Ruski predsjednički izbori 2024. trajat će tri dana

Ruski predsjednički izbori
17 komentara

Rusko Središnje izborno povjerenstvo (CIK) službeno je odobrilo trodnevno glasovanje za predsjedničke izbore 2024., navodeći da će birališta biti otvorena od petka, 15. ožujka do nedjelje, 17. ožujka.

Odluka CEC-a, koja je objavljena u petak, prvi je put da će ruski predsjednički izbori trajati toliko dana. Međutim, trodnevno glasovanje već je korišteno na drugim izborima u Rusiji, nakon što je prvi put uvedeno tijekom pandemije Covid-19.

Šefica Središnjeg izbornog povjerenstva Ella Pamfilova, koja je prvobitno predložila produljenje razdoblja glasovanja za predstojeće izbore, izjavila je da je novi sustav postao popularan među glasačima, te da polako postaje tradicija. Također je ustvrdila da će produljeno razdoblje glasovanja pomoći u izbjegavanju kašnjenja i smanjiti pritisak na regionalna izborna povjerenstva.

U priopćenju u petak CIK je također objavio da će se sva predizborna kampanja u medijima održati od 17. veljače do 15. ožujka.

Službeni datum predsjedničkih izbora sljedeće godine objavljen je u četvrtak u gornjem domu ruskog parlamenta. Predsjednica Valentina Matvienko opisala je predstojeće glasovanje kao “povijesno” i ključno za uspješan odgovor Rusije na današnje izazove.

Ruski predsjednik Vladimir Putin zasad nije želio komentirati mogućnost da se kandidira za još jedan mandat. Trenutačno služi svoj četvrti mandat nakon što je pobijedio na posljednjim izborima 2018., osvojivši više od 76% glasova.

glasovanjeIzborirusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
4 mjeseci prije

Da je Moskva malo blize, pobedio bi Vucic. Naravno.

Mala sala, verovatno ce se voditi mrtva trka izmedju Kisindzera i Bzezinjskog?

tihobl
4 mjeseci prije

Kad Putin izgubi izbore novi predsjednik ce doci u Kijev i potpisati kapitulaciju. Zelenski treba da izdrzi do proljeca i nista vise.

Prevod
4 mjeseci prije

Hoce li glasovat postom?

Justin
4 mjeseci prije

Hiber, debelo prase, starlight, ledenodoba…ce morati trpiti Putina jos sest godina LOL

Max
4 mjeseci prije

Brzi i efikasni.

tihobl
4 mjeseci prije

Sve mi se cini da se rusi spremaju za stvaranje velikog kotlica. Krecu se prema selima Bogdanovka i Grigorijevka (zaobilaze Casov Jar sa sjevera). Ako izviju na liniju Ovcertnoje – Keramik (sjeverno od Avdejevke onda ce ici na opkoljavanje Torecka, Nju Jorka, Casov Jara i Konstantinovke. Time ce opkoliti centralnu grupaciju nacista kao sto su sovjeti uradili u Staljingradu. Nakon toga mogu lako doci do Dnjepra i odsjeci sjevernu od juzne grupacije ukropa.

Vidjecemo sta ce Putin uraditi. Da li ce ici na elegantno rjesenje uvesti rezerve u ovu operaciju ili ce nastaviti igru iscrpljivanja.

Nekoime
4 mjeseci prije

kakvca je to demokracija u kojoj nemaš vremena niti za pošteno namiještanje izbora?

Wenn
4 mjeseci prije

Rusija zove! Investicijski forumkremlin.ru

Nekoime
4 mjeseci prije

Navaljni će se s 0,4% glasova proglasiti legitimnim pobjednikom, što će potvrditi USA i EU.

Untilgo
4 mjeseci prije

Napokon zakon za ovu nakazu…. Rusko Ministarstvo unutarnjih poslova izdalo je tjeralicu za Marijom ‘Mashom’ Gessen, bivšom voditeljicom Radija Sloboda u Moskvi, izvijestio je u petak medij RBC pozivajući se na elektroničku bazu podataka ministarstva.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI