Ruska agencija za nadzor medija ograničava pristup Twitteru dok Booking.com uklanja ruske smještaje usred neprijateljstava

Twitter cenzura
6 komentara

Ranije u petak, Roskomnadzor, ruska služba za nadzor komunikacija, saopštila je da će početi da zabranjuje pristup Facebooku u zemlji zbog diskriminacije platforme društvenih medija prema ruskim medijima, uključujući RIA Novosti, Sputnjik i Russia Today.

Dok Moskva nastavlja svoju specijalnu operaciju demilitarizacije i „denacifikacije“ Ukrajine, ruski medijski nadzor istovremeno pokušava da se odbrani od diskriminatorske prakse Twittera i Booking.com.

Prema Roskomnadzoru, pristup platformi društvenih medija je ograničen, a tržište smještaja na mreži više ne nudi korisnicima mogućnost da rezervišu smještaj u Rusiji.

Događaji su uslijedili nakon odluke Rusije da blokira pristup Facebooku, koji se pridružio Instagramu u zabrani Russia Today i Sputnjika da dopru do ljudi u Evropskoj uniji.

Najmanje 26 slučajeva diskriminatorske prakse Facebooka primjećeno je od oktobra 2020. godine, saopštio je nadzorni organ.

Moskva je prvobitno najavila da će djelimično blokirati Facebook, navodeći kao razlog kršenje „prava i sloboda ruskih državljana“.

Putnici koji pokušavaju da planiraju buduću ekskurziju u Rusiju takođe su bili ignorisani od strane Booking.com, koji sada odbija da ponudi oglase za smještaj u Rusiji.

„Na ovoj destinaciji i oko nje je dostupno 0 nekretnina“, pokazala je u petak pretraga za Moskvu, Rusija.

U međuvremenu, potragu za Ukrajinu ili određeni grad, kao što je glavni grad Kijev, prati sljedeće odricanje odgovornosti: „Ova lokacija trenutno doživljava oružani sukob koji može predstavljati povećan rizik za bezbjednost kupaca i lokalnih zajednica i ljude. Da biste donijeli informisanu odluku o svom boravku, pregledajte sve smjernice za putovanja za ovu oblast koje je dala vaša vlada.”

U poruci se potencijalni putnici pozivaju da rezervišu sa opcijom besplatnog otkazivanja, jer su budući uslovi nepoznati.

Ipak, oni koji planiraju putovanje i dalje mogu da rezervišu preko brojnih agregatora smještaja, uključujući Ostrovok, Tutu.ru, Yandex i druge platforme, rekao je ekspert Aleksej Volkov za RIA Novosti.

Volkov je tvrdio da ruske platforme sada imaju prostora za rast na tržištu, jer Booking.com čini oko 35 % do 40 % rezervacija, što ga čini najvećim tržištem za smještaj u zemlji.

blokiranjeBookingrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

Živimo u vlo interesantno vrijeme. Rat na internetu.
Zapad pokušava svom ljudstvu onemogučiti dostup do informacija.
Jutros je nekoliko sati trajajo ispad RT-ja na Odysee i freeintertv…
A mi, pratioci, zainteresovani, pronalazimo nove i stare načine, da cenzuru zaobiđemo…
Osječam se opet vrlo dobro…
No, RT je opet našao način.

Slonica
2 godine prije

Booking ionako drži monopol i dobru proviziju imaju. Nametnuli su se kao nezaobilazni a pravi putnici njihove usluge i ne koriste.

tihobl
2 godine prije

I treba tako. Ne mozes humanitarnu intervenciju drugacije nazivati.

tihobl
2 godine prije

Ima zanimljivija vijest – ukri ubili svog clana pregovaracke delegacije zbog izdaje. Lik je samo rekao ostalima da ne mogu vise zahtjevati rusku bezuslovnu kapitulaciju i da trebaju da se posvete ozbiljnim stvarima kao sto su humanitarni koridori i glavom platio tu izdaju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI