Ruski zakonodavci dali su zeleno svjetlo za zabranu surogat majčinstva za strance

Trudnica
19 komentara

Donji dom ruskog parlamenta, Državna duma, u četvrtak je donijela prijedlog zakona koji zabranjuje stranim državljanima da u Rusiji angažiraju žene da im budu surogat majke. Cilj je dekriminalizirati ovo područje zdravstvenih usluga i zaštititi prava djece, kažu autori prijedloga zakona.

Prema novom zakonu, surogat majčinstvo će ostati dostupno ruskim bračnim parovima, u kojima je jedan od supružnika ruski državljanin, i neudatim ruskim ženama. Osim toga, djeca rođena u zemlji od surogat majki automatski će dobiti rusko državljanstvo.

Uvođenje zabrane “iznuđena je mjera uzrokovana slučajevima smrti i trgovine djecom rođenom surogat majčinstvom”, objasnio je ranije jedan od autora prijedloga zakona, zastupnik Vasilij Piskarev. Prema zastupnici, koja vodi Dumin odbor za sigurnost i borbu protiv korupcije, oko 45.000 djece rođene od surogat majki u Rusiji odvedeno je u inozemstvo.

“Glavni cilj zakona je zaštititi prava djece i dekriminalizirati ovo područje medicinskih usluga, te blokirati reproduktivni turizam na štetu naše riznice”, istaknuo je.

Zakon je prvi put predstavljen 2021. Da bi službeno postao zakon, nakon što prođe sva tri potrebna čitanja u Dumi, zakon sada zahtijeva odobrenje gornjeg doma, Vijeća Federacije. Mora ga potpisati i ruski predsjednik.

Moskva je 2012. godine zabranila posvajanje ruske djece od strane američkih državljana, nakon nekoliko slučajeva zlostavljanja i smrti posvojene djece visokog profila.

bebeDjecarusijaSurogat majkezakon
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
SIRIUS
1 godina prije

eto vam još jednog dokaza kako su Ruske (ma i sve istoćne, vidli smo kaj se događa u Indoneziji) vlasti zaprav iste ko i zapadne… jer ko je napisao zakone po kojima je do 2012te stranac mogo kupit malog Rusa? I po kojima još uvijek mogu iznajmit surogat majku? Staljin jel? Isti koji če sad sve to maknut jel? evo noktima i zubima se bori za vas

giovani
1 godina prije

Ide Rusija pravim putem, što god vi mislili, polako se rješava te nazovi zapadne kulture i dostignuća.

ANTINAZY
1 godina prije

Bravooooo

ANTINAZY
1 godina prije

Rusija belongs to Rusians!!! And not to western NAZIST.

tihobl
1 godina prije

Putinu je sporedan rat sa NATO i kijevskim rezimom, glavni mu je unutrasnji rat. Svaki dan pravi pomak. Recimo ovo: prije tri dana u RF bio je dan volontera. Broj volontera se udesetorostrucio u ovoj godini. Prijvili su se volonteri da gase pozare, pomazu bolesnima i svasta nesto. A jos uvijek je proceduri zakon o volonterima koji rjesava pitanje penzije i ostete ako nastradaju, placanje lijecenja ako se povrijede ili dodatnih bodova kod ipisa na fakultet. Putin je tek za praznik obavjesten da je zakon zapeo u proceduri i trazio da se ubrza.
Takva vam je Rusija, glomazna i inertna. Ali pozitivno je sto se svaki dan napravi po jedan pomak.

Bljuzganje
1 godina prije

Bome im je dugo trebalo. Jos prije 20g se pricalo o masovnom uzimanju ruske djecice, a ljudi su najvrijedniji resurs neke drzave. Slavenska rasa je inteligentna, lijepa i neiskvarena i zato je na cijeni. Nazalost neznamo se cijeniti.

Max
1 godina prije

Trebalo je prije.

1 godina prije

australijski gay par posvojio ruskoga djecaka pa ga zlostavljali.
amerikanka posvojila ruskoga djecaka, kad joj je dosadio dovela ga u rusko veleposlanstvo i rekla “evo vam ga”.
slucajevi su sokirali i zainatili rusku javnost. kao … na sto smo mi spali da ne mozemo uzdrzavati rusko dijete.
djeca su posebno osjetljiv dogadjaj. njihov slucaj ima moc mobilizacije nacija. to je onaj slucaj – ne zelim nista nego umrijeti.
barbari su digli ustanak, isli u smrt, fanaticno. razlog je bio da je rimski trgovac kupio germanskoga djecaka a platio ga psecim mesom.

ANTIFASISTA
1 godina prije

To Rusi rade da zastite svoje interese, ali zato Hrvatski fuirer gradi dobre odnose sa Zapadom i cesto ih poziva da mu udju na straznji izlaz i da se tako intimno nereproduktivno druze samo zbog zadovoljstva.

da_se_zna_istina
1 godina prije

Kao da je sustav surogat majke dobar ako je dijete koje je neprirodno začeto i rođeno predano Rusima?
Surogat majčinstvo je protunaravno i time nedopustivo.
Sadašnja Rusija daleko je još od pravoslavne Rusije, a o Zapadu da se i ne govori i koji je izvor zla i pobune protiv Boga.
Očito se Rusija još ne želi odijeliti od Zapada koji joj je uostalom srušio carstvo i uspostavio boljševičku državu.

Nena
1 godina prije

Bravo,iskorenjujte sve devijantne pojave u društvu

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI