Rusija otkriva protu-sankcijski štit

Ruski protivsankcijski stit
65 komentara

Moskva može izdržati bilo kakva ograničenja zahvaljujući golemim zlatnim i deviznim rezervama, kaže ministarstvo financija.

Moguće zapadne sankcije usmjerene na rusko gospodarstvo mogle bi dovesti do povećanja nestabilnosti tržišta, ali zemlja će moći izdržati ograničenja zahvaljujući svojim obilnim rezervama, izjavio je u srijedu ministar financija Anton Siluanov.

Prema Siluanovu, sankcije protiv ruskih banaka bile bi “neugodne”, ali vlada će se pobrinuti da svi depoziti u bankama i sve transakcije, uključujući i strane valute, budu osigurane.

“Hvala Bogu da imamo dovoljno devizne likvidnosti i dovoljno deviznih rezervi”, rekao je Siluanov novinarima, dodajući: “Kažu da imamo financijski štit u obliku zlatnih i deviznih rezervi, proračunskog viška i [proračunskog] pravila, niskog duga.”

Ministar je istaknuo da bi Rusija, ako nove sankcije ciljaju na ruske energetske tvrtke, bila spremna preusmjeriti svoje opskrbe na druga tržišta.

Izjave dolaze dok američki i europski dužnosnici finaliziraju opsežan paket antiruskih kazni. Zapadni čelnici mjesecima tvrde da bi Rusija mogla planirati napad na susjednu Ukrajinu, što je optužba koju je Moskva više puta odbacila. Washington i njegovi saveznici rekli su da bi mogli nametnuti velike ekonomske sankcije Rusiji ako napadne Ukrajinu, te navodno razmatraju odsijecanje ruskog bankovnog sustava od međunarodnog mehanizma plaćanja SWIFT.

Siluanov je rekao da će Rusija moći prijeći na druge financijske sustave ako bude odsječena od SWIFT-a. Dodao je da bi moguća ograničenja kupnje ruskog duga bila “neugodna, ali ne i fatalna” za Rusiju, koja je početkom veljače imala gotovo 635 milijardi dolara zlatnih i deviznih rezervi.

SAD i EU su ranije uveli sankcije ruskim bankama i tvrtkama zbog Ukrajine. U posljednjih sedam godina ruska vlada i središnja banka smanjile su izloženost zemlje američkom dolaru, premjestile imovinu iz SAD-a i prodale manji dio svog duga strancima. Rusija je preoblikovala svoje međunarodne fondove u korist drugih valuta i zlata. Međunarodne rejting agencije ranije su rekle da će ruske financijske rezerve omogućiti zemlji da se nosi s negativnim učincima sankcija.

Američke sankcijerusijaRuske zlatne rezerveSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
65 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
2 godine prije

Prestanite izvoziti titan i pratite procvat avio industrije, uključujući i vojnu. Zapad će se morati vratiti na tehnologiju platnenih trupova, kao kod Spitfirea.

ad astra
2 godine prije

Sam protiv svih. To niti u špageti westernima ne pali. Nije pitanje preživljavanja već je pitanje življenja. Kako je živjeti pod sankcijama znaju neke države u okružju? Neodgovorni političari upropaste život jednoj generaciji. A zašto? Samo zato što nisu sposobni voditi državu pa hrane svoj ego. Ego je jedna od najvećih mana totalitarnih režima. Ja sam država. Nisi.

FIFI
2 godine prije

Samo jako u bolje sutra….L.p.

preseren3
2 godine prije

Ma kakve rezerve u zlatu, novcu….
Rusija ima sve, što svijet treba!
Od nafte, plina, ruda, rijetkih minerala, vode, ni sami još neznaju, šta imaju!
A još više od toga, imaju PAMET! Toliko genija, koliko ih u Rusiji ima, nema nijedna zemlja svijeta!
Treba samo osigurati, da ti ljudi ne bježe iz zemlje zbog lažne propagande!

minimoris
2 godine prije

Mislim da bi najbolje bilo da se stvarno uvedu sankcije,Rus tek kada se nadje u cosku,pocne da razmislja i da radi kako treba. Videli smo sta je bilo sa sankcijama EU 2014.god.,trebalo je par godina i sada od poljoprivrede imaju sve i jos izvoze, a mislim da je to najvaznije. Verovatno ce razne zapadne agencije onda dati one prognoze o kreditnom rejtingu Rusije da su djubre,ali to nije merodavno,jer su politicke prirode. Zapadne banke koliko znam nikome ne daju kredit ko je zaduzen sa platom preko 50%, a kamoli da je 90 ili vise odsto. E sada sto se tice izvoza,Rusima odgovara da izvoze,naravno drzava i svi ostali dobijaju kes pare,bilo bi glupo da to ne rade,jedino sto mislim da trebaju i oni kao Amerikanci da ogranice izvoz na samo ono sto njima odgovara i naravno da na proizvode koji imaju stratesku vaznost po druge drzave stave embargo. Tu se… Čitaj više »

ad astra
2 godine prije

Ideš na boks meč s svjetskim prvakom i kažeš da si kupio novu gumu za zube. Koliko god te mlatio ne može ti izbiti zube. Suludo. Opravdavati samom sebi da si samodostatan.

Alen
2 godine prije

U prevodu , možete da nas uhvatite za kiticu ..

promatrač
2 godine prije

Rusija za normalno funkcioniranje treba tržište sa barem 400 milijuna stanovnika, sve što je više ide im u bonuse. Imaju čvrste gospodarske odnose sa državama koje prevazilaze ovu brojku i zbog toga ju sankcije ne mogu uništit. Raste i broj država, koje se žele osloboditi lanca zapada i ravnopravno se priključiti Rusko kineskoj trgovinskoj uniji.

H.T.
2 godine prije

Pa koji će joj k… onda Ukrajina i zapad ako je tako. Neka dignu zid i okrenu se istoku gdje netko maloprije reče živi većina svjetskoga stanovništva.
Nuklearna su sila, napasti ih sigurno niko neće, čemu onda strah od NATO-a i njegovog širenja.
Niti jedan narod ne voli da mu drugi govori što smije, a što ne, a meni se čini da to upravo Rusi rade svojim susjedima.
Nekada jednostavno treba pustiti druge da uče na svojim greškama, ovoga puta mislim na Ukrajinu.

Max
2 godine prije

Rusija je bila spremna na ovo.

hiber
2 godine prije

Ruski ministar je naivac. Ne zna on sto su sankcije, barem kod nas na Balkanu. Evo susjed Mate je već kaparao dvije ruske kuće na Jadranu i jednu pumpu Lukoila. Kaze da ce ih preuzeti u ime NATO-a. U svakom slučaju, jedino globalističkoj eliti odgovara rat u Europi, pogotovo nakon korona debakla. A ako ne napadnu, Ukraina ce relativno jačati nasram Rusije tako je da ce svaki slijedeci napad biti manje vjerojatan.

tihobl
2 godine prije

Jedna slicica iz Rusije: rusi su vrijednost suma racunali po modelu iz SSSR. Procjenjivali su je na 6.000 milijardi. A onda su zovnuli zapadne revizore nakon onih velikih sumskih pozara koji su sracunali da prelazi 30.000 milijardi.

Rikimartin
2 godine prije

Jel sendvica sa parizerom ili samo sa sirom?

Bosanac
2 godine prije

Vladimir namjerava Put In ………. ako znaš engleski tad Ti je jasno šta slijedi.

promatrač
2 godine prije

Ajde, šapni nam koliko si ti donirao do sad Ukrima za njihovu slobodu. Ako nisi jer nemaš još uvijek možeš u njihove dobrovoljce. Sigurno ti neče biti teško položiti život za njihovu “slobodu”

Hash
2 godine prije

Pusti snovi.
Ništa od tog filma, propustili priliku dok su njihovi pljačkali Rusiju.

Ringo10a
2 godine prije

Ukrajina je boljsevicki promasaj i treba je podijeliti izmedju Rusije I Poljske …I jos par drzava.

abc
2 godine prije

Manje se drogiraj….Ta američka droga je shranje….Pregoriče ti još ono malo mozga što ti je ostalo..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI