Rusija traži istragu o američkom i britanskom kemijskom oružju u Siriji

UN
20 komentara

Moskva je od Damaska dobila podatke o zalihama američkog i britanskog kemijskog oružja pronađenog u skladištima terorističkih skupina u Siriji.

Kako javlja RT, stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim narodima, Vasilij Nebenzija, rekao je da će, ako se informacije pokažu točnima, to značiti povredu Konvencije o zabrani proliferacije kemijskog oružja i Rusija će tražiti da se provjere podaci o isporukama kemijskog oružja u Siriju.

S druge strane, tvrtke koje su prema izjavama sirijskih dužnosnika isporučile to oružje teroristima, negiraju sve optužbe, a Pentagon je poručio kako Sjedinjene Američke Države nikada na teritorij Sirije nisu isporučile spomenute bojne otrove.

Ranije je zamjenik sirijskog ministra vanjskih poslova, Faisal Mekdad, izjavio kako je u napuštenim skladištima terorista u istočnom Damasku i Aleppu otkriveno kemijsko oružje američke i britanske proizvodnje.

Opširnije:

Kemijsko oružje su sirijskim teroristima isporučivali SAD i Velika Britanija

Bojni otrovFaisal MekdadRTUNVasilij Nebenzija
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
BraneF
6 godine prije

Mislim da US te GB ni nemaju kemijskog oružja. Ne znam kako mogu prstom u te dvije zemlje…..zaista ne znam.

unx
6 godine prije

Čisti nonsens! Kako li se samo usuđuju? U istoj rečenici spomenuti anglo-amerikance i hemijsko oružje. To je kao kad biste probali upariti Gandhija sa atomskom bombom.

Goran
6 godine prije

pentagon sigurno nije a Cia?

Tuborg na mozgu
6 godine prije

Ovo je urota!
Imam puno povjerenje u engleske/britanske vlasti…pogotovo nakon Izraela/Palestine, Pakistana i Indije, Južne Afrike i mnogobrojnih drugih podviga u toku njihove veličanstvene historije.
Nema šanse da oni stoje iza ovoga!

Podravec
6 godine prije

Ko????? Ameri i englezi???? Ma nema šanse, pa oni se bore za mir i demokraciju!

Crni žutokljunac
6 godine prije

Pa već im je i vrijeme da počinju raskrinkavat ko stoji iza tih islamista,izgleda da imaju i dokaza za to.Ako ko može pokrenut to pitanje to je Rusija,uz njih to bi mogla eventualno još i Kina.Vidi se da posebno Rusi rade pametno.Nemaju takvu propagandnu mašineriju ko ovi na Zapadu,pa moraju radit pametno i imat puno živaca.Cilj im je doprijet do masa na Zapadu.Čini mi se da im usprkos zapadne propagande,to pomalo sve više polazi za rukom.

Imenjak
6 godine prije

Postovani iz redakcije, jel bi mogli u buducnost navoditi izvore, kako ruske tako i americke? ima nas sigurno ovdje koji znamo oba jezika pa da sami mozemo nesto procitati i onda kmentirati.

Crni žutokljunac
6 godine prije

Opet vidimo Rusi dovlače dodatnu aviaciju u Siriju.Pokrenuli pitanje kemijskog oružja u rukama islamista,i za to optužuju SAD i V.B..Nije li to obrambena strategija.Postoji li stvarno mogučnost intervencije u Siriji,u Cionističkoj režiji?

belay
6 godine prije

“USA nikada nisu isporucili k-oruzje na teritorij sirije ”
Vjerujem ovoj izjavi jer su vjerovatno upotrijebili neku poslusnu drzavu da to ucini umijesto njih takozvani ” possible denial”.
Znamo svi da takvih poslusnika u novoj evropi ima sasvim dovoljno kao sto je slucaj sa hiljadama tona naouruzanja koje se krecu kroz te iste poslusne drzave.

Zvrk
6 godine prije

Još jedan pokazatelj pada britanske moći. Tako je to kad se ide protiv globalista. Rusi uglavnom mimo medijske pozornosti tamo obavljaju raznorazne poslove, a jedno od njih je ovo. Inače, mislim da će se istraga svaliti na neke zaljevske monarhije.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI