SAD napadom na sirijsku vojsku igraju na jedinu kartu – Veliki rat kojim će srušiti Assada

Eksplozija bombe
147 komentara

Kao što smo izvijestili, jutros je neimenovan dužnosnik američkih snaga američkog Središnjeg zapovjedništva (CENTCOM) izvijestio da je američka koalicija za borbu protiv terorizma u sjevernoj Siriji, južno od Eufrata u području grada Khusham, provela zračne udare na kontingent sirijskih snaga i savezničkih milicija. Skupina vladinih vojnika, kojih je bilo oko 500 i bili su opremljeni topništvom borbenim vozilima i tenkovima, navodno je izgubila 100 ljudi, a dio tehnike je uništen.

Urednik ureda u Beirutu agencije AFP, Jean-Marc Mojon‏, citira kurdske SDF snage i govori o 20 poginulih i nekoliko desetaka ranjenih.

Američki CENTCOM navodi kako je napad bio “obrambenog karaktera” i odmazda je za nedavni napad sirijske vojske na zapovjedništvo kurdskih snaga koje je smješteno u području plinskih polja Conoco, nekoliko kilometara sjevernije od mjesta navodnog napada.

Agencije uglavnom citiraju izjavu neimenovanog časnika koji je dao izjavu za medije, a potvrdu o gubicima u ljudstvu i tehnici među sirijskim snagama je nemoguće pronaći.

Sve informacije koje su do sada objavljene su nepouzdane i mediji uglavnom citiraju američkog časnika koji tvrdi kako je ovaj napad bio “samoobrambeni”.

Podsjetimo da su u tom području prisutne sirijske, ruske i proiranske snage, te brojne dragovoljačke i plemenske milicije koje se bore na strani sirijske vojske.

Iran je samo prenio agencijsku vijest i nije komentirao napad. Član odbora za obranu Vijeća Ruske Federacije, Franc Klincevič, rekao je kako su udari koje je provela američka koalicija na snage koje se bore na strani sirijske vojske čin agresije bez presedana.

“Akcije međunarodne koalicije nisu u skladu s međunarodnim ili bilo kojim drugim pravom i nema sumnje da se radi o agresiji”, rekao je Franc Klincevič za Interfax.

Također je naglasio da Amerikanci nisu učinili svoj posao u Siriji u mjeri kako su ranije najavljivali i dodao “kako su Sjedinjene Države nezakonito prisutne u Siriji, a američki stručnjaci sudjeluju u radu različitih snaga, uključujući teroriste”.

F18 - Sirija
FOTO: F-18

Prema vojnom stručnjaku Andreju Koškinu, američke terorističke akcije su pokušaj da se pentagon osveti zbog toga što nije imao gotovo nikakvu ulogu u oslobađanju Sirije od terorista Islamske države. Taj su posao odradili sirijska vojska, rusko zrakoplovstvo i proiranske milicije na terenu, što Washington nikako ne može podnijeti.

“SAD sada ponovno pokušavaju po svaku cijenu izazvati veliki rat u Siriji, a cilj je poznat. To je svrgavanje Bashara Al-Assada“, vjeruje stručnjak.

“Počnimo s političke dimenzije. Kada je američki predsjednik Donald Trump govorio pred Kongresom, on je opet naglasio kako su Sjedinjene Države sa svojom koalicijom porazile ISIL. Ponovno nije spominjao Rusiju, ali to više nikoga ne iznenađuje. Ali glavna točka njegove poruke je bila: “Mi Amerikanci puno radimo u Siriji”. Ovaj dio je bit geopolitičkog značaja američkog boravka u Siriji. Amerikanci iz Sirije nisu otišli i neće. Slijedom toga, oni su se sada usmjerili na osvetu, jer ne mogu prihvatiti da je Sirija i Rusija porazili ISIL”, rekao je Andrej Koškin.

Prema riječima vojnog stručnjaka, Washington neće štedjeti snage i novac da se osveti.

SAD aktivno razvijaju vojne tehnologije i političke izgovore da se mogu osvetiti. Prvo, klade se na Kurde, kao najveću silu potrebnu da to učine. Kurdi su puni ambicija, prošli su kroz borbe, naoružani su i namjeravaju postati autonomna regija unutar Sirije. Sjedinjene Države su se kladile na ovo, zbog čega aktivno opskrbljuju i financiraju Kurde, iako i Kurdi sami vjeruju da ih Sjedinjene Države koriste”, rekao je stručnjak.

Ali Washington mora balansirati između Kurda i Turske, koja ne može dopustiti stvaranje kurdske enklave blizu njezinih granica.

“I ovdje se, na ovom tankom ledu, danas kreću američki stratezi. Danas su SAD spremne podržati i financirati sve koji će pucati na sirijske vladine snage. Američki cilj je još uvijek svrgavanje sirijskog predsjednika Bashara Al-Assada, a to je moguće samo ako se pokrenu nove vojne operacije velikih razmjera protiv postrojbi sirijske vlade. Amerikanci se uglavnom oslanjaju na terorističke akcije i manje lokalne vojne sukobe sa sirijskim vladinim postrojbama. Ali sada je više desetina, možda i stotinu sirijskih vojnika ubijeno u američkom napadu. To nije samo sukob. To je ozbiljan udarac sirijskim vladinim postrojbama. Slične operacije američkih postrojbe sada vode u pokrajinama Deir Ez- Zor i Idlib. Dakle, SAD danas stvaraju odskočnu dasku za osvetu i rušenje predsjednika Bashara Al-Assada, a to čine koristeći se provokacijama takozvane opozicije koja se suprotstavlja vladinim snagama”, rekao je Andrej Koškin.

Kao što smo naveli, sirijske snage koje su napadnute su bile formirane od oko 500 vojnika, podržanih topničkom i drugom vojnom opremom.

Moskva je u više puta navela kako su američka uvjeravanja da američka vojska u Siriji napada isključivo teroriste obična laž. Kao što je navelo rusko ministarstvo vanjskih poslova, pokušaji Washingtona da opravda udare na vladine snage su neprihvatljivi.

US Air Force
FOTO: Ilustracija, US Air Force

Ruski veleposlanik u Siriji Aleksandar Kinščak ne isključuje da SAD pripremaju novu vojnu akciju protiv sirijske vojske, samo kako bi potkopale proces mirnog rješenja. Objasnio je i kako je to primjetno o aktivnim raspravama u Washingtonu o navodnom korištenju kemijskog oružja u Istočnoj Gouti i Idlibu od strane vladinih snaga.

“S obzirom na tužno iskustvo Khan Shaykhuna, ne možemo isključiti da se na taj način priprema nova vojna akcija protiv Sirije, jer se samo tako može spriječiti puni poraz terorista i ugroziti pozitivan napredak u procesu političkog rješenja sirijskog sukoba”, dodao je Aleksandar Kinščak.

Podsjetimo da je prije ovog napada, čije štete još moraju biti potvrđene, pokrenuta lavina optužbi protiv Damaska zbog navodnog korištenja kemijskog oružja u Idlibi i Istočnoj Gouti, iako su optužbe neutemeljene, bez ikakvih argumenata, a kao dokazi se prilaži fotografije i nejasne snime “Bijelih kaciga”.

Međutim, Washington je u zemlji i među europskim vazalima postigao cilj, jer su se opet uzburkale strasti zbog “korištenja kemijskog oružja”, koje Zapad koristi kao instrument pritiska protiv  Damaska instrument pritiska.

U svakom slučaju, tumačenje napada koje je iznio ruski stručnjak Andrej Koškin izgleda vrlo realno. Prvo, SAD se svete Siriji, Rusiji i Iranu zato što su najviše pridonijeli porazu takozvane “Islamske države”, ali je primarni cilj pokrenuti veliki sukob protiv vladinih snaga, jer je to jedini način da se ostvari cilj i svrgne sirijski predsjednik Bashar Al-Assad. Čak i ako se to ne dogodi, ovakvim napadima se jača položaj terorističkih skupina u Siriji i onemogućava politički rješenje sirijske krize, čime SAD dobivaju na vremenu da pokušaju pronaći način kako postići željeni ishod na Bliskom istoku.

HezbollahISILKalifatKemijsko oružjeKemijsko oružjeNATOUSCENTCOM
Pretplatiti se
Obavijesti o
147 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zvrk
6 godine prije

To je djelo ratoborne elite. Može se protumačiti i kao lanac osvete. Jer prije par dana su burze propale a kad nema kapitala onda elita bjesni. A znamo onu o ranjenom lavu…

opet ja
6 godine prije

ahahahahaaa, sto ja pisem odje cijelo vrijeme, a vi i dalje onanisite na cara Putina

Ivo
6 godine prije

Kao što rekoh, namjere ZLA su jasno predvidljive. Daljnja eskalacija udara po SAA je neminovna, kao i proliferacija MANPADS-a. Ukoliko kupe turke nekim ustupcima, ameri su u snažnoj poziciji. Problem je što novouspostavljeni kurdistan znači nova izrahelska ispostava na granici Irana i Turske, što je za ove dugoročno gledano katastrofa. Ako to razumije, turska neće nikad pristati ni na kakvu varijantu podjele Sirije, mada će erdo vjerovano dobiti pogranični pojas da umiri svoje glasače i opravda gubitke.

Ukoliko je Rusija ozbiljna u obrani Sirije kao sebi prijateljske zemlje, skori direktni sukob Rusija/ZLO je neminovan unutar slijedećih 4-5 mjeseci najdulje. Jedino direktna intervencija turske protiv SVIH teritorija pod usa/kurdskom okupacijom bi eventualno spriječila tu opciju, budući da ameri ne bi išli u direktan sukob s turcima, iz više razloga (nato, incirlik, velika vojska)

Spock
6 godine prije

Posljednji pokušaji da se izazove WW3.. raketna uzbuna na Havajima, pad burze, obaranje Su-25, ovaj napad. Izgleda da netko postaje nervozan.

Ivo Lola
6 godine prije

Svaki američki građanin i svaki američki vojnik, osjeća neizmjernu čast i ponos, što u odsutnom trenutku pomaže svojoj terorističkoj braći iz ISIL-a. Kauboji i džihadističke glavosječe ponovo jašu zajedno!

Petar Veliki
6 godine prije

Gledam komentar Zakharove na RT i moram da priznam da su Rusi više dosadni sa tim američkim “partnerstvom” i traženjem nekog razuma kod podivljanih američkih slonova.

Laki Topalović
6 godine prije

Tko je gađan? Zašto je priopćenje objavio CENTCOM; a ne pukovnik Ryan Dillon, glasnogovornik kampanje? Jesu li ovi plemenski borci i NDF milicije na svoju ruku krenuli preko Eufrata, i jesu li uopće krenuli? Gdje su slike barem jednog uništenog topa, šatora, barake, mrtvog vojnika? SANA se ograđuje s par redaka u kojima su “gađane narodne milicije”. Tko je taj anonimni časnik CENTCOM-a? Kurdi na svojoj agenciji YPG iz Kobanija uopće ne spominju ovo. Meni ovdje nešto smrdi. Previše, da bih povjerovao u službeno priopćenje anonimnog časnika kojeg je uspio dobiti Reuters. Što ne znači da projektil nije ispaljen, ali već dva dana se gađaju preko Eufrata, onako iz “razbibrige”, kad nemaju što raditi. Možda se poslijepodne nešto bude znalo. Bez slika, snimaka, potvrde provjerenih novinara i ratnih reportera, a nitko to ne spominje, teško je bilo što reći.

shumadinac
6 godine prije

Govoriti o osveti je neozbiljno, politika na ovom nivou se ne vodi osećanjima. Što se Vašingtona tiče njima najviše odgovara “vojni pluralizam”: što više učesnika i da se biju svi protiv svih a oni će odabrati favorite. I da što duže traje.

m.ivanisevic
6 godine prije

Nema nikakve šanse da sada svrgnu Asada, prošao vlak. Mogu samo izazivati manje sukobe i prkositi.

čitatelj portala
6 godine prije

Tragedija.

davor
6 godine prije

SAD i ISIL dva brata junaka u maćehe cionista.

Zbunjoza I satira
6 godine prije

Najbolje postaviti u svakoj drzavi amerikanca za presjednika. Razviti amero zastavu preko cijele planete a ostale zastave na hrpu I zapaliti.

17 novembar
6 godine prije

kad likvidiraju basara nastace totalno rasulo u siriji . bice ipak da se nije zajebavati sa velikim bratom

davor
6 godine prije

Izrael napao Sirijce kod Damaska a SAD ih napao kod Deir Ez Zora, pa neko kaže da nema svjetskog rata u Siriji. Drži se Sirijo od te stoke bjelosvjetske lažljve

Slagerpjevac
6 godine prije

Glupost. Šta se boji reći istinu? Motiv nije osveta nego sigurnost i kontinuitet izraelske i saudijske politike i države. Petrodolar i Hollywood.

Nedjeljka
6 godine prije

Avioni sa Krka polijeću sa oružjem za kurde u Siriji

Ive
6 godine prije

USA politiku vode umobolnici a posebno. Slobodarskom i demokratskom svijetu obzirom da nema avijaciju preostaje jedino svakodnevne diverzantske akcije diljem USA malo vam malo tamo. pa da se amerikenjci pocmu baviti problemima u vlastitoj kuci. Samo da im se u nekoliko gradova odjednom dogodi desetke pozara istovremeno bila bi genaralna panika nakon slicnih dogadjaja na razlicitim lokacijama.

Tadmur Palmirovic
6 godine prije

Nikakva saopstenja, reportaze ,javaljanja sa terena.Nista.Kod proslih napada vise se znalo nekoliko sati poslije a sada nista.Cak su se pojavljivale fotografije i spiskovi poginulih vojnika, odakle su , kojoj jedinici pripadaju …napad se evidentno dogodio ali kako i pod kojim okolnostima i njegov intenzitet nama ce ostati nepoznat ,za sada.I Jos vaznije ; ko je zapravo napadnut i koja je pozadina.A o famoznih 100 poginulih pripadnika SAA nema potrebe trositi rijeci.Glupost.Medjuplemenski sukob je najrealnija opcija.

Nebitanovci, grad negdje na Balkanu
6 godine prije

Igra na podjelu Sirije, koja je već dogovorena… ne strašite narod više.

Jure
6 godine prije

Rusi nemaju muda Amerika je dokazano naj veca sila dokazano jos jednom

Vrane
6 godine prije

Što je čudno? Rat se nastavlja. Sirija je ojačala i u protunapadu je, jedinice islamista što su se zakleli na vjernost “kalifatu” sad su se opet zaklele na vjernost Saudima, US i dalje napada koliko može čuvajući svoje kukavice od vojnih poraza i gubitaka. Sve je kako je i bilo samo je isčezla konkurencija Saudima u islamističkim krugovima koja ih je poremetila i razbjesnila te uvalila u niz poraza. Ali rat se nastavlja. Saudi su tu s puno para i oružja, svojim salafistima i vahabistima te mladim nejebima iz Europe (koji su tu da bi nešto napokon pojebali), ameri su tu poslušno rade što Saudima treba, privukli su Kurde na svoju stranu, Izraelci pomažu koliko mogu. Ok, i Erdogan koji je mogao surađivati s al-Baghdadijem protiv Sauda sad je promjenio stranu, opet protiv Kurda i Sauda. Koliko će se taj sukob – tko će na kraju biti kalif islamskog svijeta,… Čitaj više »

udav
6 godine prije

mozemo mi ovde da navijamo za ruse, sirijce, persijance do sutra, ali fakat je da anglocionisti forsiraju zle muslimane da bi tamanili dobre, jel, siti i suniti, ali da li su jedni dobri, a drugi losi, to muslimani trebaju medju sobom da vide, inace ce ovo da traje dok se ne napravi veliki izrael – onda ce shvatiti… .a moze i ovako: podrzavaju stranu za koju znaju da inace, a ni podrzavanjem nikako ne moze pobediti: strana moze biti slabija, moze biti retrogradna, kakva god, njima se moze da najgrdju podrzavaju – znaci, nisu ameri krivi jer ima okolo zemalja, zalivskih monarhija koje podrzavaju i finansiraju terorizam, a koje izrael drzi u saci, pseudojevreje koji se deklarisu muslimanima, vehabije – to je na muslimanima da razrese, ameri su tu da zapetljaju, a rusi nisu ludi da … za to vreme sta evropa radi? pa, promovise islam, zatvara crkve i otvara… Čitaj više »

zorro
6 godine prije

Cilj je pljačka sirijskih resursa, to SAD svakim danom dokazuju, naročito ih smeta kada netko ugrožava “njihova” naftna polja.

palermo
6 godine prije

Ajde da sada ne filozofiramo previše, jedino što bi nas trebalo zanimati je, ako se već Kremlj ne želi direktno sukobljavati sa Zio-nazi šljamom, jesu li Rusi proveli obuku sirijskih vojnika za upravljanje jedinim lijekom koji može zaustaviti ove Sotone, naime sustavima S-400? Je li na kraju i Irancima isporučeno to, već plaćeno, oružje? Ako ih imaju dovoljno mogli bi i oni uskočiti, mada kada se nedavno povela rasprava o iranskom raketnom programu doznali smo da se Rusi uredno drže sankcija, pa samo djelomično isporučuju Teheranu naručenu robu. O Amerima, Izraelcima, Saudima (kojima se namjerava prodati taj isti sustav)… uistinu ne treba trošiti vrijeme i energiju. S-400 i slične priče su jedine one relevantne.

Kandinski
6 godine prije

Ovo je već toliko flagrantno gadljiva agresija za porobljavanje da jednostavno uništava svaku nadu. Dođe ti da kažeš: Kolinda i ostale kuje šaljite još oružja.

Ana
6 godine prije

Pa dok su sluganski mediji poceli opet prikazivati bijele sljemove, te urlali o bojnim otrovima koje eto Assadova vojska opet rabi, znalo se sto se sprema.

tango
6 godine prije

nemaju rusi muda

marsovci su bili
6 godine prije

I sto kazete, bili marsovci i plemena, jedino ako ovo “Syrian Troops” i ” Syrian government forces” nisu mislili na pleme beduina……
“Russian Military: US-led Coalition Struck Syrian Troops Conducting Operation Against ISIS Cells In Deir Ezzor Province.
Syrian government forces were conducting a military operation against ISIS cells in the area of al-Isba in the province of Deir Ezzor when they were struck by the US-led coalition’s aircraft on February 7, the Russian Defense Ministry said in a statement on February 8”.

Sardelino
6 godine prije

Riješenje problema je u stavu Iraka. Irak mora otkazati gostoprinstvo amerikancima.

njonjo
6 godine prije

sve je već dogovoreno. rezultati će biti objavljeni do 1. maja.

Weteran
6 godine prije

Mene interesuje, ako je tačan broj, stotinu poginulih vojnika??
Kako su bili rasporedjeni, formacija, položaj, čime su pogodjeni, dužina napada, ….
Kolika mora biti vatrena moć napadača?
Ubiti stotinu vojnika u avio napadu???
Koliko je aviona učestvovalo?
Ne razumem?
Ta stotina ubijenih mora biti u dubokom snu pod istim šatorom, kreveti na sprat, ….
Pa čak tako, stotina ubijena?
Ne razumem !?

Georgij Žukov
6 godine prije

Nikada nisam smatrao da se ratom moze ista rijesiti na ovoj planeti , medjutim od pada berlinskog zida na zemlju se spustio sam djavo .Nakon tog dogadjaja ne postoje vise ni medjunarodne institucije , niti medjunarodno pravo , niti zenevska kovencija , americko- englesko- cionisticka elita bombardira i pretvara u prah i pepeo sve sto im pruzi i najmanji otpor u svojoj suludoj namjeri da doslovno pokore svijet, tu se cak niti ne radi o novcu jer novca im nikada nije falilo , tu se radi psihopatama koji mogu egzistirati jedino na nacin da tlace i pokoravaju one koji ne misle kao oni . Dakle onda i danas sam tvrdio da psihopatu ne mozes udobrovoljiti , odnosno prizvati pameti ako mu tepas da ti je partner , ako mu sviras pijano , ili citiras poeziju , psihopate nazalost razumiju samo rijec sile. Upravo iz tog razloga i uvjerenja sam komentirao… Čitaj više »

khazar
6 godine prije

zanimljivo čim su udarili usa burze skočile…jedini problem je što neznaju koga su udarili.. niko ne kuka zbog poginulih a turci šute što znači da su udarili po nato savezniku

ZЪVЪNIMRЪ
6 godine prije

hebe se amerima za asada oni samo žele da smanje populaciju kozoljuba huškajuči jedne na druge siromašnima poklanjaju oružje a bogatima naplate

marko
6 godine prije

prema informacijama koje dolaze izgleda da je to bila žestoka bitka i da su amerikanci koristili avijaciju i haubice 155mm protiv provladanih milicija iz hezbollaha, irana i iraka i da su počistili i neke ruske dobrovoljce na tom području

m.ivanisevic
6 godine prije

Stradali su pripadnici lokalnih plemena odanih SAA. Niti jedan pripadnik SAA, IRGC-a, ili Hezbolaha nije stradao.

marko
6 godine prije

zadni podaci govore da je razmjena vatre trajala više sati, korišteni su tenkovi, minobacači i artiljerija na strani provladinih milicija a američka vojska je koristila avijaciju i tešku artiljeriju, gubici na strani provladanih snaga su 40-50 mrtvih a bilo je i kurdskih gubitaka, uništen je i neidentificiran broj provladnih tenkova

Alen
6 godine prije

Niti jedni niti drugi se nece povuci iz sirije a amerikanci pogotovo, bez prebijene kicme… Turci i ako sta odrade stavit ce se u istu ravan s amerikancima ,nista od rusko-turskog saveza i steta.je sto se s kurdima nije moglo drugacije ,rjesilo bi puno toga… Sirija je okruzena hijenama koje nece htjeti odustati dok je ne uniste i rusi su vrlodobro znali u sta se upustaju a poraz i povlacenje nije opcija…
Dakle imamo dvije strane u sukobu a niti jedna od njih nece odustati …

Jurišić maja
6 godine prije

Mali je prostor kad tad sukobiti će se sa rusima bit će zanimljivo

ZЪVЪNIMRЪ
6 godine prije
davor
6 godine prije

burt ……pazi da se nebi utopio u čaši coca-cole !!!!!

Dario
6 godine prije

In the absence of an official statement from the General Command of the Syrian Military, we are in no liberty to discuss or share anything regarding the incident with the so-called “US-Led Coalition” However, what we can share is this; and only to correct some of the circulating media-based news. The so-called “US-Led Coalition” attacked number of Syrian Para-Military forces points stationed in Dair al-Zoor countryside; the attack was unprovoked by any side. There were no SAA troops to our knowledge, the forces were local defense forces in charge of holding defensive lines in the liberated areas. The casualties are NOT as reported the number is not even 1/3 of the number circulating the media (Yet again we are in no liberty of discussing such details) There was no operation in the area, no troop movement nor heavy arm movement as the so-called “US-Led Coalition” claimed. The so-called “US-Led Coalition”… Čitaj više »

Vanijak
6 godine prije

Americke generale i ove druge u vrhu americke vlasti koji izdaju naredbe za sve ove bolesne akcije i razumem, jer jednostavno nemaju drugog izbora, ali se pokusavam staviti u poziciju pilota koji izvode sve te napade.Kako bi se osecao kad bi me neko od njih poslao da direktno dajem podrsku onim bolesnicima iz Isis-a i Alkaide?Covek sa i malo mozga bi morao da bude zgrozen i da se zapita sta ja to radim.Sutra ce objasnjavati zeni i prijateljima koga je to ubijao i koga je podrzavao u tom ratu.Znam da postoje razlicite vrste ljudi, ali u ovom ratu je situacija toliko ocigledna koja je prava strana da se posle ovakvih akcija ne bih mogao pogledati u ogledalu.Izgleda da je ljudski rod dotakao samo dno i jedino nas neki vanzemaljci mogu osloboditi ovog zla od Amerike,Velike Britanije i njihovih podanika.

Zvrk
6 godine prije

Pozor! Neki izvori tvrde da nije uopće bilo žrtava, već da je to jedna od brojnih fejk njuz. Čini se da su neke provladine milicije ušle duboko u SDF teritorij. Došlo je do puškaranja i oni dozivaše amerikance u pomoć. Napad se kasnije zaista dogodio, ali zabilježena je samo materijalna šteta. Uništeni ili oštećeni su punktovi i poneko vozilo.

ŠULE
6 godine prije

Drugovi Putinovi šta se cijeli dan uzrujavate što braća Rusi nisu smjeli ništa uzvratit pobjedničkoj sili u Siriji kao što su USA i Izrael samo kmečite i tješite se sa bezvrijednim sustavom S-400 koji nigdje još nije prošao ni probno ispaljivanje..samo teorija a u praksi USA i Izrael deru Ruse kad god hoće….plačite

davor
6 godine prije

ŠULE ….glup si ali imaš pravo……što opet ne umanjuje činjenicu da si glup

Petar
6 godine prije

Da Assad nije ubijao opoziciju i svoj narod u Siriji ne bi bilo problema i Siruja ne bi prozivjela razaranja i mnostvo poginulih i raseljenih. Sve zbog egotripera. Narcisoidni diktator kao sta mu je bio i otac Hafez.

Tomica
6 godine prije

Jeb*ga, tek sad mi ništa nije jasno. Šokantna vijest, niti puno reakcije, niti se puno zna. Ono što se vrti totalno je kontradiktorno. Trebat će i za ovo par dana vremenskog odmaka.
ISIL kotlić skoro nestao ali zagužvalo s druge strane. Assada ne pamtim kad sam vidio.
U Ukrajini kuha i izgleda da će ubrzo opet zaratiti. Biće burno narednih mjeseci.

tako vam je to
6 godine prije

Ovaj američki napad na Asadove snage, zapravo je jako upozorenje Erdoganu, što će se dogoditi svakom, koji napadne Amere i njihove saveznike! Izgleda, da je to upozorenje upalilo jer je Erdogan ubrzo po tom američkom napadu promjenio planove i najavio, da će poslije Afrina, vojsku poslati u Idlib, a prije toga je prijetio , da će počistiti Kurde (a istovremeno i tamo prisutne amerikance) sve do iračke granice!

issa
6 godine prije

Zapadni kriminalci i dalje ubijaju.Njihov proizvod ISIL je izgubio igru, što znači da treba okrenuti novu stranicu kako bi makli Asada i okupirali Siriju.Možda bi i uspjeli u svojoj prljavoj igri kada bi Rusiju vodio Jelcin a ne Putin?!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI