Ruska vlada naredila izgradnju četiri umjetna otoka u Barentsovom moru

Barentsovo more
12 komentara

Ruski premijer Dmitrij Medvedev je potpisao vladin dekret o izgradnji četiri umjetna otoka u Kolskom zaljevu, a ugovor za gradnju će biti potpisan s kompanijom OOO “Kolsko brodogradilište”. Dokument je objavljen na internetskoj stranici  ruske Vlade.

“Uredba Vlade od 17. lipnja 2015. №1129-r odobrava plan prioritetnih aktivnosti u regiji Murmansk i izgradnju velikih off shore struktura. Centar će graditi OAO “NOVATEK” i “Kolsko brodogradilište”, navodi se u priopćenju.

U dokumentu se navodi da je za izgradnju objekata potrebno izgraditi četiri umjetna otoka u Kolskom zaljevu u Barentsovom moru, a “Kolsko brodogradilište” je dobio dopuštenje od Rosmorrečflota da stvoriti umjetno kopno.

“Centar će biti namijenjen za proizvodnju pomorskih kompleksa za proizvodnju, skladištenje i otpremu ukapljenog prirodnog plina i plinskog kondenzata, off shore proizvodnih sustava, kao i za popravak brodske opreme i opreme koja se koristi za razvoj off shore nafte i plina”, stoji u dokumentu kojeg je potpisao Medvedev.

Ranije je priopćeno da će Rosneft bušenja u Barentsovom moru početi 2018. godine, stoga se ova uredba službeno odnosi na izgradnju i razvoj energetske infrastrukture u zemlji.

Barentsovo more
Barentsovo more
Barentsovo moreizgradnjaumjetni otoci
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Antonio
6 godine prije

To je to, mora se utvrdzivati mesta koja su vazna. To je napravila i Kina.
I ovo je samo pocetak. Ove dve velesile se samo zagrevaju za narednih godina koje izgleda neodlozno vode do konacni obracun sa liberalnim zapadnim savezom.

subaru
6 godine prije

Samo tako nastavite, što vam se ima tko preševati po vašim strateškim točkama.

fenix
6 godine prije

Dobro Nato zeli opkoliti Rusiju sada ce Rusija opkoliti Nato od baze Tartus i Hmejmim u Siriji zatim Krim pa sad ova Ostrva netreba zaboraviti odnose sa Halifom Haftarom u Libiji kada pogledate kartu vidite da je Nato opkoljen.

gostgost
6 godine prije

ovdje se radi o energetskom objektu to nije vojna baza u blizini tog zaljeva je kopno ne bi se rusi izlagali bespotrbnim troskovima

Zvrk
6 godine prije

jasno da neće biti usred mora to je neisplativo. vjerojatno u širem području oko murmanska.

Tedi
6 godine prije

O brate koliko su Rusija i Kina bogate kada grade otoke u moru,ali tu ima i caka a odnosi se o ZAKONIMA O MORIMA,koju je Vatikan doneo pre valjda 2 hiljade g. oni tako sire teritoriju kopna i mora.
KOJI KRALJEVI.

Jupiter
6 godine prije

Amerika pravi nove nosače aviona a Kinezi i Rusi ostrva što dalje od svoje obale.Treba voditi rat što dalje od svoje kuće, u tuđem dvorištu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI