Kemijsko oružje su sirijskim teroristima isporučivali SAD i Velika Britanija

radiation
38 komentara

U zarobljenim skladištima terorističkih skupina u Siriji su vladine snage pronašle kemijsko oružje isporučeno iz Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država, rekao je zamjenik ministra vanjskih poslova Sirije, Faisal Mekdad.

Prema dužnosniku, pronađene su ručne granate i streljivo s klorobenzilidenemalonoonitrilom ili defenolom (CS), koji se koristi kao suzavac, ali i opasni cijanid (CN).

Mjesto proizvodnje kemijskog streljiva je  Savezni laboratorij u Sjedinjenim Američkim Državama (US Federal Laboratories), a otrovne tvari su u Siriju dostavili britanska tvrtka  Cherming Defence UK i američka NonLethal Technologies, rekao je zamjenik ministra Faisal Mekdad.

Dodao je da su toksične tvari ranije pronađene u skladištima militanata u Aleppu, a sada na oslobođenim područjima na istoku Damaska.

”Prema tome, možemo sa sigurnošću tvrditi da su Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija, kao i njihovi saveznici u regiji, kršili Konvenciju o zabrani proliferacije kemijskog oružja i pružali punu potporu terorističkim organizacijama koje djeluju u Siriji”, naglasio je visoki sirijski dužnosnik.

Izjavu je komentirala i službena predstavnica ruskog Ministarstva vanjskih poslova, Marija Zaharova.

”Ovo vam je sva njihova predanost međunarodnom pravu i trijumf demokracije. Skrivajući se iza fotografija ubijene djece, teroriste se opskrbljivalo otrovnim tvarima, što je apsolutno nepojmljivo”, napisala je Zaharova na svojoj službenoj Facebook stranici.

Faisal MekdadKemijsko oružje
Pretplatiti se
Obavijesti o
38 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jole
6 godine prije

I sad kad ja spomenem tko je poslao te pošiljke,onda će mi anarho kao izaslanik admina ,početi prijetiti.Dragi anarho,ovo jedino cionisti mogu smisliti i nikakav lažni antisemitizam koji si meni nakačio to ne može opravdati.Arapsko proljeće sa uništenjem Iraka,Libije i Sirije ,dio su cionističke agende Veliki Izrael i smišljene su u Izraelu.Ali to mora da je antisemitizam jer se o tome ne smije pisati.

davor
6 godine prije

Da li će sad ići sankcije SAD-u i Britaniji? Da li je ljudima jasno da je NATO zločinačka organizacija?

davor
6 godine prije

Kada su Rusi i Sirijci oslobodili Aleppo grad je vrvio izraelskim američkim i britanskim obavještajcima i dvojnim državljanima

dobagan rogić
6 godine prije

NATO je odvratni drek ma koliko se mi pravili blesavi.

Steve
6 godine prije

Neophodno je da sad međunarodna zajednica ovo službeno i zvanično objavi i osudi, a da se ovim zemljama uvedu međunarodne sankcije ako ništa drugo a ono barem zabranu izvoza naoružanja. E pa da vidimo da li će se to i dogoditi…

Crni žutokljunac
6 godine prije

Rade šta oće,i nikome ništa.Kontroliraju masmedije na zapadu,financije,sve glavne političke i vojne organizacije.Neko veli da je nešto bijelo,a oni rastrube preko svih mainstrem medija da je crno,i ispada da je crno.Inače te Židove su doveli dolje Cionisti,za svoje prljave planove.Kada dođe do frke,uopče ne sumnjam da su ih u stanju žrtvovati.Doveli su ih na prevaru.Htjeli su ih dovest prije 2.svj.rata,al se nisu dali.Kad su doživjeli kalvariju od strane nacista,preživjele je lako bilo dobit za takvo naseljavanje Palestine.I u startu im je u tom dosta pomogao SSSR,otkuda je došlo puno Židova.Inače danas se ne smiju u medijima puno kritizirat Židove i njihovu državu,jer su ti odmah na vratu Cionisti,koji prate takve stvari na svim važnijim medijima.Naišo sam kod intervencije na Palestince,kako su zbombardilari školu punu palestinske djece.Roditelji su dolazili po svoju djecu,oni su snajperima skidali jednog po jednog.Bez obzira na holokaust koji su proživjeli,to je ratni zločin.Ako je na tebi rađen… Čitaj više »

shumadinac
6 godine prije

Zaista narode počinjete da preterujete sa generalizacijama. Možemo biti protiv nekih grupa ali ne protiv CELOG naroda. Potpuno ste u pravu kada kažete da su Jevreji krivi za mnoge loše stvari po svetu ali ne jevrejski narod već njihova vlast ili čak delovi naroda. Da li mislite da su svi Jevreji bogati, da bankari, političari, biznismeni… – nisu. Među njima ima mnogo potpuno običnih ljudi kao što smo mi. Onda sledi konstatacija: “krivi su jer dozvoljavaju svojoj vlasti da radi to što radi”. Suprotstaviti se Izraelskoj državi, sveštenstvu i militantnim grupama je isto kao obući dres Partizana i otići sam na deo stadiona sa zvezdinim navijačima za vreme derbija. Bilo je demonstracija ali su one vrlo brutalno gušene – to je ono što se videlo a šta su posle preživljavali o tome se ni ne priča. Takvi se u suštini tretiraju kao narodni izdajnici (iako od strane manjine ta manjina… Čitaj više »

žrec
6 godine prije

Ajme ne da se disat od ove informacije na HRT-u, N1, CNN-u, BBC-u…….. 😀

Hash
6 godine prije

Al Marija kara.
Nešto USrAni nemaju odgovore na njene komentare.

alan ford
6 godine prije

ajmo malo činjenica; -hazari drže u svom vlasništvu američku centralnu banku, Federal Reserve-FED, FED je u vlasništvu hazarskih obitelji Rockefeller, Rotschild, Warburg, Kuehn Loeb, i još nekolicine. -drže u svom vlasništvu također sve velike privatne banke na Wall Streetu: Citibank, Bank of America, Goldman Sachs, Wells Fargo, JP Morgan, Morgan Stanley…itd. -drže većinu medija u SAD-u, pogledajmo samo recimo imena glavnih urednik i novinara u New York Timesu i Washington Postu, više od polovice su hazari.. Ponekad pogledam onu emisiju na CNN-u “The Situation Room”, kada se raspravlja o američkoj politici i kenja protiv Rusije, Asada, Orbana, Trumpa…. Od 5-6 gostiju u emisiji, koji diskutiraju, uvijek su najmanje 3 hazari. A voditelj emisije Wolf Blitzer, također hazar. – drže Hollywood u svojim rukama, od samog postanka Hollywooda. Sve velike američke filmske kompanije su stvorene od hazara, i u rukama su hazara. Warner Bross–osnovali braća Warner, -hazari. Paramount Pictures–osnovan prije više… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI