Ruski raketni guru odbacio je Trumpove tvrdnje o krađi američke tehnologije

Hipersonične tehnologije
15 komentara

Tvorac Avangard ismijavao je Donalda Trumpa zbog tvrdnje da je Rusija ukrala tehnologiju od Obamine administracije, rekavši da su hipersonični eksperimenti u zemlji započeli mnogo prije njegovog predsjedništva.

„Barack Obama postao je američki predsjednik 2009. Naši eksperimenti sa ovakvim stvarima započeli su u sovjetsko vrijeme, dok je Obama još bio tinejdžer“, Gerbert Yefremov, poznati inženjer koji je igrao ključnu ulogu u dizajniranju najnovijih ruskih raketnih sistema, uključujući Avangard, rekao je Rossiyskaya Gazeta.

„Još je bio školarac kada smo mi već eksperimentisali sa hipersoničnom tehnologijom“, dodao je 87-godišnji dizajner.

Zaključak koji se može izvući iz riječi Jefremova je da su ruski naučnici počeli da razvijaju hipersonične tehnologije negdje između 1974. i 1981. – kada je bivši predsjednik Obama bio tinejdžer.

I njihov rad nije bio uzalud, jer je prošle godine ruski Avangard postao prvo hipersonično oružje koje je postavila bilo koja vojska na svijetu.

Drugi hardver zemlje, sposoban da putuje mnogo puta brže od brzine zvuka, uključuje raketu Kindžal (Bodež) i raketu Cirkon, koja je sada na testiranjima.

Vladimir Putin rekao je da je neusporedivo hipersonično oružje promijenilo status quo u korist Rusije. Zemlja je sustizala SAD još od Hladnog rata u pogledu vojne tehnologije, ali „sada oni jure za nama, pokušavajući da nas sustignu“, istakao je predsjednik.

Međutim, njegov američki kolega Donald Trump tokom nedavnog skupa u Minnesoti, insistirao je na tome da je Rusija uspjela da izgradi svoju „super-duper-hipersonik raketu“, samo zato što je „te podatke dobila od Obamine administracije, Rusija ih je ukrala. ”

Tvrdnje nisu potkrepljene nikakvim dokazima. Trump je takođe dodao da SAD imaju sopstvenu hipersoničnu raketu, koja je navodno „mnogo brža“ od ruske.

Donald Trumphipersonična raketarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Spacevoodoo
3 godine prije

Trump zatrola i svi ga odma shvate ozbiljno, uključujući i ovi portal 😊😊😊

Dokurčilomi
3 godine prije

Da, da, isto kao i G5.

nekoime
3 godine prije

Američka je tri puta brža od ruske – tripersonična.

Daba
3 godine prije

Jedino sto je smjesnije od ovog Rusko americkog prepucavanja je stil pisanja ovog clanka.
🙂

Petar
3 godine prije

Gerbert Yefremov

Zasto Rusi koriste slovo G kao u ovom imenu Gerbert kad se misli na Herbert?

Zasto Rusi pisu Gitler za Hitlera?

JumpingJackFlash
3 godine prije

Ta Donaldova raketa leti toliko brže od one ruske da je nitko zapravo ne stigne ni vidjeti…
Dakle: em je brža, em je “stealth”!
(Jedino eto, malo je čudno što ju nitko drugi nije vidio, ali znamo odavno da Donaldu možemo vjerovati na riječ! Podsjeća me to na onaj vic kad je Muju krenula karta u pokeru bez pokazivanja karata tj. “na povjerenje”)…

Ante
3 godine prije

Netko treba Trumpa podsjetiti da su Amerikanci godinama od Rusa kupovali motore za svoje rakete kojim su letjeli u svemir.

Max
3 godine prije

Rusija je godinama ispred SAD u razvoju hipersoničnog naouružanja , Pa im Obama nije mogao dati nikakve informacije jer ih nije imao..

Milivoj
3 godine prije

Obama je još navlačio kožicu dok su ovi imali super duper rakete. Trump je neuki fosilni đinđer. Garant ne zna matematiku do 100, da ga pitaš sad odmah da izračuna recimo ” ako je Obama bio narajcani tinejđer pred 50 godina kada je to onda bilo?”. Automatski pad cijele osnovne škole. Jadna Melanija šta ta mora istrpit đinđera.

3 godine prije zadnji put uredio Milivoj
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI