Ruske trupe pomoći će Venezueli

Ruski dron
39 komentara

Caracas (Reuters) – Ruski vojnici koriste bespilotne letjelice (dronove) iznad Venezuele kao dio operacije pretrage za članovima paravojne organizacije, koja je vodila neuspjeli pokušaj upada koji se dogodio ovoga tjedna, što je prijavljeno u petak.

Barem osam članova ruske specijalne postrojbe upravljat će dronovima, koje će koristiti za operacije pretrage i patrole u blizini La Guaire, obalne države koja se nalazi južno od Caracasa, glavnog grada Venezuele, kako se moglo saznati od izvora lokalnih novosti El Nacional. Novinski izvor objavio je fotografiju za koju je rečeno da je kasnije obrisana zbog vojne zapovijedi. Profil je poznat pod nazivom ZODI La Guaira.

Letjelica je u četvrtak stigla u međunarodnu zračnu luku. Ona će se pridružiti misiji pretrage, što je ZODI La Guaira objavila na zasebnom ”Tweetu”, objavivši pritom i fotografiju helikoptera. El Nacional je izjavio kako je ”Tweet” kasnije obrisan.

Podrijetlo letjelice i razlozi brisanja ”Tweeta” nisu bili odmah jasni.

Ministarstvo informiranja nije odmah odgovorilo u vezi zahtjeva za objašnjenjem.

Zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova, Sergej Rjabkov rekao je u subotu novinskoj agenciji Interfax da izvješće predstavlja pokušaj demantiranja suradnje Moskve i Caracasa.

ZODI La Guaira u petak je objavio ”Tweet” u kojem kaže da zapovijed “kategorički negira uplitanje ruske vojske” u svoje redove. Objava je sadržavala snimku korisnika Twittera @YourNewsAnonLat i navode o podršci Rusije, u kojoj se tvrdi kako je ona objava zapravo bila ”lažna vijest”. Nije bilo riječi o snimkama zaslona prethodnih ”Tweetova”. Iako se upad općenito smatrao ponižavajućim neuspjehom, jer su vlasti prvobitno objavile da je razbijen u nedjelju, organizatori su sljedećih dana rekli da su se pripadnici snaga nastavili boriti. Međutim, od nedjelje nema dokaza o bilo kakvim vojnim djelovanjima.

Trideset jedna osoba uhićeno je zbog svojih navodnih uloga u pokušaju upada, rekao je u petak glavni tužitelj Tarek Saab. U skupini su i dvojica Amerikanaca koji rade za zaštitarsku tvrtku, koja je navodno organizirala upad u zemlju, Silvercorp USA.

Vlasti su izjavile kako je osam osoba ubijeno.

Dvojica zarobljenih Amerikanaca pojavila su se u srijedu i četvrtak na državnoj televiziji u Venezueli, rekavši da im je udruga Silvercorp dala zadatak da preuzmu kontrolu nad zračnom lukom u Caracasu. Nakon planirane (i eventualne uspješne) otmice predsjednika Madura, oni bi poletjeli sa te zračne luke.

Venezuela je u petak zatražila izručenje američkog veterana Jordana Goudreaua, izvršnog direktora Florida Silvercorp-a sa sjedištem na Floridi, koji je preuzeo odgovornost za plan, kao i dvojice američkih građana Venezuele, zbog njihovih uloga u neuspjelom upadu.

dronTeroristivenezuela
Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Fenix
3 godine prije

U sad ce onim u Pentagonu skočiti krvni tlak na 250/150 haha.

Svs
3 godine prije

Nema sretnijeg naroda od onog koje jedna supersila napada a druga branio
A predsjedik ne popusta do zadnje kapi tudje krvI
Vietnam
Irak
Srbija

komentar
3 godine prije

Rusi su već poslali flotu nosača aviona sa pratećim brodovima, za pomoć Venecueli i kina isto šalje brodove kockarnice. Oni svoje saveznike nikad nisu izdali.

Oto
3 godine prije

Rusi stvaraju novu kubansku krizu.

alex
3 godine prije

Sad neka iz Venezuele pošalju ekipu uhitit Goudreaua. Uz pomoć Rusa, naravno. To bi bilo zanimljivo.

pera lozac
3 godine prije

Njih 40-ak krenulo da preuzma aerodrom i otme predsednika, ovi zaboravili da su prosla vremena Boba Denara i ekipe kad je 50 belih placenika rusilo vlade iz zajebancije.
Al jbg holivud pkazuje da je dosta 5 amera da pobije 100 Srba ili Rusa a kad su u pitanju ofarbani onda i 300 i to naravno bez gubitaka, bice da su poverovali u tu pricu.

Ad astra
3 godine prije

Primjereniji naslov bi bio, “Ruske trupe pomoći će Maduru”.

igor🇲🇰
3 godine prije

svakome po zasluzi, nemoze i pare i jare.

crodaemon1
3 godine prije

Tekst je ok ali je naslov malo tendenciozan

Logičar
3 godine prije

Trebalo je poslati Li Marvina i Čak Norisa ,možda pojačani sa Staloneom

bwe
3 godine prije

Ma kakvi teroristi, komandosi, ovo je bila grupa americkih muskih swingera koji su krstarili po Karibima i diktator Maduro uz pomoc Rusa je izrezirao cijelu pricu.
Venezuela je njih zarobila u medjunarodnim vodama.
Maduro optuzuje vec godinama Ameriku da destabilizira Venezuelu i da ga zelu ubiti.
Mi znamo da to nije istina.

Ante
3 godine prije

Kolika bi bila frka da netko pokuša uhapsiti Američkog predsjednika. To bi bilo pozivanje na međunarodne zakone prava i pravdu, prijetilo bi se ratom, svi mediji bi mjesecima i godinama zapjenjeno pisali o tome. Ali kada to isto naprave Amerikanci onda svi šute, nema hrabrih ratnika iza tipkovnice da nam pišu o međunarodnom pravu i poštivanju zapadnih vrijednosti.

Tek---
3 godine prije

Za vrijeme drugog svj. rata, neki ceski komandosi su ubili u Pragu jako vaznog njemackog namjesnika, Reinhard Heydrich.
Uspijeli su ga ubiti i pobjegli su bez traga. Njemacka vlada je raspisala nagradu od milion njemackih maraka.
Oni su se sakrili u neku pravoslavnu crkvu i neki Ceh ih je izdao i dobio nagradu. Bijela Kuca ne moze shvatiti da u venezuelskoj vladi ne postoji covjek koji bi prodao predsjednika za 15 miliona dolara. U Americi bi za taj novac ubili i vlastitog oca.

Jomla
3 godine prije

Bilo bi zanimljivo pratiti dešavanja kada bi netko, npr. Maduro, podigao optužnicu protiv predsjednika usa zbog podsticanja na rušenje legalno izabrane vlasti (ima još raspoloživih kriminalnih djela po drugim državama), i ucijenio ga s, recimo, 15.000.000 €… Kakve li bi bile reakcije?

Max
3 godine prije

Venuzuela se još drži i to dobro. I razbija mokre snove salonskih kauboja o invaziji.

Bosanac
3 godine prije

Ja mislim da ce Venecuela u buducnosti dobit nekog novog hipoteticki receno ;Tita’ za predsjednika da bude po mjeri i U.S. i Rusije a cak i Kine {uz uslov (uvjet) da su se oni na visem nivou to dogovorili vec}

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI