Rusija zabranjuje Transparency International

Nevladina organizacija
13 komentara

Nevladina organizacija sa sjedištem u Njemačkoj označena je kao prijetnja ustavnom poretku

Ured glavnog tužitelja proglasio je Transparency International nepoželjnim u Rusiji, opisujući organizaciju sa sjedištem u Berlinu u ponedjeljak kao nadilazeći svoj mandat da se miješa u unutarnje poslove zemlje.

“Utvrđeno je da aktivnosti ove organizacije jasno nadilaze njezine deklarirane ciljeve i ciljeve”, stoji u priopćenju ureda. “Formalno djelujući kao organizacija koja se bori protiv korupcije diljem svijeta, miješa se u unutarnje stvari Ruske Federacije, što predstavlja prijetnju temeljima njezina ustavnog poretka i sigurnosti.”

Ruski ogranak Transparency Internationala proglašen je stranim agentom 2015. Odluka od ponedjeljka znači da bi se ruski državljani mogli suočiti sa zatvorskom kaznom ako su radili za organizaciju i kaznama za davanje financijske pomoći ili širenje njezinih materijala.

Osnovan 1993. od strane grupe koja je uključivala bivše dužnosnike Svjetske banke i američke obavještajne službe, Transparency je najpoznatiji po svom godišnjem ‘Indeksu percepcije korupcije’ (CPI), koji rangira zemlje na ljestvici njihove percipirane sklonosti korupciji.

Organizacija je povukla akreditaciju svog američkog ogranka 2017. godine zbog “razlika u filozofijama, strategijama i prioritetima”. TI-USA je bio naširoko kritiziran jer je paravan za multinacionalne korporacije, budući da je dodijelio nagradu za integritet tadašnjoj američkoj državnoj tajnici Hillary Clinton 2012. te zbog blokiranja poziva za pomoć zviždaču NSA-e Edwardu Snowdenu 2013. godine.

Transparency International Brazil trenutačno je pod istragom zbog navodnog dosluha s tužiteljima u skandalu ‘Car Wash’, koji je korišten za osudu bivšeg predsjednika Luiza Inacia Lule da Silve za izmišljene optužbe za korupciju. Osuda Da Silvi kasnije je poništena i on je pobijedio na izborima 2022.

njemačkarusijaTransparency International
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan
1 godina prije

Bravo Rusi, samo naprijed i tamanite sav taj olos po nevladinim udrugama koje su se otele kontroli..

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Ta tjeraj to u p.m. !!!! Ak ne žele ići , napuni zatvore pa neka tamo rade za koricu kruha ! Punk !

eks
1 godina prije

Nevladine organizacije su vladine organizacije, ali stranih vlada. One su trojanski konji koje finansiraju strane službe i služe za destabilizaciju i slabljenje država koje CIA, MI6 i ostali zapadni fašisti žele porobiti i kontrolisati. Ima ih u svim državama na planeti. To sve treba pozatvarati i proterati .

nekoime
1 godina prije

Židovi lobiraju, svi ostali potkupljuju.

Max
1 godina prije

Oni su paravan za MI6.

R M
1 godina prije

Ološ čist. U Srbiji ima oko 23000(!!!) NVO, a svakako skoro svi rade protiv interesa građana Srbije. A najinteresantnije da i sama država Srbija po zakonu izdvaja nešto za te organizacije, osim što ih finansiraju spolja. Normalno nisu Hrvati, Bošnjaci, Albanci, već globalistički satanistički ološ. Prilično sam siguran da je isto i svuda u regionu, a i u velikoj meri u celom svetu

noppo
1 godina prije

“nevladine organizacije” koje se finaciraju iz državnog proračuna. Zabraniti sve i istjerati. Je so one generator korupcije. Ako se ne pustiš kupiti si “korumpiran”.

Grdi
1 godina prije

Bravo! …. podrska komentatorima *Ivan* i *Schwarze Hunderte* …..

Eto
1 godina prije

Naravno , posteni ljudi vjeruju samo ( nekim) drzavnim organizacijama

VOJSKOVOĐA
1 godina prije

ŠČ

Filip
1 godina prije

Transparency International mi izgleda mi kao institucija koja više štiti nego uništava korupciju.

gogo
1 godina prije

bravo vlado, goni bandu !

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI