Rusija protjeruje strane diplomate i želi znati pravu istinu o navodnom trovanju

Sergej Lavrov - SAD - Logično
21 komentar

Rusija će protjerati 60 američkih diplomata i zatvoriti konzulat SAD-a u St. Petersburgu, izjavio je u četvrtak ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

Mjere koje poduzima Moskva „uključuju protjerivanje istog broja diplomata i povlačenje akreditacije Generalnog konzulata SAD u St. Petersburgu”, rekao je Sergej Lavrov tijekom konferencije za novinare.

“U ovom momentu, američki veleposlanik u Rusiji, Jon Huntsman, prisutan je u ministarstvu u kojem mu zamjenik ministra vanjskih poslova Rusije Sergej Ryabkov rezimira listu mjera kao  odgovor Sjedinjenim Državama. One uključuju protjerivanje jednakog broja diplomata i našu odluku o ukidanju sporazuma o radu Generalnog konzulata SAD-a u St. Petersburgu “.

120 ruskih diplomata protjerano od strane zapadnih zemalja

Početkom tjedna, Rusija je osudila „provokaciju”, nakon što je nekoliko zapadnih zemalja protjeralo 120 ruskih diplomata zbog slučaja Skripal, te obećala da odgovor neće izostati. „Protestiramo zbog odluke nekoliko zemalja EU-a i NATO-a o protjerivanju ruskih diplomata”, deklariralo je rusko ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju.

„Naravno, mi ćemo kao i prije primijeniti princip reciprociteta”. Sjedinjene Države, Kanada i nekoliko zemalja EU, uključujući Njemačku, Francusku, Nizozemsku i Poljsku, protjerali su ruske diplomate nakon trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala i njegove kćeri, a koje London imputira Moskvi.

Na kraju se u izjavi govori kako Rusija ne želi samo odgovoriti na mjere Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije, nego ona želi saznati i pravu istinu o slučaju Skripal.

diplomatska kriza
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
MilanCZ
6 godine prije

Polako se ploča okreće, ovi što su izrazili solidarnost sa Britanijom oko Skripala i protjerivanje diplomanata srušili su svoj rejting isvima u svijetu dali do znanja da su lazovi, prevaranti i u budućim poslovima njihova uloga biti će nula.Sami sebi su iskopali jamu.

Našili
6 godine prije

obična administrativna mjera a postojale su najave nekakvog velikog razotkrivanja do kojeg nije došlo a da li ce ikad doci upitno je iako rusi raspolažu medijsko informacionim kapacitetom da objavljiivanjem ISTINE rasture ZAPAD oni to ne čine vkjerovatno ne želeci radikalno mjenjati paradigmu postojeceg svjetskog poretka vec samo preraspodjeliti moć unutar postojeceg poretka ili još uvijek kupuju vrijeme ustvari vidjecemo uskoro kad putin napravi novu vladu da li je u pitanju kozmetika ili ce se krenuti u radikalniji zaokret

Kajzer Soze
6 godine prije

Mlako je to,mlako,jebeš reciprocitet treba svakoj zemlji ponaosob uzvratiti tamo gdje ih najviše boli tako da sami sebe ujedaju za guzicu kad vide šta su uradili !

zoki
6 godine prije
Spock
6 godine prije

Ajme, 1 uhljeb se vraća kući.. zamišljam ih kako drhtavom rukom vuku slamke u našoj ambasadi u Moskvi…bravo Lavrov, istjeraj ih sve osim Ambasadora

Maus
6 godine prije

Polako se budi Rusija a tako i Kina dvije velesile sa svojim zajednickim satelitima(sirija irak,iran,kazastan,kirhistan,sj.koreja,pakistan i jos.njih 10tak drzava predstavljaju 1/3stanovnistva-ekonomije-resursa de facto u iducih 10godina postati ce samo odrzivi,a svaki izvoz as na desetku. Europa i Amerika prepustaju ovo i iduca stoljeca utjecaja Aziji.

Sinisa
6 godine prije

Gdje si Zuki….?
“”Krivični sud u Lucernu, u Švajcarskoj, osudio je na dve godine uslovnog zatvora Albanca s Kosova (55) koji je nožem izbo ćerku zato što joj je branio ljubavnu vezu sa Srbinom, kome je takođe pretio smrću.””
Prezivjela je,na srecu.

sus
6 godine prije

kolinda izjavila da Vladimir Vladimirović sigurno shvaća naše protjerivanje ruskog diplomata i da nam neće zamjeirit i da će doć u posjet

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI