fbpx

Ruska bespilotna letjelica spremna za početak testova naoružanja

S-70 Ohotnik B

Najnovija ruska bespilotna bespilotna letelica Ohotnik (Hunter) prvi put će lansirati oružje tokom testiranja na vojnom aerodromu na jugu Rusije 2020. Godine, prenose ruske novinske agencije.

“Testiranja Ohotnika u Akhtubinsku biće nastavljena 2020. godine. Kao dio nove faze, testiranje cjelokupnog naoružanja počeće da se testira na poligonu 929. Državnog ispitnog centra.

Prije kraja ove godine, Ohotnik će obaviti seriju letova u Akhtubinsku bez korištenja naoružanja. Trenutno za potrebe testova Ohotnik polijeće nekoliko puta dnevno u dnevnim i noćnim uslovima, sam ili sa drugim letjelicama, dodao je izvor.

Ruska bespilotna letjelica S-70 Okhotnik koju je razvio biro Suhoj izvela je svoj prvi let 3. avgusta. Let je trajao više od 20 minuta u ručnom režimu pod kontrolom operatera.

Ohotnik je 27. septembra izvršio let zajedno sa borbenim avionom pete generacije Su-57. Tom prilikom je dron manevrisao u vazduhu u automatizovanom režimu na nadmorskoj visini od oko 1.600 metara, a let je trajao preko 30 minuta.

Ohotnik ima dizajn letećeg krila stealth tehnologiju i težinu polijetanja od 20 tona. Letjelica trenutno ima mlazni motor sa kojim može da razvije brzinu od oko 1.000 km/h.

Prema podacima ruskog Ministarstva odbrane, bespilotna letelica ima protivradarski premaz i opremljena je elektro-optičkom, radarskom i drugom opremom za izvršavanje specifičnih misija.

Model S-70 Ohotnik sa daljinskim upravljanjem predstavljen je na međunarodnoj izložbi odbrane Armija-2019 krajem juna.

“Programom Ohotnikovih letačkih testova predviđeno je još nekoliko letova sa sekvencijalnim komplikovanjem zadataka leta”, precizirao je izvor i z ruske odbrambene industrije.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
6 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
radoznali
Gost
radoznali
11 mjeseci prije

Ako nitko nije vidio znači da imaš protivradarski premaz

Max
Member
Max
11 mjeseci prije

Fascinantna stvarčica.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
11 mjeseci prije

Fascinantno bi bilo daodbace svi oruzije i pocnu ulagati sredstva u lijecenje bolesnih, pomaganje siromasnih itd…

hAZE
Gost
hAZE
11 mjeseci prije

Samo ako baš svi krenu tim putem… Inače važi ona poslovica: “Tko ne hrani svoju vojsku, hranit će tuđu”

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
11 mjeseci prije

Napisah “svi”

mao ce mijao
Gost
mao ce mijao
11 mjeseci prije

nek testiraju pohotnika u rojavi umjesto sa šalju” duj sandale forces” u prve redove

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
6
0
()
x