Libije. Kako nije bilo pozitivnog odgovora od strane Obamine administracije i Europske unije, Rusija je sama pokrenula vojnu kampanju u Siriji i uz pomoć sirijske vojske i saveznika ostvarila velike rezultate i brojne pobjede. Rusija je intervenirala u Siriji da teroriste uništi u sirijskoj pustinji, kako se ne bi vratili u Rusiju, Europu, zemlje Bliskog istoka i sjevera Afrike.

Naravno, cilj bio i spasiti vladu u Damasku i integritet Sirije. Moskva je time za svoju flotu osigurala luku Tartus na Mediteranu i zračnu bazu Hmeymim u Latakiji.

Ali je ruska vojska tijekom kampanje, osim oprobanih i oružja koja je isporučila sirijskoj vojsci, testirala i više od 600 novih oružja i komada vojne opreme, izjavio je zamjenik ruskog ministra obrane Jurij Borisov.

“Gotovo sva nova vojna oprema je korištena u Siriji, gdje smo imali priliku analizirati njena stvarna svojstva i kako funkcionira u borbenim uvjetima”, rekao je Borisov za agenciju Interfax.

Od početka ruskih zračnih udara u Siriji 2015. godine, ruska vojska je koristila mnoga oružja. Razmještala je više različitih modela borbenih zrakoplova, sustava protuzračne obrane S-300 i S-400, ratne brodove i mnoga druga oružja za borbe na kopnu.

“Morali smo prestati upotrebljavati oružja koja u praksi nisu ispunila očekivanu namjenu”, dodao je Borisov.

Od početka ruske kampanje je u Siriji ubijeno najmanje 10 ruskih vojnika, što je potvrdilo rusko Ministarstvo obrane. Neki mediji govore o smrti 40 vojnika, ali je na nedavnoj konferenciji za novinare ruski vojni vrh rekao kako je u Siriji bilo i dragovoljaca, među kojima vjerojatno ima poginulih, ali oni nisu bili u sastavu redovnih snaga koje je slalo Ministarstvo obrane.

Ruske snage su posvećene savjetovanju sirijske vojske i sudjeluju u strateškim napadima protiv terorista koji su aktivni u unutrašnjosti zemlje.

Ruska kampanja je od strane Damaska opisana kao ”vrlo konstruktivna” i da se njome otvorio put za napredovanje sirijske vojske u borbi protiv terorističkih skupina, osobito ”Islamske države”.

U svojim posljednjim operacijama, sirijske snage, koje imaju potporu i iranskih savjetnika i boraca libanonskog Hezbollaha, provode kampanju protiv terorista u istočnoj Hami i Homsu, južnom dijelu Raqqe i već su iz tri pravca prešli administrativnu granicu pokrajine Deir Ez-Zor.

U sklopu kampanje je rusko zrakoplovstvo povećalo broj zračnih udara. U području Deir Ez-Zora je provelo je 800 zračnih udara u samo pet dana, dok je ranije prosjek bio 20 do 30 zračnih udara dnevno, ovisno o potrebi.

Islamska državaOružje
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Laki Topalović
6 godine prije

Pa normalno je da će testirati, šteta što nisu 6 000 , a ne samo 600 . Uostalom, da nije bilo borbenih uvjeta, ne bi saznali da stari tip sajli na Admiralu Kuznjecovu moža zaustaviti najviše 20 letova , tako nešto, a onda pucaju i avioni padaju s palube. To je nešto objašnjavao kad su pala dva aviona u more.

Tedi
6 godine prije

A tko im je to omogucio,pa zapadna alijansa, Nato je napravio ratni poligon.Putin im je rekao u UN pogledajte sta ste napravili,cijeli BI je sravnjen sa zemljom.I mislili su tako nastavit do Japana.Putin ih je i u MInhenu pozvao da svet ucine ljepsim,svi su mu se smijali i sprdali.E pa sad kad ste napravili nogometno igraliste za ratne igre da vidimo cija ce majka crnu vunu da prede.EU je u vanrednom stanju,vojska je na ulicama,jer su pod teroristickim napadima, pa htjeli ste bombama unistavat drzave,sad vam bombe skakucu po cijeloj Evropi.Vristali su na Orbana i valjda se zovu “varsavska cetvorka”,sto nece izjeglice sa BI,Ceski Predjednik Zeman je javno rekao Cesima “kada vidite migrante pucajte u njih,jer sutra ce oni ubijati vas”,A iza sveg tog pakla stoji Amerika,pa san Natanjahu je sad u SOciju u razgovoru sa Putinom rekao mu da je bolje Islamska Republika ,sa sve onim klanjima i ubijanjima… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI