Rusija razmišlja o zamjeni zamrznute imovine

Novac - Ruska rublja
30 komentara

Moskva razmatra zamjenu strane imovine zamrznute u Rusiji za rusku imovinu koju su zaplijenile zapadne zemlje, izjavio je u petak ministar finansija Anton Siluanov.

„Mi imamo takve inicijative u razmatranju“, potvrdio je zvaničnik u intervjuu za televiziju Rossiya 24, dodajući da je o ovom pitanju važno poštovati interese i ruskih i stranih investitora.

On je napomenuo da je takva zamjena „teoretski“ moguća, ali da je potrebno razviti zakonske opcije koje bi Rusiji omogućile da zamrznuta sredstva stranih investitora iskoristi za namirenje u zamjenu za imovinu zemlje zaplijenjenu u inostranstvu. Siluanov je dodao da prvo treba provjeriti i potvrditi obim sankcionisane imovine.

Prema ruskim procjenama objavljenim ranije ove godine, skoro 300 milijardi dolara u deviznim rezervama zemlje zamrznuto je kao dio zapadnih sankcija. Pored toga, uhapšena je imovina vrijedna više milijardi ruskih građana i preduzeća.

Dok EU traži načine za konfiskaciju ruske imovine, Moskva je istakla da je to nezakonito prema međunarodnom pravu i da bi u suštini predstavljalo krađu.

novacrusijaSankcijezapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Mudro.

1 godina prije

Eto odgovora na pitanje zašto je Kina kupila toliko američkih obveznica – treba otkupiti tolike proizvodne pogone koji su strano vlasništvo.
Sve je to odavno planirano… iako se blejanje čuje sa svih strana.

Vox
1 godina prije

Kao sto su zamrzli rusku imovinu tako ce sutra zamrznuti imovinu LJUDIMA KOJI SE NE HTJEDNU VAKCINISATI, kada udare na muslimane, zamrznuti ce imovinu i njima, danas sutra lako mogu zabraniti djelovanje i rad crkava pa zamrznuti imovinu onima koji bi htjeli ici u crkvu i ostati vjernici…..SVE U SVEMU OVO RADE ISTE SILE KOJE SU NAPRAVILE TZV. REVOLUCIJU U RUSIJI 1917…..CIST SATANIZAM !

goran
1 godina prije

ma rusi moji bračo naša zamrznite im sve i uzmite im sve,jer jedino razumiju jezik sile

Roky
1 godina prije

Kakva zamjena rusima sve uzeti dok se ne rijesi steta koju prave drugoj zemlji, ako je njemacka mogla platiti isto ce i rusija morati … Nema popustanja za fasite koji ruse drugu drzavu.

Karma
1 godina prije

London je uvijek krao. 300 godina pljackanja i robova.. Masonsko leglo, zmije.

tihobl
1 godina prije

Mercedes je sam zamrznuo imovinu u Rusiji sa pravom ponovnog preuzimanja nakon 6 godina. Kremlj je donio zakon o zamrzavanju imovine u dogovoru sa zapadnim kompanijama nakon sto su sami zamrznuli imovinu i objavili da se povlace iz Rusije zbog sankcija koje su uvele njihove zemlje.

Parlament NATO i parlament EU su proglasili RF za teroristu, kako bi mogli po zakonu oteti imovinu od teroriste. Rusi razmisljaju da uzvrate istom mjerom, i to tacno u iznosu koliko bude zapad zaplijenio. Sve preko toga i dalje ostaje imovina zapadnih kompanija. Kompanije kojima rusi otmu morace traziti od svojih drzava da ih namire, a ne da pare odu u “humanitarne svrhe”.

tihobl
1 godina prije

Dejann Bericc je na svom kanalu ispricao zanimljivu pricu o jednoom ruskom propustu koji je za rezultat imao 200 mrtvih i ranjenih. Toliko o tome da rusi kriju sve svoje neuspjehe. Elena Zelenski iz londonske vile javlja: Ukrajinci su spremni da zive bez struje i grijanja 2-3 godine. Putin danas sa majkama vojnika i rezervista. Puno fotki iz rovova i zemunica punih vode, ukri pokazuju snimke trafostanice gdje je sve stopljeno. Snimci ukrajinskih vojnika koji amerikacnima cestitaju Dan zahvalnosti u svoje ime i u ime indijanaca (izgleda da su shvatili da ce proci kao indijanci koji su amerima donijeli curke da ne pomru od gladi). Snimak kolone ruskih tenkova sa zimskim maskirnim bojama. U Kijevu struju imaju prioriteti (koliko vidim na snimkama kafici i marketi (para vrti gdje burgija ne moze). Оружане снаге РФ су високопрецизним оружјем нанеле ударе на три тачке привременог размештаја пољских плаћеника у области Харков; Kuleba:… Čitaj više »

nessy
1 godina prije

Pa ima li ista logicnije? Zaplijenili su Rusku imovinu, bez kriterija. Jedini logican uzvrat je zaplijena imovine zapadnih frirmi, naravno, bez kriterija. Ako ne postoji zakonski okvir, biti ce stvoren. Ocekivati da te netko peljesi, a da ti to samo gledas je apsurdno. Osnova pravnog sistema je zastita prava vlasnistva. Kada se to pogazi, sve je dozvoljeno.

Milenko
1 godina prije

Putin nije bas tolika budala ekonomski ni geopoliticki. Samo Macdonalds je zaradjivao milijardu Dolara godisnje, sad je Ruska firma, Renault je ostavio svu infrastrukturu sad tamo prave Moskviche. I koliko jos stranih firmi koji je profit odnosilo vani. znaci sigurno je sad 20-30 milijardi svake godine doma. Ovo govorim napamet netko moze dati precizan podatak

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI